Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει...




Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC δείχνει για ακόμα μία φορά το κοινωνικό του πρόσωπο αναλαμβάνοντας μία σπουδαία πρωτοβουλία και στέκεται δίπλα στα προσφυγόπουλα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη για να γίνει αντιληπτό πόσο καταδικαστέα είναι μια επίθεση σε παιδιά, ανήλικα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε δομή της ΑΡΣΙΣ, στην Κόνιτσα, την ώρα που έπαιζαν μπάσκετ. 
Εμείς δεν είμαστε πολιτικός φορέας για να ασχοληθούμε με την αναζήτηση των υπευθύνων και τις λοιπές προεκτάσεις. Είμαστε κομμάτι της κοινωνίας όμως, μιας κοινωνίας από την οποία πρέπει να εκλείψει η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός.
Πιστεύουμε όμως ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι ελάχιστο, για να δώσουμε χαρά στα παιδιά που γνώρισαν από πολύ μικρά το ανθρώπινο μίσος, τη φρίκη του πολέμου, την οδύνη του χαμού αγαπημένων προσώπων, την αγωνία και τη θλίψη της προσφυγιάς.
Θα το κάνουμε με τον τρόπο που γνωρίζουμε καλύτερα, παίζοντας μπάσκετ δηλαδή. Η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα WBC έχει ήδη απευθυνθεί στην Άρσις προκειμένου, όλα τα παιδιά που φιλοξενεί στην Κόνιτσα να δουν από κοντά δωρεάν όλα τα εντός έδρας ματς που απομένουν, αλλά και για να κανονιστούν μια σειρά δράσεις στο προσεχές μέλλον, για τις οποίες θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες.
Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει, όχι να χωρίζει και αυτό πρέπει να το κάνουμε πράξη.
ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου