Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Πλήρης frontcourt έτοιμη να κάνει τη διαφορά...


Μετά και τη χθεσινή βραδινή ανακοίνωση της διοίκησης του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα ότι ο Βασίλης Πάτρας θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα του ΠΑΣ και την επόμενη σεζόν, η ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου ολοκλήρωσε τις κινήσεις που αφορούσαν τη frontcourt και δείχνει πλήρης ενόψει της δύσκολης και απαιτητικής χρονιάς στη Β΄ Εθνική.
Η γιαννιώτικη ομάδα κατάφερε να κρατήσει στο ρόστερ της έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στις δύο συνεχόμενες ανόδους που έχει πανηγυρίσει τα τελευταία δύο χρόνια. Άλλωστε ο Τρικαλινός forward/center έχει συνδέσει το όνομά του με τον ΠΑΣ και επιθυμία του ήταν να οδηγήσει την ομάδα σε νέες επιτυχίες. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Epirusbasket.gr τον περασμένο Δεκέμβριο είχε κάνει σαφείς τις προθέσεις του, τονίζοντας ότι στόχος του είναι να βρίσκεται για πολλά χρόνια στην ομάδα, οδηγώντας τη όσο πιο ψηλά γίνεται. 

Πλέον ο ΠΑΣ έχει δημιουργήσει μία ισχυρή frontcourt με παίκτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές θέσεις. Ο κόουτς Κωστόπουλος έχει στα χέρια του ένα μείγμα παικτών που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πρωτάθλημα και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα μοιράσει το χρόνο αλλά και τους ρόλους. Τρεις παίκτες από την περσινή ομάδα παρέμειναν και φέτος (Γιάννης Καραγκιολίδης, Δημήτρης Μάντζιος και Βασίλης Πάτρας), ενώ τρεις νέοι αποκτήθηκαν για να κάνουν τη διαφορά (Κώστας Νίκας, Γιώργος Μανάκας, Βαγγέλης Χατζής). Σε αυτούς μπορεί κανείς να συνυπολογίσει και τον νεαρό Χρήστο Πιστιόλη που συνεχίζει κανονικά στον ΠΑΣ.

Στους small forwards υπάρχουν οι Γιάννης Καραγκιολίδης και Κώστας Νίκας. Οι δύο τους αναμένεται να μοιραστούν τον περισσότερο χρόνο στο "3" και να συμπληρώνουν ιδανικά ο ένας τον άλλο. Παίκτες που γνωρίζουν τις απαιτήσεις της κατηγορίας, διαθέτουν την εμπειρία αλλά και την ποιότητα και σίγουρα θα αποτελέσουν βασικά γρανάζια του νέου ΠΑΣ.

Πλέον η ομάδα του Κωστόπουλου διαθέτει στο ρόστερ της δύο παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν με την ίδια ευκολία τόσο στο "4", όσο και στο "5". Ο λόγος φυσικά για τους Βασίλη Πάτρα και Γιώργο Μανάκα, που έχουν τη δυνατότητα, το ύψος αλλά και την αθλητικότητα για να το κάνουν. Ο μεν Πάτρας έχει ύψος 2,02, και δείχνει πανέτοιμος και σε εξαιρετική κατάσταση να πρωταγωνιστήσει και στη Β΄ Εθνική, ο δε Μανάκας κοιτάει τον κόσμο από τα 204 εκατοστά, έχοντας, παρά το νεαρό της ηλικίας (22 χρονών), πολλές παραστάσεις τόσο από τη Β΄ Εθνική, όσο και από την Α2.

Υπάρχουν φυσικά και οι "κολώνες", που θα επωμιστούν κατά βάση το μεγαλύτερο βάρος στη θέση "5". Ο Βαγγέλης Χατζής με ύψος 2,08 θα είναι ο ψηλότερος παίκτης στο ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά από δύο σεζόν στους Ικάρους Τρικάλων πήρε τη μεταγραφή στον ΠΑΣ και θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στη Β΄ Εθνική. Μαζί του στη ρακέτα και ο Δημήτρης Μάντζιος που ανανέωσε τη συνεργασία του . Προέρχεται από εξαιρετική σεζόν, βοηθώντας πάρα πολύ την ομάδα του να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, έχοντας 9,9 πόντους σε 23 παιχνίδια.

Ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα κινήθηκε δυναμικά και αποτελεσματικά στο μεταγραφικό παζάρι, δημιουργώντας ένα γεμάτο ρόστερ, καταφέρνοντας περίπου ένα μήνα πριν την εκκίνηση της προετοιμασίας να έχει ολοκληρώσει εν πολλοίς την ομάδα της νέας σεζόν. Πλέον αναμένουμε τις τελευταίες πινελιές, κυρίως στην περιφέρεια, για να υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα για τον ΠΑΣ της σεζόν 2019-2020, όπου θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Β΄ Εθνική.


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου