Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

ΠΑΣ Γιάννινα: Οι δηλώσεις πριν το ματς με την Αναγέννηση Ρυσίου


Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC πηγαίνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στο Νέο Ρύσιο, όπου στις 13.00 θα αντιμετωπίσει σε ένα μεγάλο ντέρμπι την τοπική Αναγέννηση, με την οποία έχει το ίδιο ρεκόρ νικών.

Η ομάδα θα ταξιδέψει το Σάββατο και θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη μέρα θα παίξει στις 13.00 στο Νέο Ρύσιο.

Ο κόουτς Γιώργος Σιαμέτης, στο pregame αναφέρθηκε σε αρκετά ζητήματα:

Για το ενδεχόμενο άγχος:
«Δεν μας αγχώνει τίποτα, ούτε μια σπουδαία νίκη, ούτε μια ενδεχομένως κακή ήττα. Αυτό συμβαίνει γιατί είμαστε ομάδα που βλέπει κάθε ματς σαν τελικό, είτε παίζει με τον πρώτο, είτε με τον τελευταίο.  Δεν στοχοποιούμε παιχνίδια. Στην ομάδα δεν υπάρχει «πρέπει να κερδίσω τον τάδε» γιατί αυτό αγχώνει περισσότερο».

Για τη δύσκολη εβδομάδα που πέρασε:
«Η εβδομάδα ήταν δύσκολη, με τραυματισμούς και ασθένειες και δεν καταφέραμε να προπονηθούμε όπως πρέπει, αλλά ούτε αυτό μας πτοεί. Έχουμε αποδείξει ότι όταν δίνουμε ό,τι περισσότερο έχουμε, ψυχικά και σωματικά, δημιουργούμε πολύ δύσκολες συνθήκες στον αντίπαλο.

Για τον αγώνα της Κυριακής
«Εμείς την Κυριακή πηγαίνουμε ως αουτσάιντερ (…) Σε ό,τι αφορά τους στόχους, σίγουρα όσο… τρως ανοίγει η όρεξη, αλλά αυτό δεν δημιουργεί άγχος. Αν κερδίσουμε την Κυριακή, ενδεχομένως να βάλουμε κάτι περισσότερο στο μυαλό μας. Αν δεν κερδίσουμε, δεν θα αλλάξει κάτι από αυτό που έχουμε πει από την αρχή της χρονιάς: Θα παίζουμε καλό μπάσκετ, τα νέα παιδιά θα αποκτούν εμπειρίες και θα μιλούν όλοι με τα καλύτερα λόγια για τον ΠΑΣ Γιάννινα».

Για τις παίκτριες από τα τμήματα υποδομής που συμμετέχουν στην αποστολή
«Σύμφωνα με το εσωτερικό κανονισμό της ομάδας, κάθε Κυριακή στην αποστολή συμμετέχουν κορίτσια από τα τμήματα υποδομών, με δική μου απόφαση. Αυτό πιστεύουμε ότι βάζει τα παιδιά στη διαδικασία να μαθαίνουν πώς είναι μια επαγγελματική αποστολή και να αποκτούν ευθύνες. Η παίκτρια από τις Κορασίδες ή τις Νεανίδες που δίνει την ψυχή της στην προπόνηση κάθε βδομάδα, μας ακολουθεί είτε στα εντός είτε στα εκτός έδρας παιχνίδια»

Η Πανωραία Ντάλα, παίκτρια της ομάδας, είπε μεταξύ άλλων:
«Η ψυχολογία της ομάδας είναι σίγουρα ανεβασμένη μετά από τόσο μεγάλη νίκη στον Άρη. Αλλά θα παραμείνουμε προσγειωμένες και θα χαρούμε πολύ αν έρθει η νίκη, γιατί είναι μια ανταμοιβή των κόπων μας».

Ευχαρίστησε επίσης τη διοίκηση, εκ μέρους και των συμπαικτριών της, για τις διήμερες αποστολές στα εκτός έδρας ματς.  «Πηγαίνουμε στα εκτός έδρας παιχνίδια με διανυκτέρευση και αυτό βοηθάει πάρα πολύ, γιατί η ομάδα δένεται και συγκεντρώνεται περισσότερο» τόνισε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου