Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Σούπερ ντέρμπι με φόντο την άνοδο στη Β΄ Εθνική


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκινάει ο δεύτερος γύρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΑΓΣΙ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Κλειστό της Λιμνοπούλας με φόντο την άνοδο στη Β΄ Εθνική.
Ο ΠΑΣ του Θωμά Κωστόπουλου φιλοξενεί τον ΑΓΣΙ του Σοφοκλή Τσουκανέλη σε ένα παιχνίδι που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον από το μπασκετικό κοινό της πόλης και όχι μόνο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, σε ισοβαθμία με τη Δόξα Λευκάδας. Το ρεκόρ του είναι 10-2 και εντός έδρας μετράει το απόλυτο νικών (6/6). Εκτός έδρας έχει σημειώσει 4 νίκες και μόλις 2 ήττες. Από την άλλη ο ΑΓΣΙ μετά τις πρώτες 13 αγωνιστικές είναι στην τέταρτη θέση με ρεκόρ 9-3 και ετοιμάζεται να παίξει ένα από τα τελευταία του χαρτιά για τη διεκδίκηση της ανόδου. Εκτός έδρας ο ΑΓΣΙ παρουσιάζεται ιδιαίτερα δυνατός τη φετινή σεζόν, έχοντας κατακτήσει πέντε "διπλά" συνολικά. 5 νίκες και μόλις 1 ήττα από τον πρωτοπόρο Πρωτέα Γρεβενών μετράει μακριά από την έδρα της η ομάδα του Τσουκανέλη. Τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια στα οποία έχει ηττηθεί ήταν εντός έδρας απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και τη Δόξα Λευκάδας.

"Κονσέρτο για πολυβόλα" ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΓΣΙ

Οι δύο γιαννιώτικες ομάδες διαθέτουν από τις καλύτερες επιθέσεις στον τρίτο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Ο ΠΑΣ διαθέτει την 3η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 76 πόντους κατά Μ.Ο., ενώ ο ΑΓΣΙ βρίσκεται μία θέση πιο πίσω πετυχαίνοντας 74.8 πόντους κατά Μ.Ο.

Άμυνα από "ατσάλι" η ομάδα του Κωστόπουλου

Ένα από τα πρώτα πράγματα που είχε ζητήσει ο Θωμάς Κωστόπουλος από τους παίχτες του ήταν στο τέλος της χρονιάς η ομάδα να διαθέτει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΣ μετά τις πρώτες 13 αγωνιστικές είναι η 2η καλύτερη άμυνα στον πρωτάθλημα, αφού δέχεται μόλις 63.5 πόντους κατά Μ.Ο. Πρώτος είναι ο Πρωτέας Γρεβενών, όμως η απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες είναι πολύ μικρή (62.9 πόντους παθητικό κατά Μ.Ο. ο Πρωτέας).


Από την άλλη ο ΑΓΣΙ μεταξύ των δεκατριών ομάδων που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα κατατάσσεται ως η 6η καλύτερη άμυνα με παθητικό 68.2 πόντους κατά Μ.Ο. Βέβαια η απόσταση από τις δύο ομάδες που βρίσκονται από πάνω του είναι μηδαμινή (Καλαμπάκα 4η με 67.6 κατά Μ.Ο. και Α.Ο.Κ. Βέροιας 5ος με 68.1 Μ.Ο.).



ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ
ΓΙΑΝΝΙΝΑ

VS


ΑΓΣΙ

ΕΠΙΘΕΣΗ
76 κατά Μ.Ο.
74,8 κατά Μ.Ο.
ΑΜΥΝΑ
63,5 κατά Μ.Ο.
68,2 κατά Μ.Ο.

Πάτρας vs Χρύσης

Πρόκειται για τους δύο πρώτους σκόρερ των ομάδων. Ο Βασίλης Πάτρας πετυχαίνει κατά Μ.Ο. 18.3 πόντους οδηγώντας την ομάδα του εκ του ασφαλούς. Το season high ήρθε την προηγούμενη Κυριακή απέναντι στους Τιτάνες Παλαμά, που σταμάτησε στους 35 πόντους. Έχει πετύχει μία ακόμα 30αρα τη φετινή σεζόν, κόντρα στον Μαντουλίδη (33 πόντοι). Η ενέργεια που βγάζει στο παρκέ και η δύναμή του δεν είναι εύκολο να ματσαριστούν και ο Θωμάς Κωστόπουλος ποντάρει πολλά πάνω του.

Ο Αντώνης Χρύσης πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες χρονιές του. Με 19.4 πόντους κατά Μ.Ο. είναι ο ηγέτης του ΑΓΣΙ και ο παίχτης που μαζί με τον Μάκη Θυμνιό ξεχωρίζουν για το επιθετικό τους ταλέντο. Οι 36 πόντοι απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου είναι η καλύτερη φετινή επίδοση για τον αριστερόχειρα forward που η απόδοσή του θα παίξει σίγουρα καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

Πάτρας και Χρύσης είχαν μείνει χαμηλά στο ντέρμπι της πρεμιέρας με 6 και 4 πόντους αντίστοιχα με τον Χρύση να έχει πρόβλημα με τα φάουλ. Συνεπώς οι δύο παίχτες θα έχουν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για καλή εμφάνιση στο παιχνίδι της Κυριακής 

Κυρίαρχος Θυμνιός στο ζωγραφιστό

Η απόκτησή του το καλοκαίρι από τον ΑΓΣΙ προκάλεσε αίσθηση. Ο έμπειρος center κατέθεσε εξ΄αρχής την ποιότητά του στο παρκέ, αποτελώντας έναν από τους πιο αξιόπιστους και σταθερούς παίχτες της ομάδας. Με 18.1 πόντους κατά Μ.Ο. αποτελεί τον δεύτερο σκόρερ για την ομάδα του Τσουκανέλη πίσω από τον Χρύση. Η συνέπεια και η σταθερότητά του είναι αξιομνημόνευτη, αφού και στους δώδεκα αγώνες που έχει δώσει ο ΑΓΣΙ, έχει διψήφιο αριθμό πόντων. Κορυφαία επίδοση φέτος το παιχνίδι με τον Εύαθλο Πολυκάστρου που σημείωσε 24 πόντους.


Οι "τρεις σωματοφύλακες" του ΠΑΣ

Θοδωρής Πανάρας, Δημήτρης Γεωργίου και Γιάννης Καραγκιολίδης αποτελούν τρεις από τους βασικούς πυλώνες στο φετινό ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Πανάρας στα 42 του χρόνια, παρουσιάζεται όλο και καλύτερος όντας ένα από τα μεγαλύτερα όπλα στη φαρέτρα του Κωστόπουλου. Ο πολύπειρος guard σημειώνει 11 πόντους κατά Μ.Ο. και στο πρώτο ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές με 19 πόντους. 

Ο Δημήτρης Γεωργίου θα τεθεί αντιμέτωπος για δεύτερη φορά με την πρώην ομάδα του. Φέτος ο νεαρός "άσος" προσφέρει 12,9 πόντους κατά Μ.Ο. στον ΠΑΣ και είναι ο δεύτερος σκόρερ πίσω από τον Πάτρα. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου με 21 πόντους.


Ο Γιάννης Καραγκιολίδης είναι ο παίχτης που κάθε προπονητής θα ήθελε στην ομάδα του. Πάντοτε αθόρυβος αλλά ουσιαστικός κάνει όλα αυτά που δεν μπορούν να αποτυπωθούν με νούμερα. Σταθερά από τους καλύτερους παίχτες στην άμυνα για την ομάδα του Κωστώπουλου σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, ενώ και στην επίθεση η συνεισφορά του είναι μεγάλη, με 10,25 πόντους κατά Μ.Ο.

Ζαμπέτης και Πουρνάρας παίχτες-κλειδιά για τον ΑΓΣΙ


Ο Γρηγόρης Ζαμπέτης στη δεύτερη σεζόν του στον ΑΓΣΙ παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερος. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του η προσήλωση στην άμυνα. Ο Σοφοκλής Τσουκανέλης σίγουρα θα του αναθέσει δύσκολες αποστολές αμυντικά, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που αναλαμβάνει το ρόλο του αμυντικού εξολοθρευτή. Ανεβασμένος και επιθετικά προσφέρει στον ΑΓΣΙ 10.5 πόντους κατά Μ.Ο.

Ο Ζαχαρίας Πουρνάρας έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και αποτελεί από τους βασικούς λόγους της καλής φετινής πορείας του ΑΓΣΙ. Μαχητής και με μεγάλο πείσμα κυνηγάει όλα τα ριμπάουντ, αμυντικά και επιθετικά, έχοντας μεγάλα αποθέματα ενέργειας. 7.8 πόντους έχει κατά Μ.Ο. όμως όπως ο Καραγκιολίδης από πλευράς ΠΑΣ, έτσι και ο Πουρνάρας, δίνει στην ομάδα του πράγματα που δεν φαίνονται εύκολα με γυμνό μάτι.

ΠΑΣ Γιάννινα ο θριαμβευτής στο πρώτο παιχνίδι


Στο πρώτο ραντεβού ανάμεσα στις δύο ομάδες ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα είχε επικρατήσει με 84-67 του ΑΓΣΙ στο Νέο Κλειστό, στις 14 Οκτωβρίου, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Κορυφαίοι για την ομάδα του Κωστόπουλου ήταν οι Γεωργίου και Πανάρας με 21 και 19 πόντους αντίστοιχα. Από πλευράς ΑΓΣΙ κορυφαίος ήταν ο Μάκης με 18, με τον Θυμνιό να προσθέτει 17.

Οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες στο πρώτο ημίχρονο με 40-40, όμως ο ΠΑΣ στο δεύτερο ήταν καταιγιστικός και με 44-27 επιμέρους σκορ είχε κερδίσει εύκολα με 84-67.

Πάντως όπως είχαν παραδεχτεί άπαντες στα δύο στρατόπεδα, οι ομάδες ήταν ανέτοιμες και το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής θα έχει διαφορετική εικόνα. Ραντεβού λοιπόν λοιπόν για ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΓΣΙ την ερχόμενη Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 17:00 στο Κλειστό της Λιμνοπούλας.

Δημήτρης Κοσίνας



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου