Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Η μεταγραφική δραστηριότητα των γιαννιώτικων ομάδων...


Βρισκόμαστε στα μέσα της καλοκαιρινής περιόδου και το θερμόμετρο όσον αφορά τις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων έχει χτυπήσει κόκκινο. Οι 4 γιαννιώτικες ομάδες που συμμετέχουν στις εθνικές κατηγορίες φουλάρουν τις μηχανές τους και ήδη βλέπουμε μερικές εξ'΄αυτών να έχουν ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμός το ρόστερ τους ενόψει της νέας σεζόν.

ΠΑΣ Γιάννινα WBC


Η ομάδα του Γιώργου Σιαμέτη έχει κινηθεί πολύ δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι και μαζί με τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα αναδεικνύονται μέχρι στιγμής ως οι πρωταγωνιστές του καλοκαιριού. Οι διοικούντες του ΠΑΣ γνωρίζοντας ότι υπήρχε μεγάλο ενδεχόμενο να προκύψει κενή θέση στην Α1 ήταν προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα. Η πρώτη κίνηση ήρθε στις 23 Μαΐου, όταν ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας με τον κόουτς Σιαμέτη. Ακολούθησαν οι ανακοινώσεις για την τριπλή παραμονή της αρχηγού, Ντίνας Σαρηγιαννίδου, της Πανωραίας Ντάλα και της Πανωραίας Ντόκου.

Η πρώτη μεταγραφή για τη νέα σεζόν ανακοινώθηκε στις 14 Ιουνίου με τη Θάλεια Κανέλλου να μετακομίζει στα Γιάννενα για λογαριασμό του ΠΑΣ. Την επόμενη μέρα ακολούθησε η προσθήκη της center Μαρίας Κατσαμούρη που με ύψος 1,90 δίνει διαφορετική δυναμική στη ρακέτα. Η μέχρι πρότινος αρχηγός της Πυλαίας Αναστασία Τζήμου, ήταν η τρίτη κίνηση για να ενισχύσει τον ΠΑΣ στον "άσσο", για να έρθουν άλλες δύο προσθήκες μέχρι το τέλος του Ιουνίου, με τις 18χρονες Ιωάννα Αρτεμισίου και Ιωάννα Τραγουστή να φορούν και αυτές τη φανέλα με τον ταύρο στο στήθος.


Τα χαρμόσυνα νέα της 4ης Ιουλίου, όταν και αποφασίστηκε επίσημα ότι ο ΠΑΣ την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Α1, ήρθαν να απογειώσουν την ομάδα. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε η προσθήκη δύο ξένων αθλητριών, των πρώτων στην ιστορία του συλλόγου. Η Αμερικανίδα Brandy Montgomery άνοιξε τον χορό, για να ακολουθήσει η διεθνής Λιβανέζα Miramar Mokdad. Η τρίτη ξένη στο ρόστερ της ομάδας ανακοινώθηκε στις 17 Ιουλίου και είναι η Angiee Tompkins, που έχει εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα καθώς πέρυσι αγωνιζόταν στον Πανιώνιο.

Φυσικά υπήρξαν και δύο αποχωρήσεις αθλητριών που δέθηκαν με το σύλλογο. Ο λόγος για τις Στέλλα Ξανθοπούλου και Κλαίρη Μεντεσίδου, οι οποίες δε θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν στον ΠΑΣ.

Συνοπτικά οι μέχρι τώρα κινήσεις:

Ήρθαν: Θάλεια Κανέλλου, Μαρία Κατσαμούρη, Αναστασία Τζήμου, Ιωάννα Αρτεμισίου, Ιωάννα Τραγουστή, Brandy Montgomery, Miramar Mokdad, Angie Tompkins

Ανανέωσαν: Ντίνα Σαρηγιαννίδου, Πανωραία Ντάλα, Πανωραία Ντόκου

Έφυγαν: Στέλλα Ξανθοπούλου, Κλαίρη Μεντεσίδου

ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ



Η κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Γ΄ Εθνική και η άνοδος στη Β΄ έχει φέρει ενθουσιασμό στις τάξεις του ΠΑΣ, που θέλει και τη νέα χρονιά να συγκαταλέγεται μέσα στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας. Άλλωστε οι κινήσεις που έχει κάνει μέχρι στιγμής είναι προς αυτή την κατεύθυνση και όλα δείχνουν ότι ο Θωμάς Κωστόπουλος, που παρέμεινε στην ομάδα μετά τη σπουδαία περσινή σεζόν, σε συνεργασία με τη διοίκηση, ετοιμάζονται να δημιουργήσουν ένα πολύ δυνατό σύνολο.

Ο Σωτήρης Ντόβας άφησε τον Χαρίλαο Τρικούπη και την Α2 για λογαριασμό των Γιαννιωτών και αποτέλεσε την πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή. Ακολούθησε ο Κώστας Νίκας που πέρυσι φόρεσε τη φανέλα του Φαίακα Κέρκυρας στη Β΄ Εθνική. Οι Γιώργος Μανάκας και Βαγγέλης Χατζής, που κοιτάνε τον κόσμο από τα 204 και 208 εκατοστά αντίστοιχα, είναι οι παίκτες που θα ενισχύσουν σημαντικά στη θέση "5". Εκτός όμως από τον Ντόβα, υπάρχει και δεύτερος παίκτης που ήλθε από την Α2 στον ΠΑΣ το φετινό καλοκαίρι. Ο λόγος για τον Γιώργο Μαυρογιάννη που θα ενισχύσει σημαντικά τη νέα του ομάδα στη νευραλγική θέση του point guard. Με την απόκτηση του Αποστόλη Ναούμη ο ΠΑΣ ενίσχυσε ακόμα περισσότερο το ρόστερ του με έναν παίκτη που έχει πρωταγωνιστήσει σε συνεχόμενες χρονιές στην Α2.


Βασικό μέλημα των διοικούντων είναι ο κορμός της ομάδας να αποτελείται από Γιαννιώτες αθλητές και σε αυτό το πλαίσιο αποκτήθηκε ο νεαρός, ταλαντούχος Χρήστος Καννής, που άφησε τον ΑΓΣΙ για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ. Ο 20χρονος Απόστολος Κωστούλας που αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό Βόλου υπέγραψε επίσης στον ΠΑΣ. Πέρυσι είχε τεθεί αντιμέτωπος με τη νέα του ομάδα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. 

Ο ΠΑΣ προχωράει και με το θέμα των ανανεώσεων και όπως έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, στην ομάδα τη νέα σεζόν συνεχίζουν οι Γιάννης Καραγκιολίδης, Δημήτρης Μάντζιος και Νίκος Γιωτάκης και Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου, ενώ η πιο πρόσφατη κίνηση και μια από τις πλέον σημαντικές, ήταν η παραμονή του Βασίλη Πάτρα. Παρελθόν αποτελεί ένας εκ των ηγετών της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια, ο Θοδωρής Πανάρας, όπως και ο Δημήτρης Γεωργίου που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στους Μαχητές Πειραματικό Πεύκων.

Συνοπτικά οι μέχρι τώρα κινήσεις:

Ήρθαν: Σωτήρης Ντόβας, Κώστας Νίκας, Γιώργος Μανάκας, Χρήστος Καννής, Απόστολος Κωστούλας, Βαγγέλης Χατζής, Γιώργος Μαυρογιάννης, Αποστόλης Ναούμης

Ανανέωσαν: Γιάννης Καραγκιολίδης, Δημήτρης Μάντζιος, Νίκος Γιωτάκης, Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου, Βασίλης Πάτρας, Σάκης Πρέντζας, Παναγιώτης Μάντζιος, Χρήστος Πιστιόλης

Έφυγαν: Θοδωρής Πανάρας, Δημήτρης Γεωργίου

ΑΓΣΙ


Η μεγαλύτερη αλλαγή που έχει συμβεί το φετινό καλοκαίρι στον ΑΓΣΙ έχει να κάνει με τη θέση του προπονητή. Ο Σοφοκλής Τσουκανέλης μετά από 6 σεζόν στο τιμόνι της ομάδας αλλάζει πόστο και θα είναι τεχνικός υπεύθυνος όλων των τμημάτων του συλλόγου.


Head coach αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Ηλιάδης, επιστρέφοντας στον ΑΓΣΙ, όπου είχε διατελέσει βοηθός του Σοφοκλή Τσουκανέλη. Ο γιαννιώτικη ομάδα ουσιαστικά τώρα άρχισε να κινείται στο μεταγραφικό παζάρι, αφού δηλαδή ανακοίνωσε το νέο της προπονητή. Πέντε προσθήκες έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής και αυτές είναι ο 26χρονος power forward/center Αντώνης Δαβάνης που την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στη Β΄Εθνική με τη φανέλα του Γλαύκου, ο Αριστοτέλης Πελίγκος που αγωνίζεται στις θέσεις των forwards και πέρυσι έπαιζε για λογαριασμό της Νικόπολης και ο Γεράσιμος Καλογεράτος, ένας πολύ καλός σουτέρ, που ο τελευταίος του σταθμός ήταν ο Μακεδονικός. Οι δύο τελευταίες χρονικά κινήσεις ήταν αυτές των Γιώργου Παπαδόπουλου (power forward) και Γιάννη Γυφτάκη (playmaker).

Σταύρος Μάκης, Κώστας Φίλιος, Δημήτρης Αντωνίου, Σπύρος Παπανικολάου, Αντώνης Καλφαλίδης και Σάββας Σαχπατζίδης παρέμειναν στην ομάδα, αλλά υπήρξαν και κάποιες ηχηρές αποχωρήσεις με αυτές των Αντώνη Χρύση και Μάκη Θυμνιού να ξεχωρίζουν. Ζαχαρίας Πουρνάρας και Χρήστος Καννής αποτελούν επίσης παρελθόν και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις της ομάδας.

Συνοπτικά οι μέχρι τώρα κινήσεις:

Ήρθαν: Αντώνης Δαβάνης, Γεράσιμος Καλογεράτος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιάννης Γυφτάκης, Γιώργος Μούκας

Ανανέωσαν: Σταύρος Μάκης, Κώστας Φίλιος, Δημήτρης Αντωνίου, Σπύρος Παπανικολάου, Σάββας Σαχπατζίδης

Έφυγαν: Αντώνης Χρύσης, Ζαχαρίας Πουρνάρας, Χρήστος Καννής, Μάκης Θυμνιός, Γρηγόρης Ζαμπέτης 

IBC


Για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παρουσιαστεί στις εθνικές κατηγορίες το νεοφώτιστο IBC και θέλει να έχει μια αξιοπρόσεκτη χρονιά στη Γ΄ Εθνική. Προπονητής της ομάδας συνεχίζει να είναι ο πετυχημένος Γιάννης Παπαδόπουλος που εκτός από τον Στέφανο Χαντζάρα θα έχει και τον Μιχάλη Μπάθα στο προπονητικό του επιτελείο.

Το IBC έχει πραγματοποιήσει τρεις προσθήκες με τον Γιώργο Ξιούρα να αποτελεί την πρώτη χρονικά. Πρόκειται για ένα ψηλό combo guard (1,97 ύψος) που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην περιφέρεια. Ο Κώστας Σωτηράκης αποκτήθηκε με σκοπό να βοηθήσει στη θέση "4". Πρόκειται για έναν παίκτη δίμετρο που προέρχεται από καλή σεζόν στη Γ΄ Εθνική. Η τρίτη προσθήκη είναι αυτή του Νίκου Ψιλοδημητρακόπουλου που μέχρι και την περσινή χρονιά ανήκε στον ΑΓΣΙ. Έκανε καλό πρωτάθλημα στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ με την U 21 του ΑΓΣΙ και αναμένεται να δώσει βάθος στη θέση των forwards. Η τελευταία μεταγραφή ακούει στο όνομα Δημήτρης Δουρούκης. Ο Δουρούκης αγωνίζεται κυρίως ως power forward, έχει ύψος 2,02 και μεγάλη εμπειρία από τις εθνικές κατηγορίες.


Ο βασικός κορμός της εξαιρετικής αήττητης πορείας στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ διατηρήθηκε, με τους Χρήστο Μπάλλα, Ντίνο Τσιτσώνη, Άκη Καραμπίνη, Θοδωρή Τσιρώνη, Αλέξανδρο Ματσάγγα, Δημήτρη Βάση, Γιώργο Σφουγγάρη, Άρη Πατραμάνη και Ανδρέα Κουλουμπή να παραμένουν στην ομάδα.

Βέβαια υπήρξαν και κάποιες σημαντικές αποχωρήσεις με τον πρωταγωνιστή του περσινού πρωταθλήματος Πάνο Τσατάλα να αποτελεί παρελθόν, όπως και δύο από τα βασικά στελέχη εδώ και χρόνια, τους Κώστα Κρικώνη και Αποστόλη Δάσκαλο να μην ανανεώνουν τη συνεργασία τους με την ομάδα. Δημήτρης Φυραρίδης, Γιάννης Κασκάνης και Θάνος Κακατσίδης δεν συνεχίζουν επίσης στην ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου. 

Συνοπτικά οι μέχρι τώρα κινήσεις:

Ήρθαν: Γιώργος Ξιούρας, Κώστας Σωτηράκης, Νίκος Ψιλοδημητρακόπουλος, Δημήτρης Δουρούκης, Γρηγόρης Ζαμπέτης

Ανανέωσαν: Χρήστος Μπάλλας, Ντίνος Τσιτσώνης, Άκης Καραμπίνης, Θοδωρής Τσιρώνης, Αλέξανδρος Ματσάγγας, Δημήτρης Βάσης, Γιώργος Σφουγγάρης, Άρης Πατραμάνης, Ανδρέας Κουλουμπής

Έφυγαν: Πάνος Τσατάλας, Κώστας Κρικώνης, Αποστόλης Δάσκαλος, Δημήτρης Φυραρίδης, Γιάννης Κασκάνης, Θάνος Κακατσίδης

*Το κείμενο θα ανανεώνεται συνεχώς ανάλογα με τις κινήσεις των ομάδων


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου