Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Μπαρτζώκας και Γείτονας οδήγησαν το Καναλάκι σε μεγάλη νίκη επί των Μολοσσών(vid,pics)


Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μπαρτζώκα και Γείτονα που σημείωσαν από 20 πόντους ο καθένας, το Καναλάκι κέρδισε τους Μολοσσούς με 60-54, κατακτώντας τη δέκατη φετινή τους νίκη στο πρωτάθλημα.
Οι Μολοσσοί παρότι ήταν ευθέως ανταγωνιστικοί σε όλο το παιχνίδι απέναντι στην αήττητη ομάδα του Τζομάκα και παρότι στο 30΄ είχαν τα ηνία στο σκορ με 45-39, δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, αφού στο τέταρτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους σκορ 21-9, διατήρησαν το αήττητό τους περνώντας αλώβητοι από τα Γιάννενα. Ζαφειράκης και Κώτσης ξεχώρισαν για την ομάδα του Καρβούνη με 15 πόντους.

Από την αρχή του παιχνιδιού φάνηκε ότι θα γίνει μεγάλη μάχη στο παρκέ του Νέου Κλειστού. Στο 4΄ το Καναλάκι προηγήθηκε με 9-6, όμως οι γηπεδούχοι με σερί 8-0 πήραν το προβάδισμα με 14-9. Με επιμέρους 8-3 το Καναλάκι ισοφάρισε στη λήξη της περιόδου σε 17-17. Με τον Κώτση να ανεβάζει στροφές, οι Μολοσσοί πέρασαν και πάλι μπροστά στα μισά της δεύτερης περιόδου με 24-19. Όμως η ομάδα του Τζομάκα πέρασε τη μπάλα στο ζωγραφιστό, εκμεταλλευόμενη την παρουσία του Μπαρτζώκα, και με επιμέρους 11-2 ανέκτησε το προβάδισμα (30-26). Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους μπροστά, αφού έτρεξαν επιμέρους 7-2, με τον Ζαφειράκη να έχει τους πέντε από τους εφτά (33-32).

Το τρίτο δεκάλεπτο χαρακτηρίστηκε από τις σκληρές άμυνες και τις κακές επιλογές στις επιθέσεις των δύο ομάδων. 12-7 ήταν το επιμέρους σκορ, με τους Μολοσσούς να διατηρούν σταθερά το προβάδισμα σε όλη τη διάρκειά του δεκαλέπτου και μάλιστα να καταφέρνουν να προηγηθούν με έξι στο 30΄ (45-39). Ο Καρβούνης συνέχισε στη μεγαλύτερη διάρκεια της περιόδου να παίζει ζώνη στην άμυνα, κάτι το οποίο εφάρμοσε ουσιαστικά από τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου. Για να φτάσουμε στα τελευταία καθοριστικά δέκα λεπτά του παιχνιδιού, όπου το Καναλάκι έβγαλε αντίδραση στο παρκέ. 10-0 σερί έτρεξαν οι παίχτες του Τζομάκα στα πρώτα τρία λεπτά και προηγήθηκαν με 49-45. Οι γηπεδούχοι έδειξαν να χάνουν τη συγκέντρωσή τους, με αποτέλεσμα το Καναλάκι να διατηρήσει σε όλη τη διάρκεια το προβάδισμα (56-50 στο 37΄) και να φτάσει στο τελικό 60-54 που σηματοδότησε τη δέκατη φετινή του νίκη. Στο 4-4 το ρεκόρ των Μολοσσών, οι οποίοι την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουν την Πάργα εκτός έδρας. Από την άλλη το Καναλάκι υποδέχεται την έτερη ομάδα των Ιωαννίνων, τον Αίαντα Περιβλέπτου. 


MVP 

Μπαρτζώκας και Γείτονας ήταν οι πολυτιμότεροι παίχτες για το Καναλάκι. Σημείωσαν τους 40 από τους 60 πόντους της ομάδας τους και όταν "έκαιγε" η μπάλα ήταν εκεί για να κάνουν τη διαφορά.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Ο Γάκης ήταν ο παίχτης που έκανε την πιο αθόρυβη δουλειά για το Καναλάκι. Είχε 8 πόντους με δύο τρίποντα όντας ουσιαστικός.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το 10-0 σερί που έτρεξαν οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα τρία λεπτά της τρίτης περιόδου είναι το σημείο που ουσιαστικά αλλάζει το παιχνίδι. Το Καναλάκι προηγήθηκε με 49-45 και δεν κοίταξε ξανά πίσω.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 33-32, 45-39, 54-60

Διαιτητές: Διαμαντής, Σωτηρόπουλος

Μολοσσοί(Καρβούνης): Πολύζος 3, Ζαφειράκης 15(2), Κώτσης 15, Καλούπτσογλου 4, Γούνης 4, Σιώζος 3, Δρούγκας, Παπαγεωργίου 4, Νταφόπουλος 2, Σπυρόπουλος 2, Γρηγοριάδης 2, Τσιρώνης

Καναλάκι(Τζομάκας): Σουμπασάϊ 3, Γάκης 8(2), Κολιούσης, Ευθυμίου, Γείτονας 20(4), Μπαρτζώκας 20, Τάτσης 3, Κιτσάκης, Μπόχτης, Παππάς 2,

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου