Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Το who is who του Αποστόλη Ναούμη


Με μια ηχηρή "βόμβα" ολοκλήρωσε τις κινήσεις του στο φετινό μεταγραφικό παζάρι ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα, προσθέτοντας στο ρόστερ τον Αποστόλη Ναούμη, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το ήδη πανίσχυρο ρόστερ και μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τις φιλοδοξίες ενόψει της νέας σεζόν.

Πρόκειται για παίκτη που παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 26 ετών, αγωνιζόταν από το 2012 μέχρι και την περσινή σεζόν στην Α2 και είναι δεδομένο ότι θα δώσει άλλη οντότητα, εμπειρία και κλάση στις θέσεις των forwards. Με ύψος 1,98 και γεμάτες σεζόν σε μία ανώτερη κατηγορία, έφτασε στα Γιάννενα και ήδη μπήκε στις προπονήσεις της ομάδας του Θωμά Κωστόπουλου με σκοπό να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τον ΠΑΣ που φαίνεται να ξεκινά τη σεζόν ως ένα από τα φαβορί του Βορείου ομίλου στη Β΄ Εθνική.

Οι "σταθμοί" στην καριέρα του 

Το ξεκίνημα στο Αγρίνιο και ο Μαντουλίδης

Ο Αγρινιώτης παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πήγασο Αγρινίου με το ταλέντο του να γίνεται γρήγορα εμφανές. Το 2008 σε ηλικία μόλις 15 ετών "ανηφόρισε" για τη Θεσσαλονίκη και αγωνίστηκε για λογαριασμό του Μαντουλίδη. Στο Μαντουλίδη παρέμεινε από το 2008-2012 κάνοντας αισθητή την παρουσία του.


MVP στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων του 2009

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων της σεζόν 2008-2009 διεξήχθη στην Καβάλα με τη συμμετοχή των ΑΓΣΙ, Παναθηναϊκού, Μαντουλίδη, Πανιωνίου, Ε.Κ. Καβάλας και Κρόνου Τρικάλων. Ο 16χρονος τότε Ναούμης έκλεψε την παράσταση στη διοργάνωση, οδηγώντας την ομάδα του στην κορυφή και την κατάκτηση του τίτλου με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Σε πέντε συμμετοχές μέτρησε 13,2 πόντους και αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης, μαζί με τον εξίσου εντυπωσιακό σε εκείνο του τουρνουά Πάρη Μαραγκό του Παναθηναϊκού, ενώ ήταν μέλος και της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης, .


Μέλος της Εθνικής Παίδων το 2009 

Η τρομερή του παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε καθώς το καλοκαίρι του 2009 κλήθηκε στην Εθνική ομάδα Παίδων για το Πανευρωπαϊκό που θα γινόταν στη Λιθουανία. Για την ιστορία η Εθνική μας κατέλαβε τη 14η θέση με ρεκόρ 2 νίκες και 4 ήττες.


Η εξαιρετική χρονιά στον Μαντουλίδη και η μεταγραφή στη Λευκάδα

Η σεζόν 2011-2012 ήταν ουσιαστικά η πρώτη "γεμάτη" για τον Αγρινιώτη forward με την ανδρική ομάδα του Μαντουλίδη που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Σημείωσε 8,7 πόντους κατά Μ.Ο., με καλύτερη εμφάνιση απέναντι στους Τιτάνες Δράμας με 21 πόντους και 4 εύστοχα τρίποντα.

Την επόμενη σεζόν ήρθε η μεταγραφή στη Λευκάδα, σε ηλικία μόλις 19 ετών και η πρώτη φορά που θα αγωνιζόταν στην Α2. Η Δόξα δεν κατάφερε να κρατηθεί στην κατηγορία, τερματίζοντας στην τελευταία θέση. Οι καλύτερες εμφανίσεις του νεαρού forward ήρθαν απέναντι σε Αγία Παρασκευή και Νίκη Βόλου με 9 πόντους και στα δύο παιχνίδια. Μάλιστα υπάρχει και μια όμορφη σύμπτωση στο ματς απέναντι στη Νίκη Βόλου. Στον αγώνα που διεξήχθη στις 13 Οκτωβρίου του 2012 στο ΔΑΚ Λευκάδας και η Δόξα επιβλήθηκε με 76-74, ο Ναούμης βρήκε απέναντί του δύο από τους νέους του συμπαίκτες. Γιώργος Μαυρογιάννης και Γιάννης Καραγκιολίδης φορούσαν τότε τη φανέλα της Νίκης, συνθέτοντας μία όμορφη μπασκετική ιστορία.


Η σεζόν της καθιέρωσης στις Σέρρες

Η επόμενη χρονιά βρήκε τον 20χρονο τότε Ναούμη στις Σέρρες, όπου φόρεσε τη φανέλα των Ικάρων που συμμετείχαν στην Α2. Πραγματοποιώντας γεμάτη σεζόν με 28 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, σημείωνε κατά Μ.Ο. 9,9 πόντους, με καλύτερη επίδοση απέναντι στην Αγία Παρασκευή με 24. Οι Ίκαροι υποβιβάστηκαν στο τέλος της χρονιάς, όμως ο Ναούμης με την εξαιρετική του παρουσία εξασφάλισε συμβόλαιο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ψυχικό.


5η θέση με το Ψυχικό στην Α2

Με την ομάδα των Αθηνών αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια έχοντας 2,3 πόντους, όμως το πιο σημαντικό είναι ότι σε μικρή ηλικία ήταν μέλος μίας από τις καλύτερες ομάδες εκείνης της σεζόν στην κατηγορία. Οι 8 πόντοι απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας καταγράφτηκε ως η καλύτερή του επίδοση με τη φανέλα του Ψυχικού.

Η πιο παραγωγική σεζόν στη Βέροια

Στη Βέροια έμελλε να πραγματοποιήσει την πιο παραγωγική του χρονιά στις Εθνικές κατηγορίες. Σε 13 συμμετοχές σημείωσε 13,8 πόντους με σχεδόν 2 τρίποντα ανά παιχνίδι. Η κλήρωση στο Κύπελλο Ελλάδας έφερε αντιμέτωπο τον Φίλιππο Βέροιας με το Ψυχικό. Ο Ναούμης παρά την ήττα της ομάδας του από το Ψυχικό, έδειχνε ότι ήθελε να αποδείξει πόσο ποιοτικός παίκτης είναι. Οι 26 πόντοι που σημείωσε στις 3 Οκτωβρίου του 2015 ήταν η καλύτερη επίδοση της χρονιάς. Στο πρωτάθλημα "φόρτωσε" με 21 πόντους και 5 εύστοχα τρίποντα το καλάθι των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, στη βαριά πάντως ήττα της τότε ομάδας του με 109-73.


Υψηλές πτήσεις στην επιστροφή στη Θεσσαλονίκη

Το καλοκαίρι του 2016 ο Αγρινιώτης αθλητής επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον Μαντουλίδη. Αυτή τη φορά αγωνίστηκε για λογαριασμό των Μαχητων Δόξας Πεύκων και πάλι στην Α2. Η ομάδα τερμάτισε στην 12η θέση, όμως στη διαδικασία των playouts κατόρθωσε να επικρατήσει της Καβάλας και να παραμείνει στην κατηγορία. Ο Ναούμης σε 29 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο είχε 11,1 πόντους κατά Μ.Ο. Αξιομνημόνευτα παιχνίδια αυτά απέναντι στον Αμύντα, με τους 22 πόντους που σημείωσε να αποτελούν το season high, και απέναντι στον Αρκαδικό που είχε ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο, καθώς αντιμετώπισε τον αδερφό του Σωκράτη. Ο νέος παίκτης του ΠΑΣ είχε 16 πόντους, με τον αδερφό του να σημειώνει 3 σε ένα πολύ ξεχωριστό αγώνα.


"Γουναράς" ξανά στην Α2

Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στην Καστοριά σε μία ακόμα εξαιρετική σεζόν για τον ίδιο. Η ομάδα του τερμάτισε στην 8η θέση με τον Ναούμη να "γράφει" ξανά 29 συμμετοχές στο κοντέρ του με 8,1 πόντους. Τρεις φορές σημείωσε από 19 πόντους, που ήταν η καλύτερη συγκομιδή του εκείνη τη σεζόν, απέναντι σε Ηρακλή, Εκπαιδευτήρια Δούκα και Α.Ε.Λ. Στο τελευταίο παιχνίδι αξίζει να σταθούμε, καθώς για δεύτερη σεζόν τέθηκε αντιμέτωπος με τον μικρότερο αδερφό του. Η Καστοριά του Αποστόλη επικράτησε με 101-90 της Α.Ε.Λ. του Σωκράτη, με τα δύο αδέρφια να έχουν μία φοβερή "μονομαχία". Ο Αποστόλης σταμάτησε στους 19 και ο Σωκράτης είχε 17 πόντους, σε ένα παιχνίδι που σίγουρα θα το μνημονεύουν πολλές φορές.

Πρωταγωνιστής στην Κω

Ο Ιπποκράτης στην Κω αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό του Ναούμη πριν υπογράψει στον ΠΑΣ Γιάννινα. Σε μία "μεστή" σεζόν την περσινή χρονιά, σε 30 συμμετοχές είχε 9 πόντους κατά Μ.Ο. με τους 28 απέναντι στον Κόροιβο να ξεχωρίζουν. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βρήκε αντίπαλο τον αδερφό του που πέρυσι αγωνίστηκε στη Καβάλα, όμως αντιμετώπισε και τους Σωτήρη Ντόβα και Γιώργος Μαυρογιάννη, που φορούσαν τη φανέλα του Χαρίλαου Τρικούπη και της Καρδίτσας αντίστοιχα και φέτος οι τρεις τους θα είναι συμπαίκτες στον ΠΑΣ Γιάννινα.



Μικρά-Μικρά για τον Αποστόλη Ναούμη:
  • Το 2009 αναδείχθηκε MVP του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων στην Καβάλα, ενώ ήταν μέλος και της καλύτερης πεντάδας με τη φανέλα του Μαντουλίδη, ο οποίος κατέκτησε αήττητος τον τίτλο.
  • Υπήρξε μέλος της Εθνικής ομάδας Παίδων που πήρε μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων του 2009 που διεξήχθη στη Λιθουανία. Μάλιστα υπήρξε συμπαίκτης σε εκείνη την ομάδα με το διεθνή small forward του Παναθηναϊκού Ιωάννη Παπαπέτρου.
  • Από το 2008-2012 υπήρξαν συμπαίκτες με τον νέο center του ΑΓΣΙ Αντώνη Δαβάνη στον Μαντουλίδη.
  • Τη σεζόν 2012-2013 αγωνίστηκε στη Δόξα Λευκάδας μαζί με τον πρώην "άσσο" του ΠΑΣ Γιάννινα Θοδωρή Πανάρα.
  • Έχει ένα μικρότερο αδερφό, τον Σωκράτη Ναούμη, που είναι επίσης επαγγελματίας μπασκετμπολίστας και αγωνίζεται στην Α2 με τη φανέλα του Χαρίλαου Τρικούπη.
Με την απόκτηση του Ναούμη ο ΠΑΣ Γιάννινα όχι μόνο ολοκλήρωσε το ρόστερ του ενόψει της νέας σεζόν, αλλά φαίνεται ότι χτύπησε "φλέβα" χρυσού, με έναν παίκτη που αυτόματα τον ανεβάζει επίπεδο και έρχεται να προστεθεί στις ήδη εντυπωσιακές κινήσεις του καλοκαιριού, μετατρέποντάς τον σε ένα από τα μεγάλα φαβορί του φετινού Βορείου ομίλου στη Β΄ Εθνική.

Φωτογραφία: Γ.Σ. Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου-Thomas Pappas (Facebook)

Δημήτρης Κοσίνας









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου