Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

ΕΟΚ: Οριστική διακοπή των Εθνικών πρωταθλημάτων


Την οριστική διακοπή των Πρωταθλημάτων της αποφάσισε σήμερα η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης λόγω του σοβαρού προβλήματος δημόσιας υγείας που έχει προκύψει με τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό η μπασκετική σεζόν 2019-2020 έλαβε οριστικά τέλος και πλέον μένει να δούμε ποιες θα είναι οι αποφάσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με τις επικυρώσεις των βαθμολογιών. 

ΠΑΣ Γιάννινα WBC, Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα, IBC και ΑΓΣ Ιωαννίνων περιμένουν το προσεχές διάστημα τις αποφάσεις των αρμοδίων, προκείμενου να αρχίζουν να πραγματοποιούν τον προγραμματισμό τους ενόψει της νέας σεζόν.

Η επιστολή της ΕΟΚ αναφέρει:

Σας γνωρίζουμε ότι με την από 4 Μαΐου 2020 απόφαση του ΔΣ της ΕΟΚ δεν θα συνεχιστεί η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία του COVID-19 και των σχετικών αποφάσεων και οδηγιών της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής της πολιτείας.

Για την διεξαγωγή της τελικής φάσης των πανελληνίων πρωταθλημάτων θα ζητηθεί η θέση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής λαμβάνοντας υπόψη του δικαιώματος εισαγωγής των αθλητών/τριών στα ΑΕΙ.

Το ΔΣ θα επιληφθεί του θέματος της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις και τις προτάσεις των σωματείων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου