Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

IBC: Χώρισαν οι δρόμοι με 3 πρωταθλητές...


Μετά από μία εξαιρετική χρονιά που συνδυάστηκε με την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, το IBC καταστρώνει τα πλάνα του ενόψει της νέας σεζόν, όπου θα βρεθεί για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του στις εθνικές κατηγορίες. Χθες η διοίκηση του IBC ανακοίνωσε τους παίκτες που ανανέωσαν τη συνεργασία τους με την ομάδα, αλλά και αυτούς που θα ακολουθήσουν διαφορετικό δρόμο τη νέα σεζόν. Εμείς θα σταθούμε στους τρεις που αποχωρούν από την ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου, όμως η συνεισφορά τους ήταν τεράστια στη μεγάλη περσινή επιτυχία.

Ο Κώστας Κρικώνης αποτέλεσε τον αρχηγό της ομάδας που κατέκτησε τον τίτλο και έναν από τους πλέον παλιούς παίκτες. Αγωνίστηκε για 4 σεζόν στο IBC, δηλαδή από το 2015 έως και το 2019 και ήταν από τους σημαντικότερους παίκτες στην πορεία μέχρι και την Γ΄ Εθνική. Την περσινή χρονιά ερχόμενος από τον πάγκο σημείωνε 8,4 πόντους κατά Μ.Ο. στα 20 παιχνίδια που αγωνίστηκε, τόσο στη regular season, όσο και στα playoffs. Αναμφίβολα άφησε το στίγμα του στο IBC και μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας αυτά τα τέσσερα χρόνια παρουσίας στην ομάδα ανήκει στον ίδιο.



Ο Αποστολής Δάσκαλος ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή που αγωνίστηκε με τη φανέλα του IBC. 3 συνεχόμενες χρονιές είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη frontline της ομάδας με τη σεζόν 2016-2017 να είναι η παρθενική του στα Γιάννενα, ερχόμενος δανεικός από το Καναλάκι. Το αμέσως επόμενο καλοκαίρι το IBC τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή. Ο Δάσκαλος γρήγορα μετατράπηκε σε σημείο αναφοράς και οι προπονητές του στήριξαν πολλά πάνω του. Την περασμένη σεζόν στα 20 παιχνίδια που αγωνίστηκε προσέφερε κατά Μ.Ο. 9,9 πόντους, όντας ένα πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή της ομάδας.


Τελευταίος αλλά όχι έσχατος στη λίστα είναι ο Παναγιώτης Τσατάλας. Ο "εκρηκτικός" small forward ήταν μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού για την ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου. Ξεχώρισε κατευθείαν για τον επαγγελματισμό του και τα τρομερά αθλητικά προσόντα. Μπορεί να αγωνίστηκε μόλις ένα χρόνο με τη φανέλα του IBC, όμως η συνεισφορά του ήταν τεράστια, όντας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ανόδου. Αγωνίστηκε και στα 22 παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του σημειώνοντας κατά Μ.Ο. 17,4 πόντους, ενώ στα playoffs είχε δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις απέναντι σε Λέοντα Μεσολογγίου και Γ.Ε.Αγρινίου, σταματώντας στους 29 και 30 πόντους αντίστοιχα.

Οι 3 παίκτες που αποχώρησαν το φετινό καλοκαίρι άφησαν το στίγμα τους στην ομάδα και όπως τόνισε και ο σύλλογος στην ανακοίνωση του, η πόρτα του θα είναι πάντα ανοιχτή γι΄αυτούς, ώστε να επιστρέψουν στην ομάδα από οποιοδήποτε πόστο.






















Δημήτρης Κοσίνας












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου