Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Οι κορυφαίοι της 3ης αγωνιστικής


Το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ αρχίζει σιγά σιγά να "παίρνει φωτιά" με τους δέκα μονομάχους του Βορείου ομίλου να δίνουν κάθε Σαββατοκύριακο τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις ατομικές εμφανίσεις που ξεχώρισαν την 3η αγωνιστική και να τις κατατάξουμε σε ένα ιδιότυπο top 10, με κριτήριο φυσικά και το αποτέλεσμα που έφερε η ομάδα του εκάστοτε παίκτη.

#10 Γιάννης Κωσταρελόπουλος (Κερκυραϊκός, 18 πόντοι)

Παρά το γεγονός ότι ο Κερκυραϊκός δεν κατάφερε να φύγει από το Νέο Κλειστό με τη νίκη, καθώς ηττήθηκε από τον ΑΓΣΙ (U 20) με 66-65, ο ψηλός των Φαιάκων πραγματοποίησε μία πολύ μεστή εμφάνιση σημειώνοντας 18 πόντους όντας σημείο αναφοράς επιθετικά για την ομάδα του.

#9 Παναγιώτης Μαγκανάς (Ιόνιος, 18 πόντοι)

Ο Ιόνιος κατέκτησε τη 2η νίκη του στο πρωτάθλημα, επικρατώντας του Σπάρτακου με 77-68. Ένας από τους λόγους της νίκης του Ιονίου ήταν και ο Παναγιώτης Μαγκανάς με τους 18 πόντους και τα 4 εύστοχα τρίποντα που σημείωσε.

#8 Γιώργος Χαρίτος (ΑΓΣΙ U 20, 18 πόντοι) 

Αποτελεί τον ηγέτη της νεαρής ομάδας του ΑΓΣΙ και το απέδειξε στο παιχνίδι απέναντι στον Κερκυραϊκό κάνοντας ένα βήμα μπροστά προκειμένου ο ΑΓΣΙ να φτάσει στο πρώτο ροζ φύλλο της χρονιάς. Επωμίστηκε πολλές ευθύνες από τον Κωνσταντίνο Ηλιάδη και τα έβγαλε εις πέρας πετυχαίνοντας 18 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα.

#7 Αλέξανδρος Γραμόζης (Πρωτέας Ηγουμενίτσας, 19 πόντοι)

Έχει κάνει "κατάληψη" στο top 10 των κορυφαίων εμφανίσεων καθώς βρίσκεται μέσα στους κορυφαίους και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. 19 πόντοι με 2 τρίποντα απέναντι στον Θρύλο Ιωαννίνων και νίκη για τον Πρωτέα με 76-64, συνεχίζοντας αήττητος το πρωτάθλημα. Βέβαια αυτή την εβδομάδα θα δούμε και έναν συμπαίκτη του σε πιο ψηλή θέση.

#6 Γιάννης Ροντογιάννης (Α.Γ.Ο.Φ., 25 πόντοι)

"Μια μέρα στη δουλειά" ήταν και αυτό το Σαββατοκύριακο για τον πολύπειρο σκόρερ Γιάννη Ροντογιάννη. Μπορεί η ομάδα του να ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από το Καναλάκι με 70-67, όμως ο ίδιος πέτυχε 25 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα.

#5 Κώστας Κρικώνης (Καναλάκι, 20 πόντοι)

Ο έμπειρος guard βοήθησε σε τεράστιο βαθμό την ομάδα του Λευτέρη Τζομάκα να περάσει από μία δύσκολη έδρα, όπως αυτή της Φιλιππιάδας. Ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές με τους 20 πόντους που σημείωσε, βοηθώντας το Καναλάκι να παραμείνει αήττητο.

#4 Σπύρος Πάνου (Καναλάκι, 22 πόντοι)

Με την ποιότητα και την εμπειρία που διαθέτει από τις Εθνικές Κατηγορίες είναι σίγουρο ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη φετινή σεζόν του Καναλακίου, σε ένα ρόστερ που αν μη τι άλλο διαθέτει πολλές παραστάσεις. Ο Πάνου σταμάτησε τους 22 πόντους απέναντι στον Α.Γ.Ο.Φ. και ήδη σε 3 συμμετοχές μετράει 17,3 πόντους κατά Μ.Ο.

#3 Δημήτρης Βενέτης (Πρωτέας Ηγουμενίτσας, 24 πόντοι)

Ο Πρωτέας βρήκε άξιο συμπαραστάτη του Γραμόζη στο παιχνίδι απέναντι στο Θρύλο Ιωαννίνων. Ο Δημήτρης Βενέτης ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 24 πόντους και βοήθησε τα μέγιστα ώστε η ομάδα της Ηγουμενίτσας να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

#2 Στέφανος Νεδέλκος (Ιόνιος, 25 πόντοι)

Σταθερός θαμώνας του top 10 ατομικών εμφανίσεων ο Στέφανος Νεδέλκος. Ο έμπειρος forward των Φαιάκων ήταν απολαυστικός στο ντέρμπι με τον Σπάρτακο με 25 πόντους.  

#1 Αποστόλης Παπαμιχαήλ (Αίας Άρτας, 25 πόντοι)

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε την Κυριακή ο Αίας Άρτας και μάλιστα στο τοπικό ντέρμπι απέναντι στη Δόξα. Ηγέτης σε ένα ακόμα παιχνίδι για τον Αίαντα ο Παπαμιχαήλ που σημείωσε double-double με 25 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου