Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

ΠΑΣ Γιάννινα WBC: Με πλάνο και σκληρή δουλειά για το καλύτερο αποτέλεσμα στην Α1 (vids,pics)


Συνέντευξη τύπου παρέθεσε ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC στα "Λιθαρίτσια" με αφορμή τη μεγάλη είδηση της συμμετοχής της ομάδας στην Α1 κατηγορία, μία επιτυχία που δεν έχει ξαναγίνει όμοιά της στο παρελθόν.
Το παρών έδωσαν από τη Διοικούσα Επιτροπή ο πρόεδρος Γιώργος Μάστακας, ο Τεχνικός Διευθυντής Γιάννης Ζήκος, ο προπονητής Γιώργος Σιαμέτης, η αρχηγός Ντίνα Σαρηγιαννίδου και τα πέντε νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, Θάλεια Κανέλλου, Μαρία Κατσαμούρη, Αναστασία Τζήμου, Ιωάννα Αρτεμισίου και Ιωάννα Τραγουστή. 


Πρώτος πήρε το λόγο ο κόουτς Σιαμέτης ο οποίος τόνισε το γεγονός ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι των ανθρώπων της ομάδας μετά από σκληρή δουλειά, πίστη και υπομονή. Στάθηκε στην πολύτιμη βοήθεια που παρέχει ο πρόεδρος Γιώργος Μάστακας, ενώ υπογράμμισε την αντικειμενική δυσκολία που θα υπάρχει στην Α1, όμως παράλληλα έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες των παικτριών του και υποσχέθηκε μέσω σκληρής δουλειάς να κάνουν περήφανο τον κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Σιαμέτη: "Αν μου έλεγε κάποιος πριν από 7 χρόνια ότι σήμερα η ομάδα θα είναι στην Α1, θα του έλεγα ότι είναι τρελός. Ο κ. Μάστακας ήταν μια πολύ σημαντικό προσθήκη. Δεν ξεχνάω ότι την ομάδα την ξεκινήσαμε πριν από 5 χρόνια τρεις φίλοι. Εγώ ξέρω πού πηγαίνουμε και πόσο δύσκολο θα είναι όλο αυτό, αλλά έχω πάρα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις παίκτριές μου, αυτές που είχα και αυτές που ήρθαν ή έρχονται. Η μόνη δέσμευση που μπορώ να κάνω είναι ότι θα δουλέψουμε πολύ σκληρά και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό μέσα στο γήπεδο, ώστε οι φίλαθλοι του ΠΑΣ, της ομάδας της πόλης, να είναι περήφανοι γι αυτό που θα βλέπουν μέσα στο γήπεδο. Ας μη γελιόμαστε, στο DNA αυτής της ομάδας είναι αουτσάιντερ και στο τέλος να προκαλεί χαρά και συγκίνηση στους φιλάθλους της.

Για την αντιμετώπιση της ομάδας και τους στόχους

Θέλω από τον κόσμο και από τα ΜΜΕ, να αντιμετωπίσουν με σεβασμό και εκτίμηση στις παίκτριές μας. Δεν είναι μια απλή συμμετοχή στην Α1. Ακόμα και τελευταίοι να βγούμε δηλαδή, έχει συμμετάσχει ξανά κανείς στην Α1 και δεν το γνωρίζω; Να μη δημιουργούμε στόχους, παραπάνω από αυτούς τους οποίους θα μπορούσε να έχει, για πρώτη χρονιά, αυτή η ομάδα. Να μην κατακεραυνώσουμε δηλαδή στο πρώτο κακό αποτέλεσμα…"

Oι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΣ:


Στη συνέχεια η αρχηγός Ντίνα Σαρηγιαννίδου μίλησε για τη μεγάλη τιμή της να αγωνιστεί με τον ΠΑΣ στην Α1, κάτι που είχε ως όνειρο και υποσχέθηκε σκληρή δουλειά για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.

Ντ. Σαρηγιαννίδου: Είμαι παρά πολύ χαρούμενη που θα φορέσω τη φανέλα της ομάδας, στην Α1. Υποσχόμαστε ότι θα δουλέψουμε πολύ σκληρά μέσα στο γήπεδο. 

Οι δηλώσεις της αρχηγού Ντίνας Σαρηγιαννίδου:


Τελευταίος είχε το λόγο ο πρόεδρος Γιώργος Μάστακας, που ξεκίνησε με ένα μίνι απολογισμό της περσινής σπουδαίας χρονιάς. Συνέχισε ευχαριστώντας τους χορηγούς της ομάδας για την πολύτιμη αρωγή τους, ενώ τόνισε ότι στόχος θα είναι η σωτηρία, ζητώντας παράλληλα τη βοήθεια και τη στήριξη του κόσμου. Εν συνεχεία απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις που του τέθηκαν.


Γ. Μάστακας: Κάνουμε ένα πολύ μεγάλο και δύσκολο βήμα. Προσπαθήσαμε να το κάνουμε αγωνιστικά, φτάσαμε στην πηγή, αλλά δεν ήπιαμε νερό. Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που κάναμε τη χρονιά που τέλειωσε, γιατί θυμίζω, ξεκινήσαμε για να σωθούμε και φτάσαμε στο μπαράζ ανόδου. Στο τέλος δικαιωθήκαμε όμως και αποδεχόμαστε τώρα τη θέση της πρώτης επιλαχούσας ομάδας. 

Για τους χορηγούς και συμπαραστάτες 

Αποδεχθήκαμε αυτή την πολύ μεγάλη πρόκληση γιατί έχουμε πολύ μεγάλους συμπαραστάτες. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την εταιρία «Ζαγόρι» γιατί είναι δίπλα μας, τα σούπερ μάρκετ Παπαδόπουλος και τη SEP Active που μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ μέχρι σήμερα. Το σημαντικότερο είναι όλες οι τοπικές εταιρίες δείχνουν μεγάλη ανταπόκριση και ήδη, έχουν βοηθήσει πολύ και την περσινή χρονιά. Έχουμε ξεκινήσει μια χορηγική διαδικασία με τις μικρές επιχειρήσεις της πόλης, που δείχνουν ανταπόκριση και μεγάλη αγάπη προς την ομάδα. Αυτό μας βοηθάει πολύ και δίνει έναυσμα για να σταθούμε στα πόδια μας.

Για το φετινό στόχο

Έχουμε μεγάλο όραμα και στόχο. Φέτος, θα παλέψουμε για να σωθούμε, αυτός είναι ο κύριος στόχος μας και θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου. Το σημαντικότερο είναι να ξέρουνε οι αντίπαλοί μας ότι μπορεί να μας κερδίσουν, αλλά θα μας κερδίσουν με «αίμα, δάκρυα και ιδρώτα».

Θα είμαστε εδώ συχνά, θα είμαστε ανοιχτοί στα ΜΜΕ και στη διάθεσή σας, όλο το ΔΣ. Θα είναι κάτι καινούργιο, χαρτογραφούμε μια νέα περιοχή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που έχουμε να την «επισκεφθούμε» εδώ και 25 χρόνια αν δεν κάνω κάποιο λάθος, από την εποχή που το βόλεϊ του ΑΓΣΙ ήταν στην Α1 και προσδοκούμε για το καλύτερο δυνατό.

Για τις μεταγραφές και τον προγραμματισμό

Ξεκινήσαμε με προγραμματισμό να πρωταγωνιστήσουμε στην Α2. Μας ήρθε λίγο αργά η ενημέρωση για τη συμμετοχή στην Α1 και αλλάξαμε τον προγραμματισμό μας. Τα κορίτσια που ήρθαν με μεταγραφή, νομίζω ότι είναι οι καλύτερες Ελληνίδες παίκτριες στην ηλικία τους. Είχαμε σαν στόχο να είμαστε η μοναδική ομάδα που θα παίξει μόνο με Ελληνίδες στη σύνθεσή της, στην Α1. Αυτό άλλαξε λίγο και τώρα θα προβούμε σε μεταγραφές ξένων παικτριών. Δεν θα πάρουμε 3 όμως, όπως κάνουν οι περισσότερες ομάδες της Α1, αλλά 1 ή Είμαστε πολύ αισιόδοξοι, θέλουμε να στηρίξουμε τα κορίτσια μας και πιστεύουμε στο ταλέντο τους και τη σκληρή δουλειά. Θα περάσουμε μια ωραία χρονιά.

Για τα διαρκείας

Τα εισιτήρια θα ανακοινωθούν σύντομα. Το κλειστό μας έχει 480 θέσεις και αυτό είναι ένα θέμα. Αν είχαμε ένα μεγάλο κλειστό, της τάξεως των 2.000 θεατών (πρόβλημα που ακολουθεί χρόνια τα Γιάννενα), τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά από όλες τις απόψεις.

Για τις αποφάσεις στο ΔΣ

Είμαστε εμείς στο ΔΣ, εγώ, ο κ. Ζήκος, ο κ. Μιχαήλ. Είναι όλοι καλοδεχούμενοι, όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, όσοι αγαπάνε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και δεν επιθυμούν να βγάλουν χρήματα. Είμαστε πολύ δημοκρατικοί και οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται, όπως συμβαίνει συνήθως, μόνο από τον πρόεδρο, αλλά συλλογικά, είμαστε ο μόνος σύλλογος που το κάνει αυτό.

Για το προπονητικό κέντρο

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του γιαννιώτικου ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι η έλλειψη εγκαταστάσεων. Αν θες να πας μπροστά και να φτιάξεις βάσεις, ομάδα, χρειάζεσαι βάσεις, είναι το πιο σημαντικό από όλα. Έχουμε δύο πλάνα σε αυτό το κομμάτι, είμαι σε συνεργασία με τον  κ. Παπαδόπουλο, υπάρχουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες που έχουν να κάνουν με το Δημόσιο, αλλά αισιοδοξούμε ότι την επόμενη διετία, θα υπάρχει ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο για την ομάδα. 

Οι δηλώσεις του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΑΣ Γιάννινα WBC:
Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου