Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Το top 10 εμφανίσεων της 15ης αγωνιστικής


Το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ έχει μπει σιγά σιγά στην τελική ευθεία καθώς μετά την ολοκλήρωση και της 15ης αγωνιστικής έχουν πλέον απομείνει μόλις 4 μέχρι το τέλος της regular season και την αρχή τόσο των playoff όσο και των playout. Πάμε να δούμε αναλυτικά με τη βοήθεια ενός top 10 τις εμφανίσεις που ξεχώρισαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στα παρκέ της ΕΣΚΑΒΔΕ.

#10 Δημήτρης Καραγιάννης (Θρύλος Ιωαννίνων, 16 πόντοι)

Το πρώτο του "διπλό" στη φετινή σεζόν πανηγύρισε ο Θρύλος Ιωαννίνων στην Κέρκυρα απέναντι στον Ιόνιο με 76-62 με τον Καραγιάννη να συνεισφέρει σημαντικά έχοντας 16 πόντους.

#9 Γιώργος Γογγάκης (Κερκυραϊκός, 18 πόντοι)

Δεν μπόρεσε να προβάλει μεγάλη αντίσταση ο Κερκυραϊκός στην Πρέβεζα απέναντι στο ισχυρό Καναλάκι γνωρίζοντας την ήττα με 77-43 με τον Γογγάκη να είναι ο μοναδικός που διακρίθηκε για τους Φαίακες με 18 πόντους.

#8 Γιώργος Σβώλης (ΑΓΣΙ U 20, 17 πόντοι)

Το ταλέντο του είναι δεδομένο και το δείχνει σε κάθε εμφάνισή του με την U 20 του ΑΓΣΙ. Ο Σβώλης είναι ένας από τους βασικούς λόγους της τρομερής πορείας των Γιαννιωτών στο φετινό πρωτάθλημα. Απέναντι στον Α.Γ.Ο.Φ. είχε 17 πόντους με την ομάδα του να φεύγει με το "διπλό" μετά το τρομερό buzzer beater τρίποντο του Παπαγεωργίου (61-60 τελικό σκορ).

#7 Δανιήλ Μουκάι (Δόξα Άρτας, 20 πόντοι)

Ήττα με κατεβασμένα τα χέρια γνώρισε η Δόξα την περασμένη Κυριακή στα Γιάννενα από τον Σπάρτακο με 100-40 με τον Μουκάι να διασώζεται έχοντας 20 πόντους.

#6 Σπύρος Πηγής (Ιόνιος, 23 πόντοι)

Ο Ιόνιος των πολλών και σημαντικών απουσιών ηττήθηκε στην έδρα του από τον Θρύλο με τον έμπειρο Πηγή να έχει 23 πόντους και να ξεχωρίζει με την παρουσία του.

#5 Γιάννης Ροντογιάννης (Α.Γ.Ο.Φ., 26 πόντοι)

Μόνιμη παρουσία στο top 10 κατέχει ο Γιάννης Ροντογιάννης που προσπάθησε πολύ στην εντός έδρας ήττα της ομάδας του από τον ΑΓΣΙ έχοντας 26 πόντους με 3 τρίποντα.

#4 Ντίνος Λαμπρόπουλος (Σπάρτακος, 18 πόντοι-15 ριμπ.)

Σαρωτικός ήταν ο Λαμπρόπουλος στη νίκη του Σπάρτακου επί της Δόξας Άρτας έχοντας μεγάλο double double με 18 πόντους και 15 ριμπ. ενώ ευστόχησε και σε 2 τρίποντα.

#3 Βασίλης Χρήστου (ΑΓΣΙ U 20, 21 πόντοι)

Ο νεαρός forward του ΑΓΣΙ είναι από τους καλύτερους σουτέρ στην κατηγορία και το απέδειξε σε ένα ακόμα φετινό παιχνίδι, στη νίκη της ομάδας του επί του Α.Γ.Ο.Φ., όπου είχε 21 πόντους με 6 τρίποντα.

#2 Βασίλης Στραγάλης (Θρύλος Ιωαννίνων, 22 πόντοι)

Ο Στραγάλης πρωταγωνίστησε στη νίκη του Θρύλου επί του Ιονίου πετυχαίνοντας 22 πόντους και αποτέλεσε μία εξαιρετική σταθερά στη ρακέτα για την ομάδα του Δημοσθένη Ντάσιου.

#1 Σπύρος Μπαρτζώκας (Καναλάκι, 23 πόντοι)/Μάρκος Μπαζάκας (Σπάρτακος, 23 πόντοι)

Συγκατοίκηση έχουμε στο top 10 αυτής της εβδομάδας στην κορυφή καθώς Μπαρτζώκας και Μπαζάκας ήταν εντυπωσιακοί στις εύκολες νίκες των ομάδων τους. Ο μεν Μπαρτζώκας συνεχίζει να είναι τρομερός στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ αποτελώντας έναν από τους ηγέτες του Καναλακίου. 23 πόντους είχε κόντρα στον Κερκυραϊκό όντας ο πρώτος σκόρερ.

Εξαιρετικός και ο Μάρκος Μπαζάκας απέναντι στη Δόξα Άρτας σημειώνοντας 23 πόντους (4/4 τρίποντα, 3/5 δίποντα, 5/5 βολές) μαζί με 5 ριμπ. και 3 ασίστ.

*Το παιχνίδι του Αίαντα Άρτας με τον Πρωτέα Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου