Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Το top 10 εμφανίσεων της 9ης αγωνιστικής


Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε η 9η αγωνιστική στον Βόρειο όμιλο της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, μία αγωνιστική με την οποία ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος. Πάμε να δούμε τις εμφανίσεις που ξεχώρισαν σε ατομικό επίπεδο, στα 4 από τα 5 παιχνίδια που διεξήχθησαν, καθώς ο αγώνας του Ιονίου με τον Αίαντα Άρτας αναβλήθηκε για το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020.

#10 Ντίνος Λαμπρόπουλος (Σπάρτακος, 14 πόντοι)

Η άκρως επιτυχημένη πορεία του Σπάρτακου στον πρώτο γύρο, τον οποίο και ολοκλήρωσε με ρεκόρ 8-1, οφείλεται εν πολλοίς στις εμφανίσεις του Ντίνου Λαμπρόπουλου. Στη νίκη της ομάδας του απέναντι στον Πρωτέα Ηγουμενίτσας με 86-43, ο ψηλός του Τάκη Παππά σημείωσε 14 πόντους. 

#9 Γιώργος Γογγάκης/Γιάννης Κωσταρελόπουλος (Κερκυραϊκός, 15 πόντοι)

Δύο παίκτες του Κερκυραϊκού συναντάμε στην 9η θέση της λίστας. Οι Γογγάκης και Κωσταρελόπουλος σημείωσαν από 15 πόντους στην εκτός έδρας ήττα με 71-55 από τον Α.Γ.Ο.Φ., όμως αυτοί δεν αποδείχτηκαν αρκετοί για τους Φαίακες. 

#8 Δανιήλ Μουκάι (Δόξα Άρτας, 15 πόντοι)

Ένας από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης των Αρτινών επί του Θρύλου Ιωαννίνων με 87-71 ήταν ο Μουκάι, ο οποίος πέτυχε 15 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα. 

#7 Στέργιος Σωτηρίου (Πρωτέας Ηγουμενίτσας, 16 πόντοι)

Αποδεκατισμένος αγωνίστηκε ο Πρωτέας απέναντι στο Σπάρτακο το περασμένο Σάββατο, με τον coach Αλεξίου να έχει μόλις 5 παίκτες στη διάθεσή του. Ο Σωτηρίου προσπάθησε, έχοντας 16 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα, όμως δεν αποφεύχθηκε η βαριά ήττα.

#6 Μάρκος Μπαζάκας (Σπάρτακος, 16 πόντοι)

Ιδανικό τέλος στον πρώτο γύρο για τον Σπάρτακο, ιδανικό και για τον Μάρκο Μπαζάκα, ο οποίος πρωταγωνίστησε στη νίκη της ομάδας του απέναντι στον Πρωτέα, όντας ο πρώτος σκόρερ με 16 πόντους και 2 εύστοχα τρίποντα. Ο Μπαζάκας στα 3 τελευταία παιχνίδια των Γιαννιωτών μετράει 15,7 πόντους, έχοντας ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του.

#5 Δημήτρης Καραγιάννης (Θρύλος Ιωαννίνων, 22 πόντοι)/Γιώργος Τερζόπουλος (ΑΓΣΙ U 20, 22 πόντοι)

Ισάριθμες ήττες γνώρισαν Θρύλος Ιωαννίνων και ΑΓΣΙ (U 20) στην αυλαία του 2019. Ο Δημήτρης Καραγιάννης ξεχώρισε στην Άρτα για την ομάδα του Δημοσθένη Ντάσιου, έχοντας 22 πόντους.

Το ίδιο συνέβη και με τον Γιώργο Τερζόπουλο για τον ΑΓΣΙ, ο οποίος δεν μπόρεσε να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση απέναντι στο ισχυρό Καναλάκι, γνωρίζοντας την ήττα με 81-53. Ο Τερζόπουλος είχε 22 πόντους.

#4 Σπύρος Μάλλιος (Α.Γ.Ο.Φ. 17 πόντοι)/Κώστας Μάνθας (Δόξα Άρτας, 17 πόντοι)

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα φετινά παιχνίδια του Α.Γ.Ο.Φ., ο Σπύρος Μάλλιος πρωταγωνιστεί για ακόμα μία αγωνιστική. 17 πόντους σημείωσε απέναντι στον Κερκυραϊκό, όντας και πάλι μαζί με τον Ροντογιάννη οι κορυφαίοι.

17 πόντους είχε και ο Κώστας Μάνθας στη μεγάλη νίκη της Δόξας επί του Θρύλου και είναι ο δεύτερος παίκτης που συναντάμε στη συγκεκριμένη λίστα από τους Αρτινούς.

#3 Σπύρος Πάνου (Καναλάκι, 19 πόντοι)

Στο 8-1 έκλεισαν τον πρώτο γύρο οι Πρεβεζιάνοι και ονειρεύονται την ίδια ή και ακόμα καλύτερη συνέχεια στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. 19 πόντους πέτυχε ο Πάνου και μαζί με τον Δάσκαλο ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας του Λευτέρη Τζομάκα απέναντι στον ΑΓΣΙ (U 20).

#2 Γιάννης Ροντογιάννης (Α.Γ.Ο.Φ., 21 πόντοι)/Χρήστος Βάσιος (Δόξα Άρτας, 21 πόντοι)

Ένας γνώριμος και ένας νέος παίκτης καταλαμβάνουν τη 2η θέση της 9ης αγωνιστικής του top 10. 21 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα είχε ο Γιάννης Ροντογιάννης απέναντι στον Κερκυραϊκό, δείχνοντας ξανά το επιθετικό του ταλέντο.

Στους 21 σταμάτησε και ο Χρήστος Βάσιος, όντας ο πρώτος σκόρερ της Δόξας Άρτας στο ντέρμπι των ουραγών με τον Θρύλο Ιωαννίνων και συγκαταλέγεται για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν στο top 10.

#1 Αποστόλης Δάσκαλος (Καναλάκι, 24 πόντοι)

Η κορυφή αυτή την εβδομάδα ανήκει στον Αποστόλη Δάσκαλο του Καναλακίου, που "έκλεψε την παράσταση" στο παιχνίδι με τον ΑΓΣΙ (U 20). 24 πόντοι με 3 εύστοχα τρίποντα για τον έμπειρο power forward που έδειξε την κλάση του.

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου