Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Επιστροφή στις "ρίζες" του!


Τη συνταγή για την επιστροφή στις επιτυχίες ψάχνουν οι άνθρωποι του ΑΓΣ Ιωαννίνων και όπως όλα δείχνουν αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ύπαρξη καλών, γηγενών παικτών στο ρόστερ της ομάδας. Κινούμενος σε αυτό το πλαίσιο κατάφερε να φέρει πίσω δύο δικά του παιδιά, που έχουν αναδειχθεί από τα "σπλάχνα" του συλλόγου, τους Δημήτρη Μάντζιο και Χρήστο Καννή.

Πρόκειται για δύο αθλητές που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι εστί ΑΓΣ Ιωαννίνων καθώς ο μεν Δημήτρης βρέθηκε για πρώτη φορά στις Ακαδημίες σε ηλικία 12 χρονών, ο δε Χρήστος το 2006, όταν ήταν ακόμα μόλις 7 χρονών. Οι περιπτώσεις των δύο παικτών παρουσιάζουν ομοιότητες. Για παράδειγμα το επίσημο ντεμπούτο τους με την ανδρική ομάδα έγινε σε πολύ νεαρή ηλικία (στα 15 του Μάντζιος, στα 17 του ο Καννής).

Το σημαντικότερο όλων όμως έχει να κάνει με το γεγονός ότι πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικούς παίκτες συγκριτικά με την πρώτη θητεία τους στην ομάδα. Ο 25χρονος ψηλός έχει ωριμάσει πλέον μπασκετικά έχοντας τρομερή εξέλιξη. Σε αυτό φυσικά συντέλεσε η απόλυτα επιτυχημένη συνεργασία του με τον Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Μάντζιος είχε την ευκαιρία για μία τριετία να δουλέψει με δύο πολύ καλούς προπονητές. Αρχικά, στο τοπικό πρωτάθλημα, head coach ήταν ο νυν προπονητής των Ικάρων Τρικάλων, Κώστας Σδράκας. Εν συνεχεία, στις Εθνικές Κατηγορίες, ανέλαβε ο Θωμάς Κωστόπουλος, με τον οποίο υπήρξε μια εξαιρετική συνεργασία. Στον ΠΑΣ Γιάννινα αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο των 3 συνεχόμενων Πρωταθλημάτων (Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, Γ΄ και Β΄ Εθνική). Συνολικά στις Εθνικές Κατηγορίες φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΣ 44 φορές σημειώνοντας 333 πόντους (7.6 Μ.Ο.). Η μεγαλύτερη συνεισφορά του βέβαια αποτυπώνεται σε άλλους τομείς όπως τα ριμπάουντ, το "ξύλο" και τη "βρώμικη δουλειά" που κάνει στο παρκέ και που δεν αποτυπώνονται στη στατιστική.


Ο Χρήστος Καννής από την άλλη αποχώρησε από τον ΑΓΣ Ιωαννίνων πέρυσι το καλοκαίρι με προορισμό τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μπορεί να μην είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής λόγω και του μεγάλου ανταγωνισμού που υπήρχε στις θέσεις των guards (Μαυρογιάννης, Ντόβας, Τσίρμπας-Αναγνώστου, Γιωτάκης, Κωστούλας), όμως είχε την ευκαιρία να κερδίσει πολλά μέσω των προπονήσεων με μερικούς εξαιρετικούς παίκτες και φυσικά να δουλέψει υπό τις οδηγίες του Θωμά Κωστόπουλου. Παρόλα αυτά όταν χρησιμοποιήθηκε έδειξε πως δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις και πως έχει την ικανότητα να κάνει το step up. Έπαιξε σε 13 παιχνίδια έχοντας 2,2 πόντους Μ.Ο.



Το σίγουρο είναι ότι η επιλογή της διοίκησης του ΑΓΣ Ιωαννίνων να φέρει πίσω στην ομάδα τους δύο αθλητές μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει και τα κέρδη να είναι αρκετά. Πλέον μιλάμε για δύο παίκτες ικανούς να επωμιστούν μεγάλο βάρος ευθύνης στις πλάτες τους και να εξελιχτούν σε πρωταγωνιστές και ηγέτες της ομάδας τη φετινή σεζόν.

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου