Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Πολυχρόνης Τσίγκας: Γνωρίστε καλύτερα τον αριστερόχειρα Γιαννιώτη guard


Ο Πολυχρόνης Τσίγκας είναι ένας από τους νεαρούς Γιαννιώτες αθλητές που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους τα τελευταία δύο χρόνια. "Προϊόν" των ακαδημιών του ΑΓΣ Ιωαννίνων κατάφερε να γράψει συμμετοχές με την ανδρική ομάδα τη διετία 2016-2018 στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κάνοντας το ντεμπούτο του στις Εθνικές Κατηγορίες σε ηλικία μόλις 16 χρονών. 

 Η περσινή σεζόν ήταν η πρώτη του μακριά από τα Γιάννενα καθώς αγωνίστηκε στον Αστέρα Σίνδου, ομάδα που έχει έδρα της τη Θεσσαλονίκη και που συμμετείχε στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Ο Γιαννιώτης guard σημείωσε κατά Μ.Ο. 4,5 πόντους στην πρώτη του χρονιά στη συμπρωτεύουσα σε περίπου 20 λεπτά συμμετοχής, αγωνιζόμενος σε 14 παιχνίδια με την ανδρική ομάδα. Ένας τραυματισμός περίπου στα μέσα της χρονιάς του στέρησε το δικαίωμα να αγωνιστεί σε κάποιους αγώνες, όμως η παρουσία του ήταν ήδη θετική παρά το γεγονός ότι η ομάδα του δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία.

Highlights του Τσίγκα από τη σεζόν 2018-19

Η φετινή σεζόν βρήκε τον 19χρονο guard σε διαφορετική ομάδα, καθώς πλέον φορούσε τη φανέλα του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο Τσίγκας συνεχίζει σταθερά να αγωνίζεται στις Εθνικές Κατηγορίες καθώς οι "Πόντιοι" λαμβάνουν μέρος στον 4ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, με τον ίδιο να λαμβάνει μέρος και στα 17 παιχνίδια της ομάδας του έχοντας σε περίπου 11 λεπτά συμμετοχής 2,0 πόντους κατά Μ.Ο. Με την U 20 του Απόλλωνα πραγματοποιεί σταθερά καλές εμφανίσεις έχοντας 14,0 πόντους Μ.Ο.

Highlights του Τσίγκα από τη σεζόν 2019-20

Βέβαια πολύ σημαντικό επίτευγμα για τον Τσίγκα αποτελεί το γεγονός ότι είναι διεθνής με την U18 Εθνική Ομάδα της Κύπρου λόγω της κυπριακής υπηκοότητας που έχει από την μητέρα του, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι πριν την κλήση του στην Εθνική Κύπρου, είχε κληθεί στην Εθνική Ομάδα Παίδων της Ελλάδας κάνοντας προπονήσεις με το κλιμάκιο του Βορρά στη Θεσσαλονίκη.



Σύντομο Βιογραφικό

Ονοματεπώνυμο: Πολυχρόνης Τσίγκας

Ημερομηνία Γέννησης: 27/8/2000

Θέση: Guard/Forward

Ύψος: 1,96 


Ομάδες 

ΑΓΣ Ιωαννίνων (2016-2018, Γ΄ Εθνική)

Αστέρας Σίνδου (2018-2019, Γ΄ Εθνική)

Απόλλων Καλαμαριάς (2019-2020, Γ΄ Εθνική)

Διεθνής με την U18 Εθνική Κύπρου

Διεθνής με την U16 Εθνική Ελλάδας

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου