Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Οι κορυφαίες εμφανίσεις της 8ης αγωνιστικής


Μετά την ολοκλήρωση και της 8ης αγωνιστικής έχει απομείνει μόλις μία στροφή για να τελειώσει ο πρώτος γύρος στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο πολλοί παίκτες ξεχώρισαν με τις ατομικές τους επιδόσεις. Πάμε να δούμε αναλυτικά μέσω top 10 τις καλύτερες εμφανίσεις της αγωνιστικής που μας πέρασε.

#10 Γιώργος Ντρίτσος (Θρύλος Ιωαννίνων, 18 πόντοι)

Την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Θρύλου Ιωαννίνων στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα πραγματοποίησε ο αρχηγός Γιώργος Ντρίτσος. Στο γιαννιώτικο ντέρμπι με τον Σπάρτακο, ο Θρύλος γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες με 75-66, με τον Ντρίτσο να πετυχαίνει 18 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα.

#9 Μάρκος Μπαζάκας (Σπάρτακος, 15 πόντοι, 12 ριμπ., 3 τάπες)

Όσο περνάει ο καιρός ο Μάρκος Μπαζάκας προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στα "θέλω" του προπονητή του και της ομάδας. Απέναντι στο Θρύλο πρωταγωνίστησε, πραγματοποιώντας double double, με 15 πόντους και 12 ριμπ., ενώ είχε και 3 τάπες. Στο 7-1 ο Σπάρτακος, με τη συμβολή του Μπαζάκα να είναι όλο και μεγαλύτερη στο παιχνίδι της ομάδας του.

#8 Γιάννης Κασκάνης (Καναλάκι, 16 πόντοι)/Κώστας Ίσσαρης, Κυριάκος Γεωργακόπουλος (Κερκυραϊκός, 16 πόντοι)

Στη θέση 8 της σχετικής λίστας συναντούμε 3 παίκτες. Ο Κασκάνης είχε 16 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα στην κυριαρχική εμφάνιση της ομάδας του απέναντι στον Πρωτέα Ηγουμενίτσας και τη νίκη με 80-57.

Στους 16 πόντους σταμάτησαν και οι Κώστας Ίσσαρης και Κυριάκος Γεωργακόπουλος του Κερκυραϊκού, βοηθώντας τα μέγιστα τους Φαίακες να κατακτήσουν τη νίκη με 71-55 επί της Δόξας Άρτας.

#7 Αποστόλης Δάσκαλος (Καναλάκι, 17 πόντοι)

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της 7ης νίκης του Καναλακίου στην Ηγουμενίτσα ήταν ο Αποστόλης Δάσκαλος, με τον έμπειρο αριστερόχειρα forward να σημειώνει 17 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα.

#6 Δημήτρης Γυφτοκώστας (Δόξα Άρτας, 19 πόντοι)

Για ένα ακόμα φετινό ματς της ομάδας του, ο Γυφτοκώστας ήταν ο κορυφαίος, έχοντας 19 πόντους στην ήττα της Δόξας στην Κέρκυρα.

#5 Μάνθος Μπούγιας (Αίας Άρτας, 21 πόντοι)

Την πρώην ομάδα του, Α.Γ.Ο.Φ., αντιμετώπισε το Σάββατο ο Μάνθος Μπούγιας. Οι Αρτινοί ηττήθηκαν με 60-58, όμως ο Μπούγιας είχε 21 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα.

#4 Γιώργος Χαρίτος (ΑΓΣΙ U 20, 22 πόντοι)

Το άστρο του Γιώργου Χαρίτου έχει αρχίσει να λάμπει για τα καλά στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, με τον νεαρό ηγέτη του ΑΓΣΙ να συνεχίζει να ενθουσιάζει με τις εμφανίσεις του. Στην ήττα της ομάδας του με 80-68 από τον έμπειρο Ιόνιο σημείωσε 22 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα.

#3 Γιώργος Γογγάκης (Κερκυραϊκός, 18 πόντοι)

2η νίκη για τον Κερκυραϊκό στο φετινό πρωτάθλημα και βαθιά βαθμολογική ανάσα απέναντι στη Δόξα Άρτας. 18 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα πέτυχε ο Γιώργος Γογγάκης για τους Κερκυραίους.

#2 Σπύρος Μάλλιος-Γιάννης Ροντογιάννης (Α.Γ.Ο.Φ., 19 πόντοι)/Στάθης Περούλης-Ανδρέας Περούλης (Ιόνιος, 19 πόντοι)

4 παίκτες καταλαμβάνουν τη 2η θέση των κορυφαίων εμφανίσεων αυτή την εβδομάδα. Οι Σπύρος Μάλλιος και Γιάννης Ροντογιάννης συνέχισαν από εκεί που το είχαν αφήσει την 7η αγωνιστική απέναντι στη Δόξα Πύρρου. Κόντρα στον Αίαντα Άρτας είχαν αμφότεροι από 19 πόντους και 3 εύστοχα τρίποντα.

Ο Ιόνιος κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Νέο Κλειστό, επικρατώντας του ΑΓΣΙ (U 20) με 80-68. Μεγάλο μερίδιο στην 7η φετινή νίκη της ομάδας του Κοντογιάννη είχαν οι Στάθης και Ανδρέας Περούλης που σημείωσαν από 19 πόντους.

#1 Σπύρος Πάνου (Καναλάκι, 26 πόντοι)

Τόσο το Καναλάκι, όσο και ο Σπύρος Πάνου, κυριάρχησαν στο ΔΑΚ Ηγουμενίτσας το προηγούμενο Σάββατο. 80-57 το τελικό σκορ, με τον Πάνου να σταματά στους 26 πόντους, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στην κατάκτηση του 7ου ροζ φύλλου της σεζόν.

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου