Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Νέο Κλειστό Γυμναστήριο: Ο 18μηνος απολογισμός της Επιτροπής Λειτουργίας


Σημαντικές παρεμβάσεις με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση του μπάσκετ και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στα τοπικά Σωματεία και Συλλόγους, ώστε να αναδειχθούν στις κατηγορίες που αγωνίζονται και να ανέβουν επίπεδο, έγιναν στους 18 μήνες που έχει αναλάβει τα καθήκοντά της η Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Ιωαννίνων.

Η Επιτροπή Λειτουργίας έχοντας καθημερινή συνεργασία για όλα τα μείζονα ζητήματα, αλλά και για τα πιο απλά, με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, κατάφερε στο προαναφερόμενο χρονικό διάστημα να αναβαθμίσει σημαντικά τις εγκαταστάσεις του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, ενώ συνεχίζει αυτή την προσπάθεια με μοναδικό γνώμονα να γίνουν ακόμη πιο μεγάλα βήματα προς τα μπροστά από τα τοπικά Σωματεία.

Σε αυτή την προσπάθεια, πρωταγωνιστικό ρόλο, είχαν οι αποφάσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εξέτασε ενδελεχώς όλα τα αιτήματα της Επιτροπής Λειτουργίας για τις παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν στο Νέο Κλειστό, και έδωσε το «πράσινο φως», ώστε να προχωρήσουν έργα ουσίας, που άλλαξαν την εικόνα του Γυμναστηρίου.

Συμπληρώνοντας 18 μήνες «ζωής» η Επιτροπή Λειτουργίας, προχωρά σε έναν σύντομο απολογισμό έργου, ώστε η τοπική κοινωνία να είναι ενήμερη για όσα έγιναν αυτό το χρονικό διάστημα, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν με την κατασκευή δυο νέων αποδυτηρίων για τους αθλητές (τέσσερα συνολικά λειτουργούν σήμερα), ώστε να είναι εφικτή η διεξαγωγή των αγώνων, ανά δύο ώρες.

Παράλληλα, έγινε επέκταση στο αποδυτήριο των διαιτητών, ενώ κατασκευάστηκε από την αρχή μια σύγχρονη αίθουσα Τύπου για τις συνεντεύξεις των ομάδων, αλλά και για την προβολή βίντεο. Επίσης κατασκευάστηκε χώρος στις κερκίδες του γηπέδου, για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τα ρεπορτάζ των ομάδων, αλλά και χώρος για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων.


Τεράστιας προπονητικής σημασίας αποδεικνύεται κατά τη φετινή σεζόν η κατασκευή της αίθουσας με όργανα γυμναστικής και βάρη, καθώς όλες οι ομάδες την χρησιμοποιούν τόσο για ενδυνάμωση όσο και για αποθεραπεία των αθλητών τους, ενώ μια ακόμη σημαντική παρέμβαση ήταν η τοποθέτηση τεσσάρων κλιματιστικών μονάδων ψύξης - θέρμανσης, οι οποίες σε συνδυασμό με την προμήθεια και τοποθέτηση δύο αντλιών θερμότητας, συμβάλλουν ήδη σημαντικά στην μείωση του ενεργειακού κόστους της εγκατάστασης.


Επίσης στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο τοποθετήθηκαν κάμερες καταγραφής των προπονήσεων και των αγώνων, συναγερμός, πινακίδες παρουσίασης και ονοματοδοσίας του Γηπέδου, ηχητική εγκατάσταση, ενώ οι ηλεκτρονικές διαφημιστικές πινακίδες Led που τοποθετήθηκαν έχουν εκσυγχρονήσει τον τρόπο παρουσίασης των χορηγών των ομάδων, αυξάνοντας ταυτόχρονα και το διαφημιστικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον.


Η Επιτροπή Λειτουργίας, προμηθεύτηκε ακόμη νέα χρονόμετρα 24 δευτερολέπτων, αθλητικό – προπονητικό εξοπλισμό, 40 πολυθρόνες για τους θεατές εντός του αγωνιστικού χώρου και καναπέδες για τον χώρο των επισήμων, ενώ εγκατέστησε wi-fi για θεατές και αθλητές, σε όλους τους χώρους του γηπέδου.



Ουσιαστική ήταν η τοποθέτηση εξωτερικών στεγάστρων, η τοποθέτηση δυο μεταλλικών πορτών για την περίφραξη του αγροτεμαχίου και η ανατικατάσταση των εξόδων κινδύνου με επτά νέες πυράντοχες πόρτες ασφαλείας.

Τέλος έγινε η προμήθεια μιας τροχήλατης σκαλωσιάς και η τοποθέτηση προστατευτικών στρωμάτων πίσω από τις μπασκέτες σε υποστυλώματα και τοίχους, για την μέγιστη ασφάλεια των αθλητών.

Συμπληρώνοντας λοιπόν 18 μήνες στο «τιμόνι» του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, η Επιτροπή Λειτουργίας, θέλει να ευχαριστήσει δημόσια, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη για την ουσιαστική και αμέριστη βοήθεια στην επίλυση όλων των ζητημάτων που προέκυψαν, τον Δήμο Ιωαννιτών για την παραχώρηση υπαλλήλου για την φύλαξη του γηπέδου, τον αντιπεριφερειάρχη υπεύθυνο για θέματα αθλητισμού, Βασίλη Γοργόλη και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δημήτρη Σιώλο, καθώς και όλα τα αθλητικά σωματεία Καλαθοσφαίρισης, τους παράγοντες και τους αθλητές – αθλήτριες, για την άψογη συνεργασία. 

Τέλος, ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης και τα μέλη της Επιτροπής Λειτουργίας (Ηλίας Γκαζιάνης, Δημήτρης Τσιούμπος, Βασίλης Λούπας, Βασίλης Τσούρης και Θοδωρής Καρακίτσος), σε κοινή τους ανακοίνωση, τονίζουν πως θα συνεχίσουν με τους ίδιους ρυθμούς, και την ίδια αγωνία τις παρεμβάσεις στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο με απώτερο σκοπό την περαιτέρω αναβάθμιση του αθλήματος της Καλαθοσφαίρισης στα Γιάννενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου