Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Το top 10 ατομικών εμφανίσεων της 1ης αγωνιστικής


Το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ επέστρεψε ξανά στην αγωνιστική δράση το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με την πρώτη αγωνιστική, που περιελάμβανε ενδιαφέροντα αποτελέσματα, αλλά και μεγάλες ατομικές εμφανίσεις παικτών, που έδειξαν με το καλημέρα ότι και φέτος θα έχουμε πολλές συγκινήσεις στη διάρκεια της χρονιάς. Πάμε να δούμε μέσα από ένα πρωτότυπο top 10 τις καλύτερες εμφανίσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Βόρειο όμιλο, συνυπολογίζοντας φυσικά και το αποτέλεσμα του εκάστοτε παιχνιδιού, ώστε να βγει αυτή η λίστα.

#10 Γιάννης Κασκάνης (Καναλάκι 16 πόντοι)


Ο Κασκάνης επέστρεψε το φετινό καλοκαίρι στο Καναλάκι, μετά το περσινό του πέρασμα από το IBC, όπου ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι με την ομάδα. Φέτος, μετά και την προετοιμασία που πραγματοποίησε, δείχνει αναγεννημένος και έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει τους στόχους της. Στο παιχνίδι απέναντι στον Αίαντα Άρτας ήταν από τους διακριθέντες της πρώτης νίκης του Καναλακίου με 77-67, έχοντας 16 πόντους με τρία εύστοχα τρίποντα.

#9 Παναγιώτης Μαγκανάς (Ιόνιος 19 πόντοι)

Το καλοκαίρι αποφάσισε να αγωνιστεί στον Ιόνιο και ήταν σίγουρο ότι θα προσέδιδε διαφορετική ποιότητα και κύρος στην ομάδα της Κέρκυρας. Μετά τη θητεία του στον Φαίακα Κέρκυρας, όπου βοήθησε τα μέγιστα να ανέβει μέχρι και τη Β΄ Εθνική, έψαξε μία νέα πρόκληση και τη βρήκε στον Ιόνιο, όπου βρίσκεται μαζί με τους Παναγιώτη Κοντογιάννη, Στάθη Περούλη και Στέφανο Νεδέλκο, τον οποίο θα συναντήσουμε πιο ψηλά στη λίστα. Στην πρεμιέρα με τη νέα του ομάδα ήταν από τους πρωταγωνιστές την νίκης με 77-66 επί του Α.Γ.Ο.Φ. έχοντας 19 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα.

#8 Σπύρος Μάλλιος (Α.Γ.Ο.Φ. 23 πόντοι)


Ο πολύπειρος Γιαννιώτης power forward/center συνεχίζει για ακόμα μία χρονιά να αγωνίζεται, όμως αυτή τη φορά με τη φανέλα του Α.Γ.Ο.Φιλιππιάδας. Έκανε αισθητή την παρουσία του ήδη από το πρώτο ματς με τους 23 πόντους και τα 3 εύστοχα τρίποντα που είχε, στην ήττα της ομάδας του από τον Ιόνιο στην Κέρκυρα.

#7 Αποστόλης Παπαμιχαήλ (Αίας Άρτας 24 πόντοι)

Αποτελεί τα τελευταία χρόνια το "επιθετικό όπλο" της ομάδας της Άρτας και είναι δεδομένο ότι και φέτος θα συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων σκόρερ. Στο ματς απέναντι στο Καναλάκι πέτυχε 24 πόντους με ένα εύστοχο τρίποντο, όμως ο Αίαντας ηττήθηκε.

#6 Γιάννης Ροντογιάννης (Α.Γ.Ο.Φ. 28 πόντοι)


Ο ηγέτης του Α.Γ.Ο.Φ. πήρε με το καλημέρα το όπλο του στην Κέρκυρα απέναντι στον Ιόνιο. Το κοντέρ "έγραψε" 28 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα, πραγματοποιώντας την πιο παραγωγική εμφάνιση της 1ης αγωνιστικής στο Βόρειο όμιλο. Είναι σίγουρο ότι και φέτος θα "σπάσει τα κοντέρ".

#5 Αποστόλης Δάσκαλος (Καναλάκι 20 πόντοι)


Από τους βασικούς πρωταγωνιστές των τελευταίων ετών στο IBC, βοήθησε τα μέγιστα την πρώην ομάδα του να ανέβει μέχρι και τη Γ΄ Εθνική. Το περασμένο καλοκαίρι ο δυναμικός power forward αποφάσισε, όπως και ο Κασκάνης, να επιστρέψει στο Καναλάκι και να ηγηθεί της φετινής προσπάθειας της ομάδας του Τζομάκα. Στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι "έκλεψε" την παράσταση με τους 20 πόντους και τα 4 εύστοχα τρίποντα που σημείωσε.

#4 Ντίνος Λαμπρόπουλος (Σπάρτακος 22 πόντοι)


Αποτελεί διαχρονικά έναν από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του γιαννιώτικου συλλόγου. Παρά τις πολλές προτάσεις που είχε και το φετινό καλοκαίρι, είναι αφοσιωμένος στο Σπάρτακο και δείχνει ότι για μία ακόμα σεζόν θα είναι το "βαρύ πυροβολικό" της ομάδας. Στη Σαββατιάτικη νίκη επί του ΑΓΣΙ (U 20) με 79-54, ο Καλαματιανός ψηλός πέτυχε 22 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο και οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του Παππά στο "ροζ φύλλο"

#3 Νίκος Κονταξής (Θρύλος Ιωαννίνων 23 πόντοι)


Πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στην Πάργα πραγματοποιώντας εξαιρετική σεζόν. Φέτος επέστρεψε στο Θρύλο Ιωαννίνων για να βοηθήσει στη νέα προσπάθεια, με προπονητή τον Δημοσθένη Ντάσιο. Το πρώτο παιχνίδι πήγε εξαιρετικά για την ομάδα του, η οποία επικράτησε του Κερκυραϊκού με 63-50, με τον ίδιο να ηγείται με 23 πόντους.

#2 Αλέξανδρος Γραμμόζης (Πρωτέας Ηγουμενίτσας 25 πόντοι)

Πρωταγωνίστησε στην επικράτηση της ομάδας του επί της Δόξας Άρτας με 63-49, έχοντας 25 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα. Φαίνεται ότι θα είναι από τους βασικούς πυλώνες του ανανεωμένου Πρωτέα τη φετινή σεζόν.

#1 Στέφανος Νεδέλκος (Ιόνιος 27 πόντοι)

Μετά από δύο συνεχόμενες σεζόν στον Φαίακα Κέρκυρας, όπου συμμετείχε μέχρι και τα σαλόνια της Β΄ Εθνικής, ο Νεδέλκος αποφάσισε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ με τη φανέλα του Ιονίου. Ο 28χρονος forward ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νικηφόρας πρεμιέρας της ομάδας του Παναγιώτη Κοντογιάννη με τους 27 πόντους και το ένα εύστοχο τρίποντο που σημείωσε. Αναμφισβήτητα θα είναι μία από τις κεντρικές φιγούρες στο φετινό πρωτάθλημα.

*Εμφανίσεις άξιες αναφοράς

Φυσικά υπήρξαν και άλλες εμφανίσεις παικτών την πρώτη αγωνιστική που ξεχώρισαν, όμως δε χωρούσαν στο συγκεκριμένο top 10. Μπορεί εύκολα κανείς να αναφέρει τους 16 πόντους του Σπύρου Πάνου (Καναλάκι) απέναντι στον Αίαντα Άρτας ή την τριπλέτα των νεαρών-ταλαντούχων αθλητών του ΑΓΣΙ (U 20). Ο λόγος για τους Γιώργο Χαρίτο (17 πόντοι), Γιώργο Παππά (15 πόντοι) και Βασίλη Χρήστου (13 πόντοι με 4 τρίποντα) στο ματς απέναντι στον Σπάρτακο. Πολύ καλός ήταν και ο Μάριος Τσίγκας του Σπάρτακου, με τους 15 πόντους του κόντρα στον ΑΓΣΙ (U 20), ενώ άξια αναφοράς ήταν η εμφάνιση και του 19χρονου Μάνθου Μπούγια του Αίαντα Άρτας, όπου είχε 15 πόντους στην ήττα της ομάδας του από το Καναλάκι.

Δημήτρης Κοσίνας  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου