Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Το who is who της Kourtni Perry

πηγή φωτογραφίας: flash-agency.net

Με την 27χρονη Αμερικανίδα Center Kourtni Perry συνέχισε τη μεταγραφική του ενίσχυση ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC, δημιουργώντας έτσι το βασικό δίδυμο ψηλών ενόψει της νέας χρονιάς καθώς οι δύο ξένες του, Cooper και Perry αναμένεται να έχουν τη μερίδα του λέοντος στις θέσεις των ψηλών. Το Epirusbasket.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα αθλήτρια του ΠΑΣ.

Η μία χρονιά στο Wright State University και η μεταγραφή στο CSU

H κολεγιακή καριέρα της Perry ξεκίνησε από το Wright State University όπου βρέθηκε για μία χρονιά, τη σεζόν 2013-2014. Εκεί αγωνίστηκε σε μόλις 6 παιχνίδια πριν πάρει τη μεταγραφή για το Πανεπιστήμιο Central State University όπου παρέμεινε για 2 χρονιές.

Στο CSU έδειξε την μπασκετική της αξία αγωνιζόμενη στη γυναικεία ομάδα Central State Marauders. Από το 2014 έως και το 2016 έπαιξε συνολικά σε 53 παιχνίδια έχοντας 11.1 πόντους και 9.0 ριμπάουντ κατά Μ.Ο.

πηγή φωτογραφίας: Nick Novy-maraudersports.com

Στην πρώτη της χρονιά αγωνίστηκε σε 24 παιχνίδια μετρώντας 12.0 πόντους και 9.8 ριμπάουντ ενώ στη δεύτερη είχε 29 συμμετοχές με 10,4 πόντους και 8,3 ριμπάουντ. 

Το παράξενο ξεκίνημα στην επαγγελματική καριέρα  

Η νέα ψηλή του ΠΑΣ Γιάννινα το 2016 αποφάσισε να φύγει από την Αμερική για πρώτη φορά προκειμένου να αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο. Η πρώτη της ομάδα ήταν στο Μαρόκο και εν συνεχεία στο Πουέρτο Ρίκο. Εκεί στάθηκε άτυχη καθώς η σεζόν ακυρώθηκε εξαιτίας του τυφώνα "Μαρία" που είχε πλήξει σοβαρά την περιοχή με τη χώρα να μετράει πολλούς νεκρούς. Η Perry πρόλαβε να παίξει με την Santeras de Aguada σε μόλις 3 παιχνίδια έχοντας 10.7 πόντους και 7.0 ριμπάουντ.

Επόμενος σταθμός στην Ολλανδία

Τον Δεκέμβριο του 2017 υπέγραψε στην ολλανδική Dozy BV Den Helder και ολοκλήρωσε εκεί τη σεζόν 2017-2018. Η Perry βρήκε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο της καθώς στα 12 ματς που αγωνίστηκε πραγματοποίησε σεζόν double-double με 14.7 πόντους και 11.0 ριμπάουντ, ενώ είχε και 1.0 κλέψιμο. Η ομάδα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του πρωταθλήματος με την Αμερικανίδα αθλήτρια να αναδεικνύεται 1η ριμπάουντερ και 7η σκόρερ στη λίγκα.

πηγή φωτογραφίας: Dames Basketbalvereniging Den Helder (Facebook)

Χρονιά καθιέρωσης στο λιθουανικό πρωτάθλημα

Οι εμφανίσεις της στην Ολλανδία μόνο απαρατήρητες δεν πέρασαν καθώς η λιθουανική Ukmerges Vilkmerge την υπέγραψε προκειμένου να ενισχύσει τη ρακέτα της. Στη Λιθουανία η Perry άρχισε να καθιερώνεται καθώς είχε μία γεμάτη χρονιά. Στο πρωτάθλημα μέτρησε 12.0 πόντους ( σκόρερ), 10.6 ριμπάουντ ( ριμπάουντερ), 1.2 κλεψίματα και 1.1 ασίστ σε 17 συμμετοχές, οδηγώντας την ομάδα της μέχρι τους τελικούς όπου και τελικά ηττήθηκε. Επίσης συμμετείχε και στη Βαλτική Λίγκα έχοντας και εκεί εξαιρετικά νούμερα: 11.7 πόντοι, 10.8 ριμπάουντ ( στη λίγκα).

Πέρασμα από την Αυστραλία και εκτόξευση στη Σουηδία

Η Perry μετά το τέλος της σεζόν στη Λιθουανία έκανε ένα μικρό πέρασμα από την Αυστραλία. Συγκεκριμένα, κοντά στο περσινό καλοκαίρι υπέγραψε, στις Townsville Flames ομάδα που συμμετέχει στην QBL (ημι-επαγγελματική κατηγορία). Έπαιξε για 8 παιχνίδια έχοντας 13.1 πόντους, 8.6 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ.

Κρατώντας τον εαυτό της σε εγρήγορση όλο το περασμένο καλοκαίρι, η 27χρονη Center έμπαινε με φόρα στη σεζόν 2019 -2020, η οποία θα την έβρισκε στη Σουηδία και την Hogsbo στο Γκέτεμποργκ. Μέχρι και την διακοπή της σεζόν εξαιτίας του COVID-19 η Hogsbo πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά τερματίζοντας στην 3η θέση του πρωταθλήματος με ρεκόρ 14 νίκες και μόλις 4 ήττες. Φυσικά μία από τις πρωταγωνίστριες ήταν το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς είχε 14.2 πόντους, 9.5 ριμπάουντ ( στο πρωτάθλημα) και 1.9 ασίστ σε 18 παιχνίδια.

πηγή φωτογραφίας: flash-agency.net

Οι τρομερές μονομαχίες με την Samantha Cooper

Όταν μιλάμε για την περσινή σεζόν στο σουηδικό πρωτάθλημα τότε σίγουρα αξίζει να αναφερθούμε στις μονομαχίες των δύο νέων κοριτσιών του ΠΑΣ Γιάννινα, Kortni Perry και Samantha Cooper.

Δύο φορές συναντήθηκαν στη διάρκεια του πρωταθλήματος με την Hogsbo, της Perry, να μετρά ισάριθμες νίκες επί την Wetterbygden, της Cooper. Το 1ο ραντεβού δόθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2019 με την Hogsbo να επικρατεί με 75-62. Η νικήτρια Perry είχε 13 πόντους και 6 ριμπάουντ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με την ηττημένη Cooper να "κλέβει την παράσταση" με ένα μεγαλειώδες double-double με 20 πόντους και 19 ριμπάουντ.

Ο δεύτερος μεταξύ τους αγώνας ήταν όμως αυτός που θα θυμούνται οι νέες αθλήτριες του ΠΑΣ. Στις 18 Ιανουαρίου 2020 η Hogsbo επικρατούσε και πάλι της Wetterbygden με 82-70, με την Kortni Perry να είναι απολαυστική με 21 πόντους και 16 ριμπάουντ. Βέβαια η Samantha Cooper δεν πήγε πίσω καθώς δικαιολόγησε για ακόμα μία φορά γιατί συγκαταλέγονταν στις κορυφαίες του περσινού πρωταθλήματος. 33 πόντους και 17 ριμπάουντ είχε η Καναδή αθλήτρια στον αγώνα.

Εύκολα λοιπόν μπορεί να καταλάβει κανείς ότι το βασικό δίδυμο ψηλών του ΠΑΣ Γιάννινα τη νέα αγωνιστική περίοδο φαίνεται να είναι φτιαγμένο για μεγάλα πράγματα.

Το who is who της Kortni Perry:

Ημερομηνία Γέννησης: 31/7/1993

Θέση: Center

Ύψος: 1,88

Εθνικότητα: Αμερικανίδα

Γενέτειρα: Colombus, Ohio

High School: Groveport Madison High School

Πανεπιστήμιο: Central State University (CSU)

πηγή βίντεο: KROWNEDballer (YouTube)

πηγή βίντεο: FlashAgency (YouTube)

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου