Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Γιώργος Μαυρογιάννης-Βασίλης Πάτρας: Σταθερότητα και συνέπεια...


Η φετινή αήττητη πορεία του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής έχει σκορπίσει ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο της ομάδας και τα όνειρα ανόδου στην Α2 έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους, παρά το γεγονός ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς και ιδιαίτερα σε ένα μαραθώνιο όπως είναι η συγκεκριμένη κατηγορία που περιλαμβάνει 30 αγωνιστικές. Οι πρωταγωνιστές είναι πολλοί και διαφορετικοί στη φετινή ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου, όμως δύο από τα βασικά "κλειδιά" της τρομερής πορείας είναι ο βασικός playmaker Γιώργος Μαυρογιάννης και ο αρχηγός Βασίλης Πάτρας.

Γιώργος Μαυρογιάννης: Floor general υψηλών προδιαγραφών


Τι να πει κανείς για την ποιότητα του 27χρονου guard του ΠΑΣ Γιάννινα; Από την πρώτη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας, απέναντι στη Γέφυρα, όλοι κατάλαβαν ότι διαθέτει σπάνιες οργανωτικές αρετές και ηγετικό χαρακτήρα. Καθώς κυλάει η χρονιά, ο Βολιώτης playmaker δείχνει αξιοζήλευτη σταθερότητα στην απόδοσή του και έχει μετατραπεί σε έναν από τους πρωταγωνιστές των Γιαννιωτών. Άλλωστε η παρουσία του τα τελευταία 3 χρόνια στην Καρδίτσα, όπου τη διετία 2017-2019 αγωνιζόταν στην Α2 και μάλιστα πέρυσι έφτασε πολύ κοντά στην άνοδο στην Basket League, προμήνυε ότι η διοίκηση του ΠΑΣ είχε πραγματοποιήσει μία εξαιρετική κίνηση στο θερινό μεταγραφικό παζάρι. Η ηρεμία και η σιγουριά που προσδίδει στην οργάνωση του παιχνιδιού του ΠΑΣ είναι τρομερή και ουσιαστικά αποτελεί τον "εγκέφαλο" της ομάδας και έναν δεύτερο προπονητή στο παρκέ.


Αναλυτικά οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του Μαυρογιάννη:

1η αγωνιστική Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα-Γέφυρα: 19 πόντοι με 2 εύστοχα τρίποντα

2η αγωνιστική Δόξα Λευκάδας-Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα: 9 πόντοι με 1 εύστοχο τρίποντο

3η αγωνιστική Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα-Πρωτέας Γρεβενών: 5 πόντοι

4η αγωνιστική Χ.Α.Ν.Θ.-Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα: 13 πόντοι

5η αγωνιστική Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα-Αίας Εύοσμου: 11 πόντοι

6η αγωνιστική Πολύγυρος-Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα: 20 πόντοι με 3 εύστοχα τρίποντα 

Πόντοι (Μ.Ο.): 12,8 κατά Μ.Ο. 

Βασίλης Πάτρας: Κάθε σεζόν και καλύτερος


Ο Τρικαλινός ψηλός είναι ένας από τους παλιότερους παίκτες στο ρόστερ της ομάδας και φέτος πήρε το χρίσμα του αρχηγού στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η βελτίωση του κάθε χρόνο είναι εμφανέστατη και στο παρκέ παρουσιάζει συνεχώς νέα στοιχεία. Δουλεύει εντατικά με το Θωμά Κωστόπουλο σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, όμως αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι το πόσο συνεπής παρουσιάζεται τη φετινή χρονιά πίσω από τη γραμμή των 6,75. Στα 6 πρώτα παιχνίδια έχει σημειώσει 8 τρίποντα. Αποτελεί τον πρώτο σκόρερ του ΠΑΣ Γιάννινα με 13,8 πόντους κατά Μ.Ο., όντας μάλιστα στα πέντε από τα έξι παιχνίδια διψήφιος και είναι η σταθερά των Γιαννιωτών στις θέσεις "4" και "5". 


Αναλυτικά οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του Βασίλη Πάτρα:

1η αγωνιστική Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα-Γέφυρα: 16 πόντοι με 2 εύστοχα τρίποντα

2η αγωνιστική Δόξα Λευκάδας-Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα: 10 πόντοι με 1 εύστοχο τρίποντο

3η αγωνιστική Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα-Πρωτέας Γρεβενών: 9 πόντοι με 1 εύστοχο τρίποντο

4η αγωνιστική Χ.Α.Ν.Θ.-Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα: 10 πόντοι

5η αγωνιστική Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα-Αίας Εύοσμου: 20 πόντοι με 3 εύστοχα τρίποντα

6η αγωνιστική Πολύγυρος-Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα: 18 πόντοι με 1 εύστοχο τρίποντο

Πόντοι (Μ.Ο.): 13,8 κατά Μ.Ο.

Δημήτρης Κοσίνας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου