Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα-Γ.Σ. Φαρσάλων: Ντέρμπι κορυφής για ένα ακόμα βήμα προς την Α2


Ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της φετινής Β΄ Εθνικής είναι έτοιμο να υποδεχθεί το Νέο Κλειστό την ερχόμενη Κυριακή, με τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα του Θωμά Κωστόπουλου να φιλοξενεί τα Φάρσαλα του Γρηγόρη Γιασσάρη. Οι δύο ομάδες πρωταγωνιστούν στο φετινό πρωτάθλημα και έχουν μεγάλους στόχους και φιλοδοξίες. Οι Γιαννιώτες είναι αήττητοι έχοντας πραγματοποιήσει το 7X7 και φιγουράρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Από κοντά βρίσκονται και οι Θεσσαλοί, ισοβαθμώντας στη 2η θέση με τη Δόξα Λευκάδας, έχοντας ρεκόρ 6-1.

Μονομαχία των δύο καλύτερων επιθέσεων

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα και Φάρσαλα έχουν διαγράψει εξαιρετική πορεία σε αυτές τις πρώτες επτά αγωνιστικές και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις επιθετικές τους επιδόσεις, καθώς μιλάμε για τις δύο καλύτερες επιθετικά ομάδες του Βορείου ομίλου. Ο ΠΑΣ έχει την καλύτερη συγκομιδή σημειώνοντας κατά Μ.Ο. 80,7 πόντους, με τα Φάρσαλα να ακολουθούν στη 2η θέση με 77,9 πόντους κατά Μ.Ο.

Βέβαια ο Θωμάς Κωστόπουλος σε πολλές περιπτώσεις έχει τονίσει ότι στόχος της ομάδας του είναι να έχει την καλύτερη άμυνα, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτός είναι ο τρόπος για να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία. Οι παίκτες του ακολουθούν πιστά τις οδηγίες δείχνοντας ότι τα πάντα ξεκινούν από την αμυντική διάθεση. Μόλις 60,3 πόντους δέχεται κατά Μ.Ο. ο ΠΑΣ και διαθέτει φυσικά την καλύτερη άμυνα στον όμιλο. Στους 70,0 πόντους το παθητικό των Φαρσάλων.


                                         ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ      VS           ΦΑΡΣΑΛΑ
ΕΠΙΘΕΣΗ (Μ.Ο.)
80,7 πόντοι
77,9 πόντοι
ΑΜΥΝΑ (Μ.Ο.)
60,3 πόντοι
70 πόντοι


Ο πολύπειρος Γιασσάρης στην άκρη του πάγκου

Από το φετινό καλοκαίρι τα ηνία των Φαρσάλων ανέλαβε ο Γρηγόρης Γιασσάρης, που κατά το παρελθόν έχει κοουτσάρει μεταξύ άλλων τον Αίολο Τρικάλων και τον Ερμή Αγιάς, ενώ πέρυσι κάθισε στον πάγκο της Δόξας Λευκάδας, όπου τέθηκε αντιμέτωπος με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Γ΄ Εθνική, αλλά και της Νίκης Βόλου. 


Ταλαντούχο ρόστερ με έμπειρες πινελιές

Τα Φάρσαλα διαθέτουν ένα δυνατό ρόστερ με παίκτες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στις Εθνικές Κατηγορίες, όπως οι Δημήτρης Δέσπος και Γιάννης Παπαχρήστου, παίκτες με εξαιρετικές ικανότητες όπως οι Τριαντάφυλλος Πεταλωτής και Βασίλης Βρεττάς, αλλά και ταλαντούχους νεαρούς όπως είναι ο 18χρονος Θανάσης Τσούκας και ο 21χρονος Σίλας Τσούμας.

Πρώτος σκόρερ της θεσσαλικής ομάδας είναι ο 39χρονος Γιάννης Παπαχρήστος με 16,7 πόντους κατά Μ.Ο. Έχει αγωνιστεί για 6 σεζόν στην Α1 με ΠΑΟΚ, Γ.Σ. Λάρισας, Τρίκαλα και Ολύμπια Λάρισας, ενώ πέρυσι αγωνιζόταν στην Καρδίτσα και ήταν μάλιστα συμπαίκτης με τον playmaker του ΠΑΣ Γιώργο Μαυρογιάννη. 

Εξαιρετική χρονιά πραγματοποιεί και ο πρώην παίκτης του Φαίακα Κέρκυρας Τριαντάφυλλος Πεταλωτής. Ο 26χρονος guard/forward πετυχαίνει κατά Μ.Ο. 14,8 πόντους και είναι ένας από τους παίκτες στους οποίους σίγουρα θα έχει εστιάσει ο Θωμάς Κωστόπουλος προκειμένου να τον εξουδετερώσει. 

Θανάσης Τσούκας και Σίλας Τσούμας αποτελούν μεγάλα prospects για τα Φάρσαλα και ήδη δείχνουν ψήγματα του ταλέντου τους. Ο μεν Τσούκας είναι μόλις 18 χρονών, αλλά τον συνοδεύουν εξαιρετικές περγαμηνές. Μέχρι πρότινος βρισκόταν στον Ηρακλή, όπου πραγματοποίησε μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις. Φέτος σημειώνει κατά Μ.Ο. 11,7 πόντους με 18 εύστοχα τρίποντα. Ο δε Τσούμας παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 21 χρονών, έχει εμπειρίες από την Α2, όπου αγωνιζόταν με τη φανέλα του Ερμή Αγιάς τα δύο τελευταία χρόνια. 11,0 πόντους πετυχαίνει κατά Μ.Ο. ο guard των Φαρσάλων. 

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να κάνουμε και για τον Βασίλη Βρεττά, που στα 22 του χρόνια είναι ένας από τους πρωταγωνιστές των φετινών Φαρσάλων. 10,7 πόντους με 12 εύστοχα τρίποντα έχει γράψει μέχρι στιγμής ο forward της ομάδας του Γιασσάρη και φαίνεται ότι είναι ένας παίκτης κλειδί ενόψει του μεγάλου ντέρμπι. 

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον Δημήτρη Δέσπο, που συνεχίζει να αγωνίζεται στα 43 του χρόνια  και μάλιστα έχοντας πολύ καλά νούμερα. Πρόκειται για ένα τεράστιο όνομα, με τρομερές παραστάσεις, που έχει αγωνιστεί σε συλλόγους με μεγάλη ιστορία, όπως ο ΠΑΟΚ, το Μαρούσι, το Περιστέρι, ο Ηρακλής, η ΑΕΚ κ.α. Η κλάση του είναι δεδομένη και θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στο ζωγραφιστό. Φέτος μετράει 8,3 πόντους κατά Μ.Ο.


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΘΕΣΗ
ΥΨΟΣ
ΗΛΙΚΙΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΟΥΚΑΣ
Guard
1,87
18
ΣΙΛΑΣ ΤΣΟΥΜΑΣ
Guard
1,90
21
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ
Guard/Forward
1,97
26
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ
Guard
1,93
21
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
Forward
1,92
39
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΡΕΤΤΑΣ
Forward
1,95
22
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΤΣΟΥΝΑΣ
Forward
1,93
22
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΛΑΣ
Center
2,03
28
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΣΠΟΣ
Center
2,09
43
Coach: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΣΣΑΡΗΣ


Σαρώνει και τρομάζει ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα

Το 7X7 και η μοναξιά της κορυφής είναι απόλυτα ικανοποιητικά στοιχεία για τους ανθρώπους της ομάδας, που όμως δεν επαναπαύονται και στοχεύουν σε μία ακόμα νίκη την ερχόμενη Κυριακή, απέναντι σε έναν άμεσο ανταγωνιστή για την άνοδο στην Α2. Ο ΠΑΣ σε κάθε αγωνιστική παρουσιάζεται όλο και καλύτερος, δείχνοντας ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά στις προπονήσεις. Η τελευταία του νίκη απέναντι στον αδύναμο Κ.Α.Ο. Χαλκιδικής ήταν πολύ σημαντική, όχι τόσο ως προς το αποτέλεσμα, αλλά γιατί αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα της ομάδας ο Χρήστος Καννής και πλέον αποτελεί μία ακόμα λύση στα χέρια του Κωστόπουλου. Σημαντικό ήταν και το γεγονός ότι ο νεαρός Δημήτρης Αποστολίδης πήρε πολύτιμες εμπειρίες, αγωνιζόμενος σε παιχνίδι Β΄ Εθνικής για επτά λεπτά.


Ο Βασίλης Πάτρας είναι ο πρώτος σκόρερ για τον ΠΑΣ, έχοντας 13,9 πόντους κατά Μ.Ο. με τον Ντόβα να έχει 13,3 αλλά σε 3 συμμετοχές, τον Μαυρογιάννη να κάνει πράγματα και θαύματα στο παρκέ, πετυχαίνοντας παράλληλα και 13,0 πόντους και τον Ναούμη να ακολουθεί με 11,0. 10,3 πόντους μετράει ο Γιώργος Μανάκας στους 7 πρώτους αγώνες, αποτελώντας μία σταθερά στη γιαννιώτικη ρακέτα. Αρκετά ανεβασμένοι επιθετικά και οι πάντοτε συνεπείς στην άμυνα, Γιάννης Καραγκιολίδης και Δημήτρης Μάντζιος, έχοντας 7,4 και 7,0 πόντους αντίστοιχα κατά Μ.Ο.


ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΑΝΕΛΑΣ
ΘΕΣΗ
ΥΨΟΣ
ΗΛΙΚΙΑ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΝΝΗΣ
4
Guard
1,90
20
ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΑΣ
6
Guard
1,95
29
ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΒΑΣ
7
Guard
1,90
30
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
8
Guard
1,92
27
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΛΙΔΗΣ
9
Forward
1,98
30
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΑΟΥΜΗΣ
10
Forward
1,97
26
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ
11
Center
1,98
24
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
12
Forward/Center
2,02
24
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ
13
Guard
1,90
20
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΑΚΑΣ
14
Center
2,04
22
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
15
Guard
1,87
16
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΑΚΗΣ
34
Guard
1,91
35
ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΙΡΜΠΑΣ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
77
Guard
1,84
18
Coach: ΘΩΜΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ



Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου