Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα...



«Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 15.30 η ομάδα μας θα δώσει το σημαντικότερο αγώνα στην ιστορία της, τον αγώνα μπαράζ για το εισιτήριο στην Α1 κατηγορία». Αυτή είναι σε μια πρόταση, όπως την είπε η υπεύθυνη επικοινωνίας Ροδάνθη Μπάτου, για τον αγώνα της Κυριακής με τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου στο κλειστό της Περιβόλας στην Πάτρα.
Είμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του ΠΑΣ Γιάννινα WBC και ήδη έχουμε πει… challenge accepted.

Η ομάδα θα είναι στην Πάτρα από την Παρασκευή 10 Μαΐου, συνοδεία του προέδρου Γ. Μάστακα, του γενικού αρχηγού Απόστολου Μιχαήλ και μελών της διοίκησης.

Ιδού τι δήλωσαν
Πανωραία Ντόκου, 2η αρχηγός:

«Εγώ, όπως και η Ντίνα Σαρηγιαννίδου, είμαστε πάρα πολλά χρόνια στην ομάδα και ό,τι έχουμε καταφέρει, το έχουμε καταφέρει με πολλή δουλειά και κόπο μέσα στο γήπεδο. Πέρυσι τέτοια εποχή, προετοιμαζόμασταν για το μπαράζ ανόδου στην Α2, αφού είχε μεσολαβήσει μια στενάχωρη χρονιά που μας είχε στιγματίσει με πολλούς τραυματισμούς και αποτέλεσμα η ομάδα να πέσει κατηγορία. Όλα αυτά όμως μας δυνάμωσαν. Καταφέραμε να ανασυγκροτηθούμε και μετά από μια πετυχημένη χρονιά, μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Γνωρίζουμε ότι η ομάδα του Κρόνου είναι πάρα πολύ καλή και ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα του νοτίου ομίλου της Α2 είναι ανταγωνιστικότερο. Είμαστε μια επαρχιακή ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα διεκδικήσουμε όποιες πιθανότητες έχουμε για την άνοδο στην Α1. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και ο καλύτερος, να νικήσει».

Ντίνα Σαρηγιαννίδου, 1η αρχηγός

«Είναι ο σημαντικότερος αγώνας στην μπασκετική ιστορία των Ιωαννίνων. Όλες οι κοπέλες, είμαστε αποφασισμένες να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα».

Γιώργος Σιαμέτης, κόουτς
  
«Είμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση για την ομάδα, στα τελευταία επτά χρόνια που είμαι προπονητής. Γνωρίζουμε ότι ο Κρόνος είναι πολύ καλή ομάδα, έχει πολύ καλό προπονητή, έχει καλές παίκτριες, ξέρουμε ότι είναι το φαβορί για να κερδίσει το ματς. Όπως επίσης γνωρίζουμε ότι στην προϊστορία των αγώνων μπαράζ της 2ης θέσης που οδηγεί στην Α1, δεν έχει κερδίσει ποτέ ομάδα του βορρά. Μετά από αυτά που είπα, θα ήταν λογικό να έχουμε αίσθημα φόβου και ενδεχομένως ότι πάμε για να χάσουμε. Έτσι όμως όπως ξεκίνησε η χρονιά, με την ομάδα μας φαβορί για υποβιβασμό, στα μέσα της χρονιάς φαβορί για την 5η-6η θέση και στο τέλος φαβορί για τη 2η θέση, όπου και τερματίσαμε. Αυτό το λέω για να καταλάβουμε ότι στον αθλητισμό, δεν υπάρχουν φαβορί. Υπάρχουν ομάδες που δουλεύουνε πολύ σκληρά, που με το πέρασμα του χρόνου αποκτούν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, ομάδες που είναι έτοιμες να παλέψουνε για ό,τι τους αναλογεί».

Η χρονιά για εμάς, το ξέρει όλη η πόλη αυτό, είναι άκρως επιτυχημένη. Αλλά δεν πάμε την Κυριακή για να χάσουμε. Θέλουμε για ακόμα μια φορά, την τελευταία για φέτος, ό,τι περισσότερο έχουμε για να εκμεταλλευτούμε όποια πιθανότητα έχουμε για να κερδίσουμε αυτό το μας. Όλη τη βδομάδα δουλεύουμε σκληρά και δεν θα αλλάξει το μότο μας: Σεβόμαστε την ομάδα, τη διοίκηση τους προπονητές του Κρόνου, αλλά δεν τους φοβόμαστε. Θα έχουμε ακόμα μια φορά τη συμπαράσταση του κόσμου, είναι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του γυναικείου μπάσκετ να έχουμε κλεισμένα ήδη τρία πούλμαν και πολύ κόσμο να μας σταματάει στην πόλη και να μας λέει ‘θα είμαστε εκεί’. Μας γεμίζει πάρα πολύ μεγάλη δύναμη και αυτοπεποίθηση αυτό. Πάμε με αυτοσκοπό να δώσουμε το 1000% των δυνάμεών μας προκειμένου να είμαστε ανταγωνιστικοί και να καταφέρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε».

Θεωρώ ότι η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα WBC έχει δείξει φέτος, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, ότι αξίζει να βρίσκεται στην ανώτερη κατηγορία. Το χρονοδιάγραμμά μας ήταν για τρία χρόνια, αλλά αν προκύψει κάτι νωρίτερα, είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε και να μην το αρνηθούμε. Θέλω προκαταβολικά να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που θα βρεθεί την Κυριακή στην Πάτρα και δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε τα πάντα για να πετύχουμε το ανέφικτο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου