Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

IBC: Επεκτείνεται στο γυναικείο μπάσκετ με αρχιτέκτονα τον Βαγγέλη Αυγερινό


Το IBC διευρύνει τη δραστηριότητά του με το μπάσκετ καθώς όπως ανακοίνωσε προ ολίγου θα προβεί στη δημιουργία γυναικείας ομάδας, όπως και ομάδας κορασίδων.
Ο άνθρωπος που επιλέχθηκε από τους διοικούντες του IBC να τρέξει το εν λόγω εγχείρημα είναι ο Βαγγέλης Αυγερινός, που μετά από 13 χρόνια παρουσίας στον ΑΓΣΙ, θα αναλάβει το έργο να "στήσει" την όλη προσπάθεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του IBC:

Το Ioannina Basketball Club  ανακοινώνει τη διεύρυνση της δραστηριότητας του με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης από τη νέα σεζόν.

Το Σωματείο μας εκτός από το ανδρικό τμήμα και τα τμήματα αγοριών,  πλέον θα συμμετέχει σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα κορασίδων και γυναικών.  Στα πλαίσια αυτής της διεύρυνσης ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με τον προπονητή Βαγγέλη Αυγερινό, ο οποίος και θα αναλάβει το «στήσιμο» αυτής της προσπάθειας.

Ο Βαγγέλης Αυγερινός
είναι γεννημένος στις 11 Απριλίου του 1976, έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην ΓΕΝ Ηρακλείου όπου και αγωνίστηκε για μια δεκαετία.
Μετά από μια πλούσια πορεία ως αθλητής Εθνικών κατηγοριών σε Αθήνα (Δούκα), Καλαμάτα (Ποσειδών Καλαμάτας),  Λευκάδα (Δόξα Λευκάδας),  Πάτρα (Απολλωνιάδα, ΠΑΟΚ Πατρών) και Ιωάννινα (Κρόνος Ιωαννίνων, Γιάννενα BC και τέλος ΑΓΣΙ)  ασχολήθηκε με την προπονητική μεταφέροντας στα νέα παιδιά της γνώσεις και την εμπειρία του γύρω από το άθλημα.
Οι αναπτυξιακές ηλικίες αποτέλεσαν κύριο σημείο αναφοράς της προπονητικής του ενασχόλησης ενώ κατάφερε να σημειώσει δύο διαδοχικές ανόδους  σε ισάριθμα χρόνια με την ομάδα U20 του ΑΓΣΙ που φέτος αγωνίστηκε στην Α' ΑΣΚΑΒΔΕ. Την σεζόν που μας πέρασε κατάφερε να φέρει την γυναικεία ομάδα στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΒΔΕ και να την οδηγήσει στα μπαράζ ανόδου για την Α2 Εθνική Κατηγορία. Παράλληλα υπήρξε προπονητής στα τμήματα παγκορασίδων και κορασίδων του ΑΓΣΙ.
Τελευταία σημαντική προπονητική του επιτυχία η τοποθέτησή του στην θέση του Περιφερειακού Προπονητή της ΕΣΚΑΒΔΕ σε αγόρια και κορίτσια.

 Βαγγέλη καλώς ήρθες στο Ι.B.C

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου