Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Angiee Tompkins: Η ψηλή που ανεβάζει επίπεδο τον ΠΑΣ Γιάννινα


Με την προσθήκη της Angiee Tompkins ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC ολοκλήρωσε, εκτός απροόπτου, το ρόστερ του για τη νέα σεζόν που θα τον βρει στα σαλόνια της Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η 28χρονη Αμερικανίδα ψηλή έρχεται για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον ΠΑΣ στη ρακέτα και να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες στην ομάδα του Γιώργου Σιαμέτη. Φοίτησε στο Charlotte High School και πήγε κολέγιο στο Wichita State για δύο χρόνια (2016-2018).

Τα κολεγιακά χρόνια στο Wichita State


Στη junior χρονιά της στο κολέγιο, τη σεζόν 2016-2017, αγωνίστηκε και στα 31 παιχνίδια της ομάδας της ξεκινώντας στα 11 ως βασική. Σε 30 λεπτά συμμετοχής μέτρησε 9 πόντους και 4,5 ριμπάουντ, σουτάροντας με 51,7%, ενώ ήταν καλή και από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας" με ποσοστό 80,3%. Ήταν η δεύτερη τόσο σε πόντους όσο και σε ριμπάουντ στην ομάδα της. 

Στη senior σεζόν της εξέλιξε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι της όντας από τις κορυφαίες παίκτριες στο Wichita State. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν έχασε παιχνίδι (31 συμμετοχές), ξεκινώντας στα 9 ως βασική. Κατέγραψε 10,4 πόντους με ποσοστό 51,3%, και 77,8% στις βολές, ενώ κατέβαζε και 5,7 "σκουπίδια" όντας και πάλι η δεύτερη καλύτερη στην ομάδα της σε πόντους και ριμπάουντ. Οι 24 πόντοι κόντρα στο Tulane ήταν η καλύτερή της επίδοση στα κολεγιακά της χρόνια.

Η πρώτη εμπειρία στην Ελλάδα

Τη σεζόν 2018-2019 η Tompkins ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να αγωνιστεί για λογαριασμό του Πανιωνίου στην Α1. Η Αμερικανίδα πραγματοποίησε εντυπωσιακή χρονιά με τη φανέλα των "Κυανέρυθρων" σημειώνοντας σε 19 συμμετοχές 16,4 πόντους (9η κορυφαία στη λίγκα) με ποσοστό 53,9%  και 73% στις βολές, ενώ παράλληλα μάζευε και 8,9 ριμπάουντ (9η καλύτερη επίδοση). Η σπουδαιότερη εμφάνιση την περσινή σεζόν σημειώθηκε στο παιχνίδι απέναντι στον Αθηναϊκό, όπου σε 30 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 32 πόντους με 14/16 δίποντα και κατέβασε 11 ριμπάουντ, πετυχαίνοντας ένα επιβλητικό double-double.

Στατιστικά 2018-2019: 16,4 πόντοι/8,9 ριμπάουντ/1,2 ασίστ/1,1 κλεψίματα/53,9 Field Goal/73% στις βολές

Το εντυπωσιακό με την καινούργια παίκτρια του ΠΑΣ έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας και συγκεκριμένα στους Cairns Dolphins, όντας με διαφορά η καλύτερη παίκτρια της ομάδας της. Με μέσους όρους double-double (19,6 πόντους και 11,5 ριμπάουντ) δείχνει να βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση και πανέτοιμη για να βοηθήσει τη νέα σεζόν τον ΠΑΣ. 

Η Angiee Tompkins έκλεισε τις θέσεις των ξένων (Brandy Montgomery και Miramar Mokdad οι άλλες δύο) και φαίνεται ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα στο πρόσωπό της βρίσκει μία εξαιρετική παίκτρια πάνω στην οποία ο κόουτς Σιαμέτης μπορεί να βασίσει πολλά.

Μικρά-μικρά για την Angiee Tompkins:

  • Γεννήθηκε στην Arcadia της Florida στις 12 Νοεμβρίου 1991
  • Έχει ύψος 1,89 και αγωνίζεται τόσο ως power forward όσο και ως center 
  • Είναι εξίσου καλή τόσο στο post όσο και με τη μπάλα στο παρκέ
  • Έχει φοιτήσει και στο South Georgia Technical Gollege πριν από το Wichita State, όπου μέτρησε 18 πόντους και 11,1 ριμπάουντ κατά Μ.Ο. και είχε επιλεχθεί στην κορυφαία 5αδα του NJCAA Division I
  • Ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια αφού έχει 10 αδέρφια (5 αγόρια και 5 κορίτσια)
  • Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας με τους Cairns Dolphins όντας εντυπωσιακή με 19,6 πόντους και 11,5 ριμπάουντ.
   
Το scouting report της νέας παίκτριας του ΠΑΣ

Πηγή Φωτογραφίας: www.goshockers.com

Πηγή Βίντεο: Coach Konstantinos Panas (Youtube) 


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου