Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΣ Γιάννινα-Κ.Α.Ο.Μελισσίων 70-60: Έγραψε ιστορία...


 Την πρώτη νίκη στην ιστορία του στην Α1 πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα του Γιώργου Σιαμέτη με 70-60 απέναντι στα Μελίσσια, έχοντας μεγάλες πρωταγωνίστριες τις Acheil Tac (22 πόντοι/9 ριμπ), Brandy Montgomery (20 πόντοι/3 ριμπ.), Sierra Calhoun (12 πόντοι/5 ριμπ.) και φυσικά τη Ανάστασία Τζήμου που έκανε τη διαφορά προσφέροντας σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού (11 πόντοι/9 ριμπ./4 ασίστ), Για τα Μελίσσια διακρίθηκαν η Γιαμπάνη (12 πόντοι/10 ριμπ) και Barnes(11 πόντοι/13 ριμπ) κάνοντας αμφότερες double-double, ενώ διψήφια ήταν και οι Harris με 10.

Ο coach Σιαμέτης επέλεξε να ξεκινήσουν βασικές οι δύο νέες Αμερικανίδες Calhoun και Tac,  
έχοντας μαζί τους τις Ντάλα, Τζήμου και Calhoun. Υπήρχε μία διαφοροποίηση λοιπόν συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια, με τον ΠΑΣ να έχει δύο χειρίστριες στην πεντάδα του. Στην πρώτη περίοδο οι φιλοξενούμενες είχαν σταθερά το προβάδισμα, με την Barnes να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα κυριαρχώντας στο post . Βέβαια η απόδοση της Tac βελτιωνόταν συνεχώς και στη συνέχεια του αγώνα την κέρδισε κατά κράτος. Πάντως τα Μελίσσια ήταν μπροστά στο τέλος του δεκαλέπτου με 19-16.

Όσο προχωρούσε το παιχνίδι, οι γηπεδούχες με τη δυναμική συμπαράσταση του κόσμου τους που γέμισε σε ένα ακόμα αγώνα το Νέο Κλειστό, έδειχναν να πατούν καλύτερα στο παρκέ και να βγάζουν στην πράξη όσο σχεδίαζε ο προπονητής τους. Πάντως στο δεύτερο δεκάλεπτο περισσότερο είχαν τον πρώτο λόγο οι άμυνες και η αστοχία, κάτι όμως που δεν πτόησε καθόλου τα κορίτσια του Σιαμέτη, που με επιμέρους 12-7 έκλεισαν μπροστά το ημίχρονο με 28-26.

Tac κατά βάση, μαζί με τις Montgomery, Τζήμου και Calhoun βοήθησαν τον ΠΑΣ να επιβάλλει πλήρως το ρυθμό του στο τρίτο δεκάλεπτο και να προηγηθεί αρχικά με +9 (40-31) Η Tac έκανε πάρτι σε επίθεση και άμυνα, με τον ΠΑΣ να φτάνει γρήγορα στο +16 (49-33). Η Γιαμπάνη βοήθησε τα Μελίσσια να μειώσουν σε 49-38 στο 30΄.

Οι φιλοξενούμενες μείωσαν στους 9 στις αρχές της τελευταίας περιόδου (51-42), όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν τους επέτρεψε να κάνουν κάτι παραπάνω. Οι τρομερές Tac και Τζήμου έδωσαν και πάλι αέρα 15 πόντων στην ομάδα τους (59-44). Ο ΠΑΣ δεν ξανάχασε ποτέ το διψήφιο προβάδισμά του και με τις Tac και Montgomery να είναι κομβικές και εύστοχες στις βολές, έφτασε στην πρώτη του φετινή νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα με τους οπαδούς της ομάδας.

MVP

Αν η δεύτερη εμφάνισή της ήταν τόσο εντυπωσιακή, αναμένουμε να δούμε τη συνέχεια. Η Acheil Tac ήταν συγκλονιστική έχοντας 22 πόντους, 9 ριμπ., 3 ασίστ και 29 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΙΔΑ

Η Αναστασία Τζήμου ήταν παντού, τα έκανε όλα και συνέφερε. 11 πόντους, 9 ριμπ, 4 ασίστ και 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης για την εξαιρετική 25χρονη guard.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Ο ΠΑΣ ήταν απολαυστικός στο τρίτο δεκάλεπτο, έχτισε διψήφια διαφορά (49-33) και έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι φτάνοντας στο τέλος στο ροζ φύλλο.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 28-26, 49-38, 70-60

Διαιτητές; Παπανικολάου-Ντόγκας-Χατζημπαλίδης

ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης-Συνοδινός): Ντόκου, Montgomery 20, Τραγουστή, Κατσαμούρη, Μπουκουβάλα, Ξανθοπούλου, Τζήμου 11(3), Calhoun 12(2), Χρηστάκη, Ντάλα 3(1), Κανέλλου 2, Tac 22

Κ.Α.Ο.Μελισσίων (Μάλαμα): Harris 10(2), Τσέτα, Ναυροζίδου 3(1), Στεφάνου 4, Πατέρα 7(1), Κοιλιαρίδη 8(1), Ζακυνθινού, Κούκη 5, Κωνσταντινίδου, Γιαμπάνη 12, Μπαλιούση, Barnes 11

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Πηγή φωτογραφίας: Νίκος Ζήνας-ΠΑΣ Γιάννινα WBC


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου