Κυριακή 21 Απριλίου 2019

ΑΓΣΙ: Κυρίαρχος με επιθετική πολυφωνία (vids,pics)


Όντας πολύ συγκεντρωμένος και σοβαρός από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ο ΑΓΣΙ μετέτρεψε σε περίπατο το παιχνίδι με τον Α.Ο.Κ. Βέροιας, επικρατώντας με το άνετο 90-61.
Αυτή ήταν η 16η νίκη του ΑΓΣΙ στο φετινό πρωτάθλημα και είχε πολλούς πρωταγωνιστές, με τον Αντωνίου να είναι οι κορυφαίος με 19, τον Πουρνάρα να ακολουθεί με 14, τον Θώδη να έχει 12 και τον Χρύση 11. Ο Σοφοκλής Τσουκανέλης χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, πλην του Μάκη Θυμνιού, που επιλέχθηκε να προφυλαχθεί λόγω του προβλήματος τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί.



Ο προπονητής των γηπεδούχων επέλεξε να πειραματιστεί όσον αφορά τα πρόσωπα που θα συνθέτουν την αρχική πεντάδα. Ο Ζαμπέτης ανέλαβε το ρόλο του οργανωτή, έχοντας μαζί τους στην περιφέρεια τον νεαρό Παπανικολάου και τον Χρύση. Μάκης και Αντωνίου ήταν το δίδυμο ψηλών. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν στην αποστολή πολλούς νεαρούς αθλητές, θέλοντας να τους δώσουν χρόνο συμμετοχής, καθώς γνώριζαν ότι είναι πολύ δύσκολο να παραμείνουν στην κατηγορία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 9-4 στο 4΄ και λίγο αργότερα με τρίποντο του Αντωνίου έκαναν το 14-6. Ο ΑΓΣΙ ξεκινώντας από την εξαιρετική άμυνά του, βρήκε αιφνιδιασμούς στην επίθεση, με αποτέλεσμα το σκορ στο 10΄ να είναι 20-11. Αντωνίου, Ζαμπέτης και Χρύσης ήταν οι κινητήριοι μοχλοί επιθετικά για την ομάδα του Τσουκανέλη. Στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου η πρόθεση του προπονητικού τιμ ήταν η μπάλα να περάσει στο ζωγραφιστό και συγκεκριμένα στον Θώδη. Στο 12΄ η διαφορά άνοιξε στο +13 (26-13), ενώ στου δρόμου τα μισά για το ημίχρονο, οι γηπεδούχοι διατηρούσαν άνετο προβάδισμα (38-26). Θώδης και Πουρνάρας ήταν τα κεντρικά πρόσωπα της περιόδου, με αποτέλεσμα ο ΑΓΣΙ να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου μπροστά με 42-27. Πολύ διαβασμένοι οι γηπεδούχοι εκμεταλλύτηκαν τη δύναμή τους στο post, με τους Αντωνίου, Θώδη και Πουρνάρα να κάνουν θραύση. Ήδη ο Τσουκανέλης είχε χρησιμοποιήσει έντεκα παίκτες, μοράζοντας αριστοτεχνικά τον χρόνο συμμετοχής.


Στο 23΄ με πρωταγωνιστή ξανά τον Αντωνίου ο ΑΓΣΙ προηγήθηκε με 50-31, με τον Πουρνάρα με τέσσερις σερί πόντους να φέρνει τη διαφορά άνω τον είκοσι (54-31). Χρύσης, Φίλιος και Μάκης πήραν περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες βοηθώντας την ομάδα τους να οικοδομήσει διαφορά άνω των τριάντα στο τέλος του δεκαλέπτου (72-40 στο 30΄). Το 72-40 διαμορφώθηκε μετά από εξαιρετικό coast to coast του Χρύση, ο οποίος είδε έλευθερο τον Φίλιο και με μια εξαιρετική πάσα του έδωσε τη δυνατότητα να ευστοχήσει σε αμαρκάριστο τρίποντο. Φωτιές πετούσε επιθετικά ο ΑΓΣΙ, τρέχοντας επιμέρους σκορ 30-13. 

 Το buzzer beater τρίποντο του Φίλιου στο τρίτο δεκάλεπτο

Τα πάντα είχαν ουσιαστικά κριθεί, με τον προπονητή των γηπεδούχων να δίνει χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν συνηθίζουν να αγωνίζονται πολύ. Ο Δημήτρης Πρεμέτης σημείωσε και αυτός δύο πόντους, οι οποίοι μάλιστα πανυγηρίστηκαν έξαλλα από όλους τους συμπαίκτες του στον πάγκο. Στα πολύ σημαντικά στοιχεία του παιχνιδιού το γεγονός ότι ο ΑΓΣΙ πήρε από τον πάγκο του 46 από τους 90 πόντους. Τελικό σκορ 90-61, με τον ΑΓΣΙ να βελτιώνει το ρεκόρ του στο 16-6 και να πηγαίνει στις διακοπές του Πάσχα με καλή ψυχολογία. Ακολουθεί δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην ισχυρή Δόξα Λευκάδας εκτός έδρας (5/12).


MVP

Την καλύτερη του εμφάνιση τη φετινή σεζόν πραγματοποίησε ο Δημήτρης Αντωνίου με 19 πόντους.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Εκτός από τον Αντωνίου, άλλοι δύο ψηλοί του ΑΓΣΙ βρέθηκαν σε εξαιρετική κατάσταση. Ο λόγος φυσικά για τους Πάνο Θώδη και Ζαχαρία Πουρνάρα. Ο Θώδης ήταν κυρίαρχος στο post με 12 πόντους και πολλά ριμπάουντ, ενώ φοβερός και ο Πουρνάρας, που απέδειξε για ακόμα μία φορά τη φετινή σεζόν πόσο πολύτιμος είνα,ι όντας παίκτης οικονομίας με 14 πόντους.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το απολαυστικό τρίτο δεκάλεπτο των γηπεδούχων με το επιμέρους 30-13 τους έδωσε τη δυνατότητα να πατήσουν το γκάζι "καθαρίζοντας" τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 42-27, 72-40, 90-61

Διαιτητές: Σελεβός-Παπαθανασίου

ΑΓΣΙ (Τσουκανέλης-Τσαμπαλάς): Καννής 9, Ζαμπέτης 9(1), Σαχπατζίδης 2, Πρεμέτης 2, Αντωνίου 19(1), Πουρνάρας 14, Χρύσης 11(1), Μάκης 5 Παπανικολάου, Θυμνιός, Φίλιος 7(1), Θώδης 12

Α.Ο.Κ. Βέροιας (Κελεπούρης): Τρομπούκης, Καραθανάσης 2, Γιοβανόπουλος, Γκανάς 11(3), Καραϊσαρίδης, Αβραμίδης 13(4), Ιωαννίδης 7(1), Κασάμπαλης, Στογιαννόπουλος, Στοΐτσης 12(1), Ντουλαβέρης 6, Χαραλαμπάκης 10   


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου