Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΓΣΙ: Το ρόστερ της σεζόν 2019-2020


Απέχουμε κάτι λιγότερο από τρεις εβδομάδες από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του ΑΓΣΙ στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, με την ομάδα του Κωνσταντίνου Ηλιάδη να ανεβάζει στροφές προκειμένου να παρουσιαστεί έτοιμη στην πρεμιέρα, όπου θα ταξιδέψει στα Τρίκαλα για να αντιμετωπίσει τον Αίολο Τρικάλων. Οι αλλαγές που έγιναν αυτό το καλοκαίρι στο στρατόπεδο της ομάδας ήταν πολλές και αναμένεται να δούμε έναν διαφορετικό ΑΓΣΙ σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Με νέο καπετάνιο στο τιμόνι

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες χρονιές στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο Σοφοκλής Τσουκανέλης δε θα είναι τη φετινή σεζόν ο head coach, αλλά θα έχει νέο πόστο, αυτό του τεχνικού υπεύθυνου, αποτελώντας ουσιαστικά τον αρχιπροπονητή ολόκληρου του συλλόγου. Τη θέση του ανέλαβε ο 26χρονος coach Κωνσταντίνος Ηλιάδης, που είχε υπάρξει βοηθός του για δύο σεζόν (2015-2016/2016-2017), κατακτώντας την 5η και 6η θέση στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Το Νοέμβριο του 2017 ανέλαβε τα ηνία του Α.Ο.Κ. Βέροιας, τον οποίο κατάφερε να διατηρήσει στη Γ΄ Εθνική, παρά το μεγάλο ανταγωνισμό που υπήρχε. Παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας μέχρι και το Φεβρουάριου του 2019, όταν οι δύο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΑΓΣΙ έχει μεγάλη πίστη στις ικανότητες του Κωνσταντίνου Ηλιάδη, ευελπιστώντας να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η ομάδα την περσινή σεζόν. Άλλωστε ήταν ένας από τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους για τη δουλειά, καθώς γνωρίζει πάρα πολύ καλά το σύλλογο, έχοντας περάσει απ' όλα τα προπονητικά πόστα από το 2011-2017 τόσο στις Ακαδημίες της ομάδας, όσο και στο ανδρικό τμήμα.

Αποχώρησαν παίκτες κλειδιά-κράτησε έναν καλό κορμό

Οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο αγωνιστικό τμήμα το φετινό καλοκαίρι δεν περιορίστηκαν μόνο στον προπονητή, αλλά συνεχίστηκαν και στο ρόστερ της ομάδας, διαμορφώνοντας έναν διαφορετικό ΑΓΣΙ απ' ότι τον είχαμε συνηθίσει την περσινή σεζόν. Ο πρώτος σκόρερ του 3ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής για τη σεζόν 2018-2019 και ηγέτης του ΑΓΣΙ, Αντώνης Χρύσης, συνεχίζει την καριέρα του στη Δόξα Λευκάδας. Ο Μάκης Θυμνιός που ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του από την πρώτη στιγμή, αγωνίζεται πλέον στο Στρατώνι. Παρελθόν αποτέλεσαν δύο ακόμη παίκτες που "τράβηξαν μεγάλο κουπί" την περσινή χρονιά, Ο λόγος για τους Γρηγόρη Ζαμπέτη που πλέον φοράει τη φανέλα του IBC και Ζαχαρία Πουρνάρα που επέστρεψε στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου.

Βέβαια εκτός από εκείνους που αποχώρησαν, υπάρχουν και οι αθλητές που παρέμειναν στον ΑΓΣΙ, διατηρώντας έναν καλό κορμό ενόψει της νέας χρονιάς. Οι δύο πιστοί στρατιώτες της ομάδας Κώστας Φίλιος και Σταύρος Μάκης συνεχίζουν κανονικά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και αναμένεται να καθοδηγήσουν τους νεότερους. Μαζί τους ο center Δημήτρης Αντωνίου, ο νεαρός Σπύρος Παπανικολάου, αλλά και ο Σάββας Σαχπατζίδης, που είναι ο μοναδικός παίκτης από τις περσινές μεταγραφές που θα συνεχίσει και φέτος να φορά τη φανέλα του ΑΓΣΙ.


Ο ΑΓΣΙ ανέκαθεν προωθούσε νεαρούς, ταλαντούχους αθλητές στην ανδρική ομάδα και το ίδιο θα συμβεί και τη φετινή χρονιά. Τρεις ταλαντούχοι 16χρονοι από την εφηβική ομάδα θα κάνουν το άλμα στην ανδρική. Ο playmaker Γιώργος Χαρίτος, ο Βασίλης Χρήστου που αγωνίζεται στις θέσεις των forwards και ο Γιώργος Παππάς που μπορεί να παίξει τόσο στο "4"όσο και στο "5" θα αποτελέσουν μέλη της ανδρικής, της U21 αλλά και του εφηβικού ομάδας.

Εντυπωσιακές αλλά και ουσιαστικές κινήσεις 

Η διοίκηση της ομάδας κατάφερε το φετινό καλοκαίρι να φέρει στην πόλη παίκτες με περγαμηνές και παραστάσεις , που την περσινή χρονιά αγωνιζόταν σε υψηλότερες κατηγορίες. 

Ο χορός των μεταγραφών άνοιξε με εντυπωσιακό τρόπο, με τον Αντώνη Δαβάνη να αποτελεί την πρώτη προσθήκη. Παίκτης που την περσινή σεζόν με τη φανέλα του Γλαύκου στο Νότιο όμιλο της Β΄ Εθνικής μέτρησε 11,4 πόντους κατά Μ.Ο. με 30 εύστοχα τρίποντα. Αναμένεται να αποτελέσει "λίρα εκατό" για την ομάδα του Ηλιάδη και να τη βοηθήσει σημαντικά να πετύχει τους στόχους της.

Εξίσου εντυπωσιακή ήταν η απόκτηση και του Γεράσιμου Καλογεράτου, που άφησε το Μακεδονικό για λογαριασμό του ΑΓΣΙ. Η γιαννιώτικη ομάδα έψαχνε εδώ και καιρό έναν παίκτη που θα λύσει το πρόβλημα του περιφερειακού σουτ και φαίνεται στο πρόσωπο του 26χρονου σουτέρ να βρίσκει τη λύση. Μιλάμε για έναν παίκτη που για τρεις συνεχόμενες σεζόν πετύχαινε περίπου τρία τρίποντα ανά παιχνίδι (2015-2016/2016-2017/2017-2018). Πέρυσι με το Μακεδονικό στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής είχε 6,3 πόντους κατά Μ.Ο. με 26 εύστοχα τρίποντα.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος αναμένεται να καλύψει το κενό που άφησε ο Πουρνάρας στη θέση "4". Πέρυσι φορούσε τη φανέλα των Ικάρων Σερρών, ομάδας που αγωνίζονταν στο Βόρειο όμιλο της Β΄ Εθνικής.

Ο 20χρονος playmaker Γιάννης Γυφτάκης άφησε τον Χαρίλαο Τρικούπη και την Α2 για να έρθει στα Γιάννενα και τον ΑΓΣΙ. Είναι ένας παίκτης με περιθώρια εξέλιξης και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τη νέα του ομάδα μόλις προσαρμοστεί.

Η τελευταία προσθήκη του Γιώργου Μούκα ήταν αν μη τι άλλο σημαντική και ανεβάζει ακόμα περισσότερο την ποιότητα στο ρόστερ της ομάδας του Κωνσταντίνου Ηλιάδη. Πρόκειται για παίκτη που ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, ενώ έχει αγωνιστεί στην Α2 με τις φανέλες των Καβάλας και Αρκαδικού. Προέρχεται από τρομερή χρονιά με τον Κεραυνό Αιγίου στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, όπου είχε 320 πόντους.

Αναλυτικά το ρόστερ του ΑΓΣΙ:

Guards: Κώστας Φίλιος, Γιάννης Γυφτάκης, Σάββας Σαχπατζίδης, Γεράσιμος Καλογεράτος, Γιώργος Χαρίτος

Forwards: Γιώργος Μούκας, Σπύρος Παπανικολάου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Σταύρος Μάκης, Βασίλης Χρήστου

Center: Αντώνης Δαβάνης, Δημήτρης Αντωνίου, Γιώργος Παππάς

Ο ΑΓΣΙ αυτή την περίοδο δίνει τους τελευταίους φιλικούς τους αγώνες, με τον coach Ηλιάδη να προσπαθεί να βάλει σε μια σειρά όλα τα κομμάτια του παζλ, μοιράζοντας κατάλληλα τους ρόλους. Στόχος είναι να βρεθεί η χημεία όσο το δυνατόν γρηγορότερα με απώτερο σκοπό η ομάδα να έχει μία επιτυχημένη χρονιά και γιατί όχι να πλασαριστεί ακόμα πιο ψηλά από την περσινή 4η θέση.

Δημήτρης Κοσίνας

         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου