Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ζήσης λαμπρός οδηγεί τους Μολοσσούς (pics)


Όταν το καλοκαίρι ανακοίνωσε την απόφασή του να μη συνεχίσει στο Σπάρτακο, μετά από τρία χρόνια παρουσίας στην ομάδα, ξάφνιασε πολλούς. Ακόμα πιο πολύ όμως ξάφνιασε με την επιλογή του να αγωνιστεί στη Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ και τους Μολοσσούς. Ο λόγος φυσικά για τον Δημήτρη Ζήση, ο οποίος βέβαια μόνο τυχαία δεν πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς εμπλέκεται και στα διοικητικά της ομάδας και άπαντες στους Μολοσσούς κοιτούν να οργανωθούν σε όλους τους τομείς και να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα χτυπήσει την άνοδο στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ.

Μετά την ολοκλήρωση των τεσσάρων πρώτων παιχνιδιών, οι Μολοσσοί του Βασίλη Χατζή βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 2-2. Είναι δεδομένο ότι ψάχνουν να βρουν χημεία και ρόλους, καθώς πρόκειται για ένα καινούργιο σύνολο με πολλούς νέους παίκτες. Από τα τέσσερα ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής η ομάδα της Ελεούσας, τα τρία ήταν εκτός έδρας και μόλις ένα, το τελευταίο απέναντι στον Γ.Σ. Άρτας "Άνω Πόλη", διεξήχθη στο Νέο Κλειστό. Οι δύο ήττες ήρθαν στην παράταση, απέναντι σε Ποσειδώνα Παξών στην πρεμιέρα (84-82) και Πύρρο Αρταίων την 3η αγωνιστική (77-71).


Από τη στιγμή που ο Δημήτρης Ζήσης αποφάσισε να αγωνιστεί στη Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, ήταν σίγουρο ότι θα μιλούσαμε για ξεχωριστές επιθετικές επιδόσεις σε κάθε παιχνίδι. Πέρυσι με τη φανέλα του Σπάρτακου στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ μέτρησε στη regular season 20,5 πόντους με 44 εύστοχα τρίποντα σε 17 συμμετοχές. 


Φέτος τα νούμερά του είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά, έχοντας και στα τέσσερα παιχνίδια της ομάδας του 30+ πόντους. Ο αρχηγός των Μολοσσών πετυχαίνει κατά Μ.Ο. 33,5 πόντους (134 συνολικά) με 24 εύστοχα τρίποντα. Οι 36 πόντοι που "φόρτωσε" το καλάθι του Ποσειδώνα Παξών στην πρεμιέρα είναι η μέχρι τώρα καλύτερή του ατομική επίδοση, ενώ όσον αφορά τα τρίποντα, τα 9 που έβαλε στο ματς με τον Γ.Σ. Άρτας "Άνω Πόλη" αποτέλεσαν εντυπωσιακό νούμερο.


Τα δύσκολα για τους Μολοσσούς είναι μπροστά τους, καθώς στα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, έχουν σημαντικότατους αγώνες. Η αρχή θα γίνει απέναντι στον Αίαντα Περιβλέπτου στην Κόνιτσα, για να συνεχίσουν με σούπερ ματς απέναντι στην ισχυρή Παραμυθιά. Θα ακολουθήσει το τοπικό ντέρμπι με τον Σπάρτακο (U 21), για να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις του πρώτου γύρου με τον επίσης ισχυρό Β.Α.Ο. Άρτας. Οι παίκτες του Χατζή θα δώσουν τέσσερις αγώνες εντός Ιωαννίνων και σε αυτά τα παιχνίδια θα δείξουν εν πολλοίς αν θα μπορέσουν να πιάσουν τους πρωτοπόρους και να αρχίζουν σιγά σιγά να υλοποιούν το στόχο που είχε τεθεί το καλοκαίρι, που δεν ήταν άλλος από την άνοδο.


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου