Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Ιόνιος-Καναλάκι 66-68: Σπουδαίο διπλό οι Πρεβεζιάνοι στο επεισοδιακό ντέρμπι


Με τον πλέον επεισοδιακό τρόπο τελείωσε το μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής στο Βόρειο όμιλο της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, με το αγωνιστικό να περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς συνέβησαν έκτροπα, που σίγουρα δεν τιμούν ούτε τους γηπεδούχους αλλά ούτε και το μπάσκετ της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο δεύτερος διαιτητής Στέλιος Λειβαδίτης, έπεσε θύμα επίθεσης των γηπεδούχων, με αφορμή την τελευταία επίθεση, στην οποία υποστήριξαν πως υπήρχε φάουλ στο μπάσιμο του Περούλη. Η κατάσταση ήταν έκρυθμη με τον διαιτητή να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κέρκυρας προληπτικά. Όπως ήταν φυσιολογικό κρατήθηκαν δελτία αθλητών και υπήρξαν μηνύσεις. Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι τιμωρίες που θα επιβληθούν από την ΕΣΚΑΒΔΕ.

Παρακάτω η ανακοίνωση που εξέδωσε το Καναλάκι:

Η ομάδα μας πέτυχε μια τεράστιας σημασίας νίκη απέναντι σε ένα από τα φαβορί για τις πρώτες θέσεις του ομίλου μας.

Δυστυχώς για εμάς η χαρά μας για την νίκη επισκιάστηκε από την αήθη επίθεση που δέχτηκε ένας από τους διαιτητές του αγώνα από τους αθλητές κυρίως αλλά και κάποιους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας. Και μάλιστα για μια φάση ξεκάθαρη και πέρα πάσης αμφιβολίας για την ορθότητα της απόφασης των διαιτητών.

Κατά τα άλλα η φιλοξενία των ανθρώπων της ομάδας του Ιονίου απέναντι μας ήταν εξαιρετική.
Παρόλα αυτά θα θέλαμε με τον πλέον επίσημο τρόπο να καταδικάσουμε την συγκεκριμένη αλλά και οποιαδήποτε πράξη βίας, καθώς δεν πρεσβεύει σε καμία περίπτωση τις αξίες και τα ιδανικά τόσο του συλλόγου μας, αλλά και του αθλήματος.

Επίσης κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας στον διαιτητή του αγώνα που νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και καλή επιστροφή στον τόπο του.


Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το Καναλάκι κατάφερε να πάρει σπουδαίας σημασίας "διπλό" στο ΕΑΚ Κέρκυρας, επικρατώντας με 68-66, έχοντας κορυφαίους του Πάνου με 23 και Κρικώνη με 21, με τον Μπαρτζώκα να είναι επίσης διψήφιος με 11. Νεδέλκος με 17, Περούλης Στ. με 16, Μαγκανάς με 15 και Περούλης Α. με 11 αυτοί που ξεχώρισαν για τους Φαίακες. 

Η ομάδα του Παναγιώτη Κοντογιάννη ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, καταφέρνοντας να προηγηθεί στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 18-13. Ίδια εικόνα και στη δεύτερη περίοδο, με τον Ιόνιο να επιβάλει τον ρυθμό του, κλείνοντας το ημίχρονο μπροστά με 40-29. 

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι. Αρχικά, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και με επιμέρους 17-7, μείωσαν στον πόντο στο 30΄ (47-46). Κρικώνης και Πάνου ήταν καθοριστικοί επιθετικά σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Δάσκαλο να κάνει εξαιρετική δουλειά αμυντικά, καθώς ανέλαβε το μαρκάρισμα του ηγέτη του Ιονίου, Περούλη και τον περιόρισε στους 2 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο (14 στο πρώτο). Τελικό σκορ 68-66, με το Καναλάκι να βελτιώνει το ρεκόρ του στο 10-1, παίρνοντας προβάδισμα για τα playoff και τον Ιόνιο να μένει 3ος με 9-2.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 40-29, 47-46, 66-68

Διαιτητές: Ντάγκας-Λειβαδίτης

Ιόνιος (Κοντογιάννης-Δεσύλλας): Μαγκανάς 15(1), Νεδέλκος 17(2), Αθανασίου, Περούλης Στ. 16(2), Περούλης Α. 11(1), Κάντας 7(1), Γκιουλέας

Καναλάκι (Τζομάκας): Κασκάνης 6(2), Κρικώνης 21, Γείτονας, Μπαρτζώκας 11, Ιωάννου, Δάσκαλος 7(1), Πάνου 23(3)

Το βίντεο με τα έκτροπα που συνέβησαν στο ΕΑΚ Κέρκυρας

Πηγή βίντεο: sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου