Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

IBC: Το ρόστερ της σεζόν 2019-2020


Η σεζόν 2019-2020 θα είναι ιδιαίτερη για το IBC καθώς για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του θα βρεθεί στις εθνικές κατηγορίες. Η διοίκηση της γιαννιώτικης ομάδας αμέσως μετά την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ δεν έχασε χρόνο και "στρώθηκε" κατευθείαν στη δουλειά, προκειμένου να στηθεί με σωστό τρόπο το ρόστερ της νέας περιόδου.

Με μια πρώτη ματιά στο ρόστερ μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι το IBC συνδυάζει την εμπειρία με τον νεανικό ενθουσιασμό. Οι τρεις από τις τέσσερις μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού διαθέτουν παραστάσεις, με πολλές συμμετοχές στις εθνικές κατηγορίες. Η ιδιαιτερότητα έγκειται στο γεγονός ότι οι Ξιούρας, Σωτηράκης και Δουρούκης την περσινή χρονιά αγωνιζόταν στη Γ΄ Εθνική και συγκεκριμένα στους Νότιους Ομίλους. Οι ιθύνοντες της ομάδας επέλεξαν να "ψωνίσουν" από το Νότο παίκτες που είναι γνώστες των συνθηκών της κατηγορίας. Οι τρεις νεοαποκτηθέντες, μαζί με τους Μπάλλα και Τσιτσώνη που γνωρίζουν καλά τη Γ΄ Εθνική, αναμένεται να είναι οι παίκτες που θα τραβήξουν το μεγαλύτερο κουπί. 

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος γνωρίζοντας καλά ότι ο Μπάλλας θα είναι ξανά το σημείο αναφοράς στη ρακέτα, ήθελε να προσθέσει γύρω του παίκτες που να διακρίνονται για την έφεσή τους στο μακρινό σουτ, καθώς αναμένεται πολλές φορές και φέτος οι αντίπαλοι του να προσπαθούν να τον σταματήσουν με ντουμπλαρίσματα στην άμυνα. Οι συστάσεις που συνοδεύουν τους Δουρούκη και Σωτηράκη είναι ότι διαθέτουν καλό μακρινό σουτ και φυσικά το ίδιο συμβαίνει και με τον Τσιρώνη που διακρίνεται για το παιχνίδι με πρόσωπο και φυσικά το καλό σουτ. Ο Τσιτσώνης πιστοποίησε και πέρυσι ότι στη μέρα του μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στους αντιπάλους από τα 6,75, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Ξιούρα που πρόκειται για έναν καθαρό σουτέρ.

Ομάδα με ψηλά κορμιά 

Αυτό που παρατηρεί κανείς είναι ότι το IBC της νέας περιόδου πρόκειται για μία πολύ ψηλή ομάδα. Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι ο Ξιούρας που παίζει ως combo guard είναι 1,97, ο Καραμπίνης που αναμένεται να είναι ο βασικός πλέι μέικερ είναι 1,93, οι Σωτηράκης και Δουρούκης είναι στα 2,00 και 2,02 μέτρα αντίστοιχα, ενώ ο Μπάλλας στα 2,06.

Το νεανικό στοιχείο 

Δημήτρης Βάσης, Άρης Πατραμάνης και Γιώργος Σφουγγάρης είχαν καλή παρουσία με την U21 πέρυσι, ενώ ο Βάσης έχει δείξει και με την ανδρική ομάδα ότι διαθέτει πολύ καλά στοιχεία και σίγουρα θα έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Σε αυτούς πρέπει να προστεθεί και ο Νίκος Ψιλοδημητρακόπουλος που προέρχεται από εξαιρετική σεζόν στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ με τον ΑΓΣΙ (U 21) και κοιτάει να κάνει το επόμενο βήμα. Φυσικά στο ρόστερ υπάρχουν και οι Κώστας Πατραμάνης και Ηλίας Ανάργυρος.

Παίκτες που μπορούν να προσφέρουν σε πολλές θέσεις

Το προπονητικό stuff του IBC θέλει να έχει παίκτες που μπορούν να δώσουν πράγματα σε πολλές θέσεις. Ο Άκης Καραμπίνης διαθέτει την ικανότητα να παίξει από τον "άσσο" μέχρι και το "3", ενώ ο Γιώργος Ξιούρας θα αγωνιστεί τόσο ως play maker, όσο και ως shooting guard. Ο Κώστας Σωτηράκης αναμένεται να ξεκινά ως βασικός small forward με την ικανότητα να προσφέρει και στο "4" ποιοτικά λεπτά, άλλωστε είναι 2,00 μέτρα και διακρίνεται για την αθλητικότητά του, ενώ το τελευταίο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα, ο Δημήτρης Δουρούκης, θα είναι ο βασικός power forward, έχοντας όμως τη δυνατότητα να προσφέρει και στο "5", ως δεύτερος center πίσω από τον Χρήστο Μπάλλα.

Η πιθανή βασική 5αδα του IBC

PG: Άκης Καραμπίνης
SG: Γιώργος Ξιούρας
SF: Κώστας Σωτηράκης
PF: Δημήτρης Δουρούκης
C: Χρήστος Μπάλλας

Η απόκτηση του Δημήτρη Δουρούκη ενδέχεται να είναι η τελευταία για την ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο η διοίκηση να κινηθεί για κάποιον παίκτη που να αγωνίζεται στις θέσεις 2-3, όμως με τα τωρινά δεδομένα η γιαννιώτικη ομάδα διαθέτει ένα ρόστερ που αποτελείται από 15 αθλητές.

Αναλυτικά το ρόστερ της ομάδας:

PG: Άκης Καραμπίνης, Δημήτρης Βάσης, Ηλίας Ανάργυρος

SG: Γιώργος Ξιούρας, Ντίνος Τσιτσώνης, Ανδρέας Κουλουμπής

SF: Κώστας Σωτηράκης, Αλέξανδρος Ματσάγγας, Νίκος Ψιλοδημητρακόπουλος

PF: Δημήτρης Δουρούκης, Θοδωρής Τσιρώνης, Γιώργος Σφουγγάρης

C: Χρήστος Μπάλλας, Πατραμάνης Άρης, Πατραμάνης Κώστας

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου