Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Το top 10 εμφανίσεων της 17ης αγωνιστικής


Μία αγωνιστική έχει μείνει πλέον μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στον Βόρειο όμιλο της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Στην 17η αγωνιστική υπήρξαν πολλές εμφανίσεις παικτών που ξεχώρισαν, με κάποιες από αυτές να οδηγούν τις ομάδες τους στη νίκη και άλλες όχι. Πάμε να τις δούμε με τη βοήθεια ενός top 10.

#10 Κώστας Πάνος (ΑΓΣΙ U 20, 16 πόντοι)/Δημήτρης Καραγιάννης (Θρύλος Ιωαννίνων, 16 πόντοι)

Την ήττα με σκορ 86-71 γνώρισε ο ΑΓΣΙ (U 20) στην Κέρκυρα από τον Ιόνιο και μετά από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έγινε γνωστό ότι η ομάδα του Ετεοκλή Εξαρχόπουλου κατέλαβε την 4η θέση. Ο Κώστας Πάνος ήταν από τους διακριθέντες της ομάδας του με 16 πόντους και 3 εύστοχα τρίποντα.

Την ήττα γνώρισε και ο Θρύλος Ιωαννίνων στο τοπικό ντέρμπι με τον Σπάρτακο με σκορ 80-44. Ο Δημήτρης Καραγιάννης ήταν ο μοναδικός παίκτης που διασώθηκε έχοντας 16 πόντους.

#9 Ντίνος Λαμπρόπουλος (Σπάρτακος, 13 πόντοι-13 ριμπάουντ-3 τάπες)

Ο Καλαματιανός ψηλός του Σπάρτακου βοήθησε σημαντικά την ομάδα του να φτάσει στην 15η νίκη της σεζόν απέναντι στο Θρύλο έχοντας double double με 13 πόντους και 13 ριμπάουντ ενώ είχε και 3 τάπες.

#8 Κώστας Κρικώνης (Καναλάκι, 14 πόντοι)/Δημήτρης Γυφτοκώστας (Δόξα Άρτας, 14 πόντοι)

Το 16/17 πραγματοποίησε το Καναλάκι το περασμένο Σάββατο απέναντι στον Πρωτέα Ηγουμενίτσας με το άνετο 81-43. Ο Κώστας Κρικώνης ήταν ο πρώτος σκόρερ με 14 σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του Λευτέρη Τζομάκα είχε πολλούς πρωταγωνιστές επιθετικά.

Τη σπουδαιότερη νίκη της σεζόν κατέκτησε η Δόξα Άρτας με 65-48 επί του Κερκυραϊκού καθώς με αυτή εξασφαλίστηκε η παραμονή στην κατηγορία. Ο Δημήτρης Γυφτοκώστας είχε 14 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα.

#7 Μάρκος Μπαζάκας (Σπάρτακος, 15 πόντοι-6 ριμπάουντ-3 ασίστ)

Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Τάκη Παππά στον αγώνα με τον Θρύλο ήταν ο Μάρκος Μπάζακας που είχε 15 πόντους, μαζί με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο forward του Σπάρτακου διανύει μία εξαιρετική σεζόν.

#6 Γιώργος Σβώλης (ΑΓΣΙ U 20, 19 πόντοι)

Ο Γιώργος Σβώλης ήταν ο καλύτερος παίκτης των Γιαννιωτών στην ήττα από τον Ιόνιο σημειώνοντας 19 πόντους.

#5 Αποστόλης Παπαμιχαήλ (Αίας Άρτας, 20 πόντοι-10 ριμπάουντ)

Ο Παπαμιχαήλ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου η ομάδα του να φύγει με τη νίκη από τη Φιλιππιάδα όμως αυτό δε συνέβη. Το double double με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ που πέτυχε δεν ήταν αρκετό για τον Αίαντα που ηττήθηκε με 64-54 από τον Α.Γ.Ο.Φ.

#4 Γιάννης Ντούσκος (Α.Γ.Ο.Φ., 20 πόντοι)

Η ομάδα του Αρίστιππου Χαντέλη έφτασε τις 7 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα "κλειδώνοντας" παράλληλα την παραμονή στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Ο Γιάννης Ντούσκος βγήκε μπροστά έχοντας 20 πόντους απέναντι στον Αίαντα.

#3 Παναγιώτης Μαγκανάς (Ιόνιος, 22 πόντοι)/Σπύρος Μάλλιος (Α.Γ.Ο.Φ., 22 πόντοι)

Ο Ιόνιος έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των 6 συνεχόμενων ηττών απέναντι στον ΑΓΣΙ (U 20) και κατέκτησε την 3η θέση. Ένας από τους δύο μεγάλους πρωταγωνιστές της 10ης νίκης των Φαιάκων ήταν ο Παναγιώτης Μαγκανάς που είχε 22 πόντους.

Ο Σπύρος Μάλλιος σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές όχι μόνο του Α.Γ.Ο.Φ. αλλά γενικότερα του Βορείου ομίλου. Απέναντι στον Αίαντα Άρτας είχε 22 πόντους.

#2 Δανιήλ Μουκάι (Δόξα Άρτας, 24 πόντοι)

Η τελευταία νίκη της ομάδας του Κιφοκέρη δεν της εξασφάλισε απλά την παραμονή στην κατηγορία, αλλά την ανέβασε και στην 5η θέση. Ηγέτης των Αρτινών στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο Δανιήλ Μουκάι που είχε 24 πόντους με 6 εύστοχα τρίποντα.

#1 Ανδρέας Περούλης (Ιόνιος, 34 πόντοι)

Σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου γύρου κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει τον Ιόνιο ψηλά. Ο λόγος για τον Ανδρέα Περούλη ο οποίος κόντρα στον ΑΓΣΙ (U 20) ήταν εντυπωσιακός έχοντας 34 πόντους και δικαιωματικά βρίσκεται στην κορυφή του top 10 της 17ης αγωνιστικής.

Δημήτρης Κοσίνας
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου