Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Γιόρτασε τα 10 χρόνια η Ntougias Basketball Academy


Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ίδρυση της Ακαδημίας Μπάσκετ Νίκου Ντούγια, η οποία και γιορτάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο κέντρο «Λιθαρίτσια», την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 .

Μία αθλητική κυψέλη που δημιουργήθηκε από τον Νίκο Ντούγια που έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο ελληνικό μπάσκετ .
Ο Νίκος Ντούγιας  αγωνίστηκε σε πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου (κολεγιακό
πρωτάθλημα NCAA των ΗΠΑ και πρωταθλήματα Ρωσίας, Τουρκίας, Γερμανίας, Ισπανίας
και Ιρλανδίας, αποκομίζοντας ιδιαίτερη εμπειρία από τις μεγαλύτερες σχολές
basket.
Μάλιστα είχε την τύχη να συνεργαστεί στην Ρωσία και συγκεκριμένα στην ομάδα ΟΥΡΑΛ ΓΚΡΕΙ  με τον μεγαλύτερο μύθο του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ Σεργκέι Μπέλοφ ( ο οποίος ήταν προπονητής του),  καθώς επίσης και με συμπαίκτες- είδωλα όπως οι Μιχαΐλοφ, Πανόφ, Αβλέεφ, Καράσεφ,  Μπούι, Μπασμίνοφ.
Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού πανεπιστημίου Empire State College της Νέας Υόρκης και κάτοχος πτυχίου Μάνατζμεντ Πληροφορικής.
Έχει αναδειχτεί Πρωταθλητής Αμερικής με την ομάδα του κολεγίου του (Κάτοχος
δαχτυλιδιού).
Παράλληλα ήταν ο πρώτος Έλληνας αθλητής που αγωνίστηκε ποτέ σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, στην Α1 της Τουρκίας, ενώ ήταν μέλος της εθνικής εφήβων το διάστημα 1996-1998. 
Όπως ήταν λογικό, ένας άνθρωπός του μπάσκετ με τόσες σημαντικές εμπειρίες από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, θέλησε να μεταδώσει τις γνώσεις του και στις επόμενες γενιές.
Η Ακαδημία δημιουργήθηκε για να αγαπήσουν τα παιδιά ένα σπουδαίο άθλημα, παράλληλα διαμορφώνοντας χαρακτήρες και προσωπικότητα, με βάση το ευ αγωνίζεσθε. 
Από την Ακαδημία Νίκου Ντούγια δεν λείπουν οι διακρίσεις και οι επιτυχίες.
Η ομάδα που έχει βάση την Ακαδημία, ο Θρύλος Ιωαννίνων, αγωνίζεται στην Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ, ενώ διαθέτει και ομάδα U21 που αγωνίζεται στη Γ’ ΕΣΚΑΒΔΕ.
Σπουδαίοι παίκτες προέρχονται από τα σπλάχνα της Ακαδημίας. Ο Λευτέρης Μαντζούκας, αποτελεί ένα μεγάλο ταλέντο. Πριν λίγες ώρες αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων που διεξήχθη στο Μέτσοβο, βοηθώντας την ομάδα του Προμηθέα Πάτρας να αναδειχτεί πρωταθλήτρια.
Μάλιστα ο Μαντζούκας έγραψε φέτος ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης της Α1 που αγωνίστηκε στην αρχική πεντάδα σε τελικό της Α1, φέτος απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Παράλληλα αγωνίστηκε στην Ευρώπη και το Champions League της FIBA με τον Προμηθέα.
Από την Ακαδημία του Νίκου Ντούγια προέρχεται και ο Γιώργος Παπούδος ο οποίος πήρε μεταγραφή σε σύλλογο του εξωτερικού και συγκεκριμένα στην MAROSTIKA PALLACANESTRO, ομάδα Β’ Εθνικής στην Ιταλία.
Και στις κορασίδες βγήκαν ταλέντα! Η Κωνσταντίνα Κουσίνα είχε πάρει μεταγραφή στον Μαντουλίδη, και η Ελένη Πάφη στον ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία πριν πάει στον ΠΑΣ ήταν και διεθνής με την Εθνική.
Τον δρόμο των παραπάνω παικτών και παικτριών, αναμένεται να πάρουν και άλλα παιδιά, καθώς η Ακαδημία αποτελεί πόλο έλξης μεγάλων συλλόγων.
Η Ακαδημία Νίκου Ντούγια, δραστηριοποιείται και στην διεξαγωγή καμπ, τα οποία κόσμησαν με την παρουσία τους σπουδαίοι προπονητές και skill trainers του εξωτερικού.
Στα διάφορα καμπ τις γνώσεις τους μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες, οι Άνταμ Μπράντς, Ryan Goodson, Jonathan Reed, και ο Μίρκο Μιλίσεβιτς ο οποίος ήταν και συμπαίκτης του Ντούγια στην Τουρκία.
Δεν έλειψε αυτά τα 10 χρόνια και η διοργάνωση διάφορων μπασκετικών events και εκδηλώσεων όπως το 3Χ3 Streetball.
Στον χαιρετισμό του ο Νίκος Ντούγιας τόνισε τα εξής:
 «Φέτος φτάσαμε τα 10 χρόνια και όπως βλέπετε έχουμε μεγαλώσει πολύ σαν Ακαδημία και κάθε χρόνο μεγαλώνουμε όλο και περισσότερο. Αυτό οφείλετε αποκλειστικά στην αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε κάθε χρόνο. Το ξεκίνημα δεν ήταν καθόλου εύκολο. Πολλές πόρτες ήταν κλειστές για εμάς. Η Ακαδημία μας δεν είχε σαν βάση κάποιο μεγάλο, εμπορικό και δημοφιλές όνομα της πόλης, για να προσελκύσει γονείς και αθλητές. Είχε σαν βάση τους ανθρώπους, γιατί οι άνθρωποι είναι αυτοί που δημιουργούν το όνομα και την ιστορία. Δουλέψαμε πολύ για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο επίπεδο που είμαστε και να μας εμπιστευτεί ο κόσμος. Γύρισα στην πόλη μετά από 10 χρόνια που έπαιζα μπάσκετ στο εξωτερικό, με όραμα να δημιουργηθεί κάτι διαφορετικό, νέο και υγιές για τα παιδιά (πάντα με πολύ σεβασμό σε όλες τις υπάρχουσες ομάδες) με εφόδιο την αγάπη, την εμπειρία, τις γνώσεις, τις παραστάσεις και την τεχνογνωσία που αποκόμισα όλα αυτά τα χρόνια από την πορεία μου σαν επαγγελματίας αθλητής. Ξεκίνησα μονός αλλά στην πορεία βρέθηκαν άξιοι συνεργάτες να ενισχύσουν όλη την προσπάθεια. Σιγά σιγά ο κόσμος κατάλαβε ότι εδώ χτίζεται κάτι υγιές και διαφορετικό και η ανταπόκριση γινόταν όλο και μεγαλύτερη, φθάνοντας στο σήμερα. Σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός ότι αρχίζουν αρκετοί άνθρωποι στον επιχειρηματικό χώρο της πόλης, βλέποντας την υγεία που εκπέμπουμε, να έρχονται κοντά μας και να αγκαλιάζουν την προσπάθειά μας και αυτό μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στο να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλύτερο. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αρχικά τον Νίκο Κατζά για την παραχώρηση αυτής της όμορφης αίθουσας, τη Χαρά Κουταλή για την παρουσίαση, και τους χορηγούς μας για την συνεχή στήριξή τους: Sep Markets Παπαδόπουλος, Φροντιστήριο ΣΜΠΟΝΙΑΣ, ΙΚΤΕΟ Παπαδόπουλος, Οπτικά Κουτσαβέλης, κατάστημα παιδικών ρούχων Tres Joli, Rocka Rolla, Το Ηπειρώτικο-Κρέτσης Απόστολος, Το Βαγόνι της Γεύσης, Στεγνοκαθαριστήρια Ρίζος, Αντίκα Καφέ». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου