Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Δημήτρης Πρεμέτης: "Τεράστιο το κίνητρο να βρεθούμε στις Εθνικές Κατηγορίες"


Ο Σπάρτακος έκανε ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς και παράλληλα την εξασφάλιση της ανόδου στη Γ΄ Εθνική μετά τη χθεσινή του νίκη επί του Λέοντα Μεσολογγίου. Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του "διπλού", ο Δημήτρης Πρεμέτης, μίλησε στο Epirusbasket.gr για τη νίκη αλλά και τους στόχους της ομάδας, τις συμβουλές του πολύπειρου Τάκη Παππά και το μεγάλο όνειρο να βρεθεί ο Σπάρτακος για πρώτη φορά στην ιστορία του στις Εθνικές Κατηγορίες.

-Δημήτρη συγχαρητήρια για τη μεγάλη χθεσινή νίκη. Από το πρώτο λεπτό φάνηκε να είστε πανέτοιμοι ακολουθώντας πιστά το πλάνο του coach Παππά. Νιώθατε αυτοπεποίθηση για το «διπλό» έτσι δεν είναι;

-Ευχαριστούμε πολύ Δημήτρη! Ήτανε ένα ματς που το θέλαμε πάρα πολύ! Όλη την χρονιά δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, να παίζουμε στα play off και να διεκδικούμε την άνοδο.

-Ποια θεωρείς ότι ήταν τα «κλειδιά» της επικράτησής σας στο Μεσολόγγι; 

-Κατά την άποψή μου η άμυνα μας έπαιξε καταλυτικό ρόλο! Καταφέραμε και κρατήσαμε την ομάδα του Μεσολογγίου χαμηλά με πολύ καλή αντιμετώπιση στους δύο πρωταγωνιστές της επίθεσης τους. Επίσης σημείο κλειδί στο ματς ήταν το βάθος της ομάδας μας καθώς οποίος κλήθηκε να αγωνιστεί έδωσε το κάτι παραπάνω!


-Ήσουν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές ερχόμενος από τον πάγκο. Είχες 12 πόντους και το κυριότερο έβγαλες μεγάλη ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Φαίνεται να διασκεδάζεις να αγωνίζεσαι σε μεγάλα παιχνίδια.

-Αυτό που μετράει είναι η νίκη! Χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα μου και έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι για να την πετύχουμε! Το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα μεταξύ των παικτών, των προπονητών και της διοίκησης είναι αυτό που μας κάνει να ευχαριστιόμαστε και να θέλουμε να δίνουμε το 100% σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα.

-Η δουλειά του coach Παππά είναι κάτι περισσότερο από εμφανής σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Δείχνετε ένα σύνολο που ξέρει τι ζητά στο παρκέ. Πόσο σημαντική είναι η συμβολή του και πώς είναι η συνεργασία σας;

-Πρόκειται για έναν προπονητή με τεράστια εμπειρία! Από την πρώτη κιόλας προπόνηση έδωσε ρόλο σε κάθε παίκτη και προσπάθησε να μας μεταδώσει την φιλοσοφία και το τρόπο παιχνιδιού που θα ήθελε να ακολουθήσουμε όλη την χρονιά!  Είμαστε μια νεανική ομάδα και αποτελεί κέρδος για εμάς η πολύ καλή συνεργασία μας με τον Coach καθώς μοιράζετε μαζί μας τις εμπειρίες του και τις γνώσεις του, δίνοντας μας πολύτιμες συμβουλές.


-Μετά από τη μεγάλη απόχη από τα παρκέ λόγω της πανδημίας, πόσο δύσκολο ήταν να βρείτε τα πατήματά σας;

-Πριν ξεσπάσει η πανδημία είχαμε βρεθεί σε ένα πολύ καλό επίπεδο και σίγουρα είναι δύσκολο να επανέλθεις στην ίδια κατάσταση που βρισκόσουν. Ωστόσο η ομάδα με το που δόθηκε η άδεια προπονήσεων ήταν όλη εκεί με σκοπό να επανέλθει στο καλύτερο δυνατό, δεδομένων των συνθηκών, επίπεδο! Θεωρώ πως η εκγύμναση μας καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε αυτή η επαναφορά στα γήπεδα μετά από 2 μήνες να είναι λιγότερο επώδυνη!


-Δημήτρη έχοντας κάνει το 1-0 στην ημιτελική σειρά, περνά από το μυαλό σου το γεγονός ότι με ενδεχόμενη νίκη το ερχόμενο Σάββατο ο Σπάρτακος μπορεί να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Γ΄ Εθνική;

-Το Σάββατο κάναμε μια μεγάλη νίκη την οποία όμως καλούμαστε να ξεχάσουμε γρήγορα και να ετοιμαστούμε απολύτως συγκεντρωμένοι για τον επόμενο αγώνα! Κάναμε το πρώτο από τα δυο βήματα που καλούμαστε να κάνουμε αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Σίγουρα το γεγονός πως η ομάδα δεν έχει ξαναβρεθεί στις Εθνικές κατηγορίες αποτελεί τεράστιο κίνητρο για όλους μας, από τον πιο μεγάλο έως τον πιο μικρό, και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας.

Δημήτρης Κοσίνας


Φωτογραφίες: Χάρης Φώτης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου