Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Το top 10 της 10ης αγωνιστικής


Η επιστροφή των ομάδων στα παρκέ , μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, για την 10η αγωνιστική, συνοδεύτηκε από μερικές εξαιρετικές ατομικές εμφανίσεις τις οποίες θα παρουσιάσουμε, όπως γίνεται κάθε εβδομάδα, μέσω top 10 με κριτήριο πάντοτε όσο πηγαίνουμε προς την κορυφή να έχουν συνοδευτεί και από νίκη της εκάστοτε ομάδας του παίκτη.

#10 Αλέξανδρος Γραμόζης (Πρωτέας Ηγουμενίτσας, 19 πόντοι)

Ο νεαρός άσος του Πρωτέα αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι, μετά τον τραυματισμό που είχε υποστεί στο παιχνίδι με τον ΑΓΣΙ (U 20). Για ακόμα μία φορά διακρίθηκε και παρά την ήττα του Πρωτέα με 60-50 από τη Δόξα Άρτας, σημείωσε 19 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα.

#9 Δημήτρης Καραγιάννης (Θρύλος Ιωαννίνων, 20 πόντοι)

Ο Θρύλος δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το νησί των Φαιάκων, γνωρίζοντας την ήττα στις λεπτομέρειες με 70-69. Ο Καραγιάννης ήταν εξαιρετικός έχοντας 20 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα.

#8 Αποστόλης Παπαμιχαήλ (Αίας Άρτας, 25 πόντοι)

Την 7η ήττα του γνώρισε ο Αίας Άρτας απέναντι στο ισχυρό Καναλάκι, με τον αρχηγό των Αρτινών, Αποστόλη Παπαμιχαήλ, να είναι εξαιρετικός για ακόμα μία φορά σημειώνοντας 25 πόντους.

#7 Γιάννης Ροντογιάννης (Α.Γ.Ο.Φ., 30 πόντοι)

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο έμπειρος σκόρερ στην ήττα της ομάδας του Αρίστιππου Χαντέλη με 84-68 από τον Ιόνιο, σταματώντας στους 30 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα.

#6 Κώστας Μάνθας (Δόξα Άρτας, 18 πόντοι)/ Πάνος Θώδης (Σπάρτακος, 18 πόντοι)

Εκκίνηση με το δεξί στο 2020 πραγματοποίησε η Δόξα Άρτας, επικρατώντας του Πρωτέα Ηγουμενίτσας και βελτίωσε το ρεκόρ της στο 3-7. Πρωταγωνιστής της 3ης νίκης ο Κώστας Μάνθας με 18 πόντους.

Το ίδιο καλός ήταν και ο Πάνος Θώδης του Σπάρτακου στη νίκη της ομάδας του με 93-48 επί του ΑΓΣΙ (U 20), έχοντας 18 πόντους κυριαρχώντας στο ζωγραφιστό.

#5 Γιάννης Κασκάνης (Καναλάκι, 19 πόντοι)

Ο αρχηγός του Καναλακίου, Γιάννης Κασκάνης, πραγματοποίησε μία από τις καλύτερές του φετινές εμφανίσεις στη νίκη με 84-74 επί του Αίαντα Άρτας. Ο Κασκάνης είχε 19 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα, όμως υπάρχει ένας ακόμα παίκτης του Καναλακίου στη λίστα, σε ακόμα πιο ψηλή θέση.

#4 Μάρκος Μπαζάκας (Σπάρτακος, 20 πόντοι)

Από εκεί που το άφησε πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων το έπιασε ο Μάρκος Μπαζάκας, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τη φανέλα του Σπάρτακου. Ο πρώην παίκτης του ΑΓΣΙ σημείωσε 20 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα όντας ακρογωνιαίος λίθος και αμυντικά για την ομάδα του Τάκη Παππά.

#3 Σπύρος Μπαρτζώκας (Καναλάκι, 21 πόντοι)/ Ανδρέας Περούλης (Ιόνιος, 21 πόντοι)

Σαν το παλιό καλό κρασί παρουσιάζεται στα παρκέ της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ ο Σπύρος Μπαρτζώκας. Κόντρα στον Αίαντα Άρτας ήταν ο πρώτος σκόρερ του Καναλακίου με 21 πόντους.

21 πόντους είχε και ο Ανδρέας Περούλης του Ιονίου απέναντι στον Α.Γ.Ο.Φ. όντας ένας από τους 3 πρωταγωνιστές της νίκης.

#2 Παναγιώτης Μαγκανάς (Ιόνιος, 22 πόντοι)

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Παναγιώτη Κοντογιάννη δεν είχε στη διάθεσή της τον Στέφανο Νεδέλκο, δεν πτοήθηκε, κατακτώντας την 8η συνεχόμενη νίκη της στη Φιλιππιάδα. Ο Παναγιώτης Μαγκανάς σημείωσε 22 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα και μαζί με τον Ανδρέα Περούλη αποτέλεσαν τα ιδανικά στηρίγματα του Στάθη Περούλη, τον οποίο θα συναντήσουμε στην κορυφή της λίστας.

#1 Στάθης Περούλης (Ιόνιος, 31 πόντοι)

Ο ηγέτης του Ιονίου έχει ανεβάσει στροφές στα τελευταία παιχνίδια και σκοράρει κατά ριπάς. Μετρά κατά Μ.Ο. 20,8 πόντους και απέναντι στον Α.Γ.Ο.Φ. είχε 31 με 3 εύστοχα τρίποντα, όντας δικαιωματικά στην κορυφή του top 10 για αυτή την εβδομάδα.

Δημήτρης Κοσίνας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου