Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Ntougias Basketball Academy: Απόλυτα επιτυχημένη η Ημερίδα "Το Αλφαβητάρι του Μπάσκετ"


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα της Ntougias Basketball Academy "Το Αλφαβητάρι του Μπάσκετ", που διεξήχθη στην αίθουσα Εκδηλώσεων Λιθαρίτσια, με καλεσμένο και κεντρικό ομιλητή τον σπουδαίο Νίκο Κεραμέα.

Γονείς, παιδιά και προπονητές συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην αίθουσα προκειμένου να ακούσουν την εισήγηση του Γενικού Διευθυντή Μπάσκετ της ΧΑΝΘ. Το λόγο πήρε πρώτος ο Νίκος Ντούγιας, υπογραμμίζοντας τη σπουδαία δουλειά του 57χρονου coach όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και μερικούς από τους σημαντικότερους σταθμούς στη μακρόχρονη καριέρα του.


Η συνέχεια ανήκε στον υψηλό καλεσμένο, του οποίου η ομιλία κινήθηκε σε τρεις βασικούς άξονες: Στα παιδιά/αθλητές, στους προπονητές και στους γονείς. Μιλώντας προς τους νεαρούς αθλητές, τόνισε τα βασικά στοιχεία που πρέπει να έχουν προκειμένου να παίξουν μπάσκετ. Πρώτα στάθηκε στο μυαλό και την οξυδέρκεια που χρειάζεται για να ασχοληθεί κανείς με το άθλημα. Στη συνέχεια υπερθεμάτισε τη σκληρή δουλειά και την πειθαρχία που πρέπει να έχουν για να βελτιώνονται συνεχώς, ενώ στάθηκε και στο ομαδικό πνεύμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι σε μία ομάδα το εμείς πρέπει να μπαίνει πάνω από το εγώ. Το πρώτο κεφάλαιο, αυτό των αθλητών, ολοκληρώθηκε με το στοιχείο του σεβασμού, που πρέπει να έχουν τόσο ως προς τους συμπαίκτες, όσο και ως προς τους αντιπάλους.

Το δεύτερο κεφάλαιο όπως τα ονόμασε χαρακτηριστικά, απευθύνονταν προς τους προπονητές. Τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένας προπονητής μπάσκετ πρέπει να είναι: η άριστη γνώση του αντικειμένου, η οποία φυσικά έρχεται μέσω της εξέλιξης. Σε αυτό το σημείο ο Κεραμέας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικούς προπονητές, που πλέον αποτελούν "εξαγώγιμο προϊόν". Το δεύτερο κομμάτι που αφορούσε τους προπονητές ήταν να είναι δίκαιοι με τους παίκτες τους, αλλά φυσικά και να αγαπούν και τα παιδιά, γιατί χωρίς αυτό δε γίνεται τίποτα.


Η συζήτηση πήγε φυσικά και στους γονείς, με τον πολύπειρο coach να τονίζει ότι πρέπει να ακούν τους προπονητές των παιδιών, να συζητούν μαζί τους, προκειμένου να βρουν λύση σε τυχόν πρόβλημα που μπορεί να ανακύψει, να μην φορτώνουν το παιδί με άγχος και πίεση και να μην απευθύνονται στους ατζέντηδες, οι οποίοι συνηθίζουν να "μπαίνουν στο παιχνίδι" γύρω στην ηλικία των 15 ετών και μπορούν να "φουσκώσουν" τα μυαλά των γονιών αλλά και των παιδιών.

Στο τέλος οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν τον Νίκο Κεραμέα για την εξαιρετική ομιλία του και είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μαζί του και να συζητήσουν. 

Η Ntougias Basketball Academy ευχαριστεί θερμά τα Λιθαρίτσια, όπως και το The Lake Hotel για την πολύτιμη στήριξή τους.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου