Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Μολοσσοί: Ανανεωμένοι με στόχο την άνοδο στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ (pics)


Με μεγάλο ενθουσιασμό, ανανεωτικό αέρα και υψηλούς στόχους έχει ξεκινήσει η προετοιμασία στο στρατόπεδο των Μολοσσών. Εμφανώς ενισχυμένη σε όλες τις θέσεις και με νέο προπονητικό δίδυμο, η ομάδα της Ελεούσας έχει θέσει ως στόχο να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ , στοχεύοντας μόνο στην άνοδο.

Ο Βασίλης Χατζής ανέλαβε τη θέση του head coach και θα έχει στο πλευρό του ως βοηθό τον Κώστα Μακρή. Το ρόστερ της ομάδας ενισχύθηκε πολύ με παίκτες έμπειρους και ποιοτικούς με μοναδικό σκοπό να κάνουν τους Μολοσσούς πρωταγωνιστές. Αναμφίβολα η μεγαλύτερη κίνηση του καλοκαιριού είναι αυτή του Δημήτρη Ζήση. Ο πολύπειρος σκόρερ μετά από τρία χρόνια πετυχημένης παρουσίας στο Σπάρτακο, ακολούθησε διαφορετικό δρόμο και θα ενισχύσει σημαντικά τη νέα του ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα. Προέρχεται από τρομερή σεζόν στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, όπου μέτρησε 20,6 πόντους κατά Μ.Ο. με 44 εύστοχα τρίποντα. Στους Μολοσσούς αναμένεται να έχει ηγετικό ρόλο, ενώ θα να χρησιμοποιηθεί και στο "1", βοηθώντας και στο δημιουργικό κομμάτι εκτός από το εκτελεστικό.

Κυριάκος Μάστορας και Αποστόλης Γούλας ακολούθησαν την ίδια διαδρομή, και θα φορούν τη φανέλα των Μολλοσών τη νέα χρονιά. Δύο παίκτες που αγωνίστηκαν και κατά το παρελθόν στους Μολοσσούς επιστρέφουν, ώστε να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Ο Μάστορας με ύψος 1,95 μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο στο "3" όσο και στο "4" και διακρίνεται για τις αμυντικές του ικανότητες. Ο Γούλας αναμένεται να προσδώσει δύναμη  στο "4" και "5" με την μαχητικότητά του να είναι το στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει.

Εκτός από τον Γούλα στη frontline αποκτήθηκε ένας ακόμα παίκτης, ο Βαγγέλης Γκρεκός, με ύψος 1,96, ενώ νέες προσθήκες αποτελούν και οι Σταύρος Ζήσης (αγωνίζεται στις θέσεις 3-4) και ο 20χρονος guard Αλέξανδρος Παλατζίδης.

Αναλυτικά οι μεταγραφικές κινήσεις των Μολοσσών: Δημήτρης Ζήσης, Κυριάκος Μάστορας, Αποστόλης Γούλας, Σταύρος Ζήσης, Αλέξανδρος Παλατζίδης.

Φυσικά στην ομάδα έχουν παραμείνει πολλοί παίκτες από το περσινό ρόστερ, που θα βοηθήσουν τους νέους να προσαρμοστούν ακόμα πιο εύκολα. Συνολικά το ρόστερ των Μολοσσών θα συγκροτείται από 18 αθλητές. Στην περιφέρεια υπάρχουν οι Γιάννης Πολύζος και Αντώνης Κώτσης που πέρυσι βοήθησαν πολύ, ο πρώτος κυρίως δημιουργικά και ο δεύτερος εκτελεστικά, οι Κώστας Δρούγκας και Γρηγόρης Γρηγοριάδης που την περσινή σεζόν ερχόταν από τον πάγκο κάνοντας τη διαφορά. Μαζί τους στην περιφέρεια είναι και ο σουτέρ Γιάννης Τσιρώνης.


Στη frontcourt και συγκεκριμένα στους small forwards ξεχωρίζει ο αθλητικός Λευτέρης Παπαγεωργίου που πέρυσι πραγματοποίησε καλή σεζόν βοηθώντας του Μολοσσούς να τερματίσουν τέταρτοι. Φυσικά υπάρχει και ο Μάστορας, με τους δύο παίκτες να αναμένεται να πάρουν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο "3", καθώς ο Βούλγαρης είναι τραυματίας και θα λείψει από κάποια παιχνίδια. Στους power forwards υπάρχουν παίκτες με την ικανότητα να αγωνιστούν και στο "5". Γούλας, Νταφόπουλος, Σιώζος και Καλούπτσογλου μπορούν με την ίδια ευκολία να παίξουν και στις δύο θέσεις. Οι καθαροί Center είναι δύο, οι Βαγγέλης Γκρέκος, που αναμένεται να είναι ο βασικός πυλώνας στη ρακέτα και ο έμπειρος Κώστα Σχίζας θα είναι το backup.

Guards: Γιάννης Πολύζος, Δρούγκας Κώστας, Αλέξανδρος Παλατζίδης, Δημήτρης Ζήσης, Αντώνης Κώτσης Αντώνης, Γρηγόρης Γρηγοριάδης, Γιάννης Τσιρώνης, Ετεοκλής Εξαρχόπουλος

Forwards: Λευτέρης Παπαγεωργίου, Κυριάκος Μάστορας, Σταύρος Ζήσης, Κώστας Βούλγαρης, Παναγιώτης Νταφόπουλος, Καλούπτσογλου Ηλίας, Άρης Σιώζος, Αποστόλης Γούλας,

Centers: Βαγγέλης Γκρεκός, Κώστας Σχίζας

Σε δηλώσεις του στο Epirusbasket.gr ο assistant coach Κώστας Μακρής τόνισε το γεγονός ότι το φετινό ρόστερ των Μολοσσών αποτελείται από παιδιά με σημαντικές παραστάσεις και εμπειρία συγκριτικά με πέρυσι. Υπογράμμισε ότι στόχος είναι η άνοδος στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, κάτι που έχει αποφασιστεί από κοινού μεταξύ διοίκησης και αγωνιστικού τμήματος και μάλιστα αυτή να επιτευχθεί με όσο το δυνατόν καλύτερο μπάσκετ, ενώ κρυφός στόχος θα ήταν να τερματίσουν αήττητοι, κάτι όμως που θα φανεί στην πορεία του πρωταθλήματος. 


Σε ερώτηση σχετικά με το επίπεδο του νέου πρωταθλήματος και το κατά πόσο είναι εύκολο να επιτευχθεί η άνοδος απάντησε: "Εύκολο δεν είναι σίγουρα, εφικτό όμως είναι και το πιστεύουμε. Το μεγαλύτερο θέμα είναι να "δέσει" η ομάδα και να αποκτήσουμε γρήγορα χημεία, κάτι που πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε", ενώ σχετικά με το αγωνιστικό στυλ παιχνιδιού των Μολοσσών τόνισε: "Έχουμε παίκτες στην ομάδα με μεγάλο επιθετικό ταλέντο, όπως ο Δημήτρης Ζήσης. Πέρυσι η ομάδα είχε τον ίδιο Μ.Ο. σε επίθεση και άμυνα με 63 πόντους, φέτος στοχεύουμε να είμαστε καλύτεροι επιθετικά, κυρίως στο transition, και να αυξήσουμε αυτό το μέσο όρο και στην άμυνα να τον διατηρήσουμε στα ίδια επίπεδα ή ακόμα και να το ρίξουμε ακόμα πιο κάτω. Σίγουρα θα κοιτάξουμε να είμαστε βελτιωμένοι επιθετικά" Σχετικά με το τι θα ήταν ικανοποιημένος στο τέλος της χρονιάς είπε: "Σίγουρα να είμαστε όλοι υγιείς χωρίς τραυματισμούς, γιατί ήδη έχουμε ένα προβληματάκι με τον Βούλγαρη που είναι τραυματίας και τον περιμένουμε να γυρίσει, να παίξουμε καλό μπάσκετ και να ανέβουμε κατηγορία.


Το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Κυριάκος Μάστορας, αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην ομάδα των Μολοσσών, τονίζοντας ότι αποτελεί μία καινούργια πρόκληση για τον ίδιο λόγω των υψηλών στόχων που έχουν τεθεί, ενώ και ο ίδιος έχει μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό του. Στόχος της ομάδας είναι η άνοδος και ο ίδιος είναι πανέτοιμος να δώσει τα πάντα για να βοηθήσει να επιτευχθεί. Γνωρίζει ότι μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στο αμυντικό κομμάτι και να κάνει όλα αυτά τα μικρά πράγματα που δε φαίνονται στη στατιστική, όντας ο ορισμός του "παίκτη ομάδας". Όσον αφορά την περσινή του παρουσία στον Σπάρτακο και την αίσθηση που του άφησε είπε: "Μου άφησε μια γλυκόπικρη γεύση έτσι όπως τελείωσε, γιατί μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη στο τελευταίο ματς, όμως ο Γεωργούλας έκανε τρομερή εμφάνιση με αποτέλεσμα να ηττηθούμε", ενώ κατέληξε ότι θα είναι ικανοποιημένος στο τέλος της σεζόν μόνο με την κατάκτηση νικών και την άνοδο στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ.


Οι Μολοσσοί, μετά από συνεχόμενες παρουσίες στη Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, δείχνουν πανέτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν στο νέο πρωτάθλημα και να πραγματοποιήσουν το επόμενο βήμα, που δεν είναι άλλο, από τη διεκδίκηση της ανόδου και την παρθενική παρουσία στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ.

Αναλυτικά το ρόστερ των Μολοσσών

ΜΟΛΟΣΣΟΙ ΕΛΕΟΥΣΑΣ B.C. ΡΟΣΤΕΡ 2019/2020
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΕΤΟΣ
ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΘΕΣΗ
ΥΨΟΣ
ΒΑΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΗΣΗΣ
1987
1-2-3
1,85
82

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ
1998
1-2
1,78
80

ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΟΥΓΚΑΣ
1997
1-2
1,75
80

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΛΑΤΖΙΔΗΣ
1999
1-2
1,81
83

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΩΤΣΗΣ
1997
2-3
1,86
83

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
1999
2-3
1,82
77

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
1997
2-3
1,83
80

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ
1993
2-3
1,85
87

ΕΤΕΟΚΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ
1982
2-3
1,91
88

ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΗΣΗΣ
1992
3-4
1,91
103

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
1997
3-4
1,87
82

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
1995
3-4
1,95
85

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΑΦΟΠΟΥΛΟΣ
1996
4-5
1,95
88

ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΟΥΠΤΣΟΓΛΟΥ
1999
4-5
1,92
80

ΑΡΗΣ ΣΙΩΖΟΣ
1995
4-5
1,90
95

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΓΟΥΛΑΣ
1995
4-5
1,90
95

ΚΩΣΤΑΣ ΣΧΙΖΑΣ
1982
5
1,90
97

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΡΕΚΟΣ
1999
5
1,96
107


Δημήτρης Κοσίνας
          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου