Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Γρηγόρης Ζαμπέτης: "Στόχος η τετράδα και ό,τι καλύτερο έρθει καλοδεχούμενο"


Από την πρώτη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα του ΑΓΣΙ έκανε αισθητή την παρουσία του, αποδεικνύοντας την ποιότητά του στο παρκέ. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά του στην ομάδα και στοχεύει όλο και ψηλότερα. Ο Γρηγόρης Ζαμπέτης μιλάει στο Epirusbasket.gr για τη φετινή πορεία του ΑΓΣΙ, τους λόγους που συνέχισε να αγωνίζεται για δεύτερη χρονιά στην ομάδα, τις δύο ήττες από Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα και Πρωτέα Γρεβενών, τη διαφορετική εικόνα που δείχνει η ομάδα του στα εκτός έδρας παιχνίδια συγκριτικά με την περσινή χρονιά και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα θέματα.

-Γρηγόρη, ο ΑΓΣΙ ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με μία ακόμα νίκη. Κλείσατε το 2018 με ρεκόρ 7-2. Περιμένατε στην αρχή της σεζόν ότι θα ήσασταν τόσο ανταγωνιστικοί;

-Σίγουρα περιμέναμε ότι θα είχαμε μια καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, δεδομένου του ρόστερ που έχει φτιάξει η ομάδα. Αν και δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά την πρώτη αγωνιστική με την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα, δείξαμε στη συνέχεια τις δυνατότητές μας, βελτιωθήκαμε και νομίζω ότι μπορούμε να πλασαριστούμε στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

-Κατά την περίοδο της προετοιμασίας, ο Σοφοκλής Τσουκανέλης είχε κάνει λόγο για πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα. Είναι ακόμα αυτός ο στόχος της ομάδας ή μήπως κοιτάτε και πιο ψηλά;

-Προφανώς και ο στόχος της τετράδας είναι εφικτός και έχουμε κλείσει τη χρονιά με ρεκόρ 7-2. Σίγουρα θα μπορούσαμε να ήμασταν και καλύτερα, αν δεν είχαμε κάνει τις δύο ήττες απέναντι σε δύο πολύ δυνατές ομάδες που έχουμε τους ίδιους στόχους. Κοιτάμε και πιο ψηλά, αν και ακόμα είναι νωρίς. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος να κάνουμε ταμείο και να δούμε πού θα βρεθεί η ομάδα.



-Ο ΑΓΣΙ ενισχύθηκε με δύο πολύ ποιοτικούς παίχτες το καλοκαίρι και μιλάω φυσικά για τους Θυμνιό και Χρύση που ξεχωρίζουν με τις φετινές τους εμφανίσεις. Πώς είναι να τους έχεις συμπαίχτες;

-Πρόκειται για δύο παιδιά με μεγάλη εμπειρία, που έχουν παίξει και σε πιο υψηλές κατηγορίες και είμαστε ευχαριστημένοι που τους έχουμε στο ρόστερ της ομάδας, γιατί όχι μόνο βοηθούν με την εμπειρία τους αλλά κάνουν ευκολότερο και το έργο των συμπαικτών τους και είμαστε συνολικά πιο αποτελεσματικοί με τη συνεισφορά τους.

-Εσύ αποφάσισες το καλοκαίρι να παραμείνεις και να αγωνιστείς για 2η χρονιά στο ΑΓΣΙ. Τι ήταν αυτό που σε κράτησε στην ομάδα;

-Η συμπεριφορά του προπονητικού τιμ και της διοίκησης ήταν άψογη από την περσινή σεζόν και μου έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι ήθελαν πολύ να παραμείνω στην ομάδα. Εγώ από τη μεριά μου ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος, και το να μείνω για δεύτερη χρονιά στην ομάδα ήταν φυσικό επακόλουθο.

-Είσαι σταθερά από τους πρωταγωνιστές της ομάδας, συνεισφέροντας σε άμυνα και επίθεση. Τι προτιμάς περισσότερο;

-Εμένα με ενδιαφέρει να δίνω στο γήπεδο αυτό που μου ζητάει ο προπονητής μου. Σίγουρα ξεκινάω από την άμυνα, αφού είναι το πιο βασικό στοιχείο για να κάνουμε πράγματα στην επίθεση, αλλά είναι και αυτό που μας ζητάει κατά κύριο λόγο ο προπονητής μας.

-Αν σου έλεγα να ξεχωρίσεις ένα στοιχείο στον κόουτς Τσουκανέλη ποιο θα ήταν αυτό;

-Το στοιχείο που θα ξεχώριζα στον κόουτς Τσουκανέλη είναι η τελειομανία του και η έμφαση στην κάθε λεπτομέρεια του παιχνιδιού, κάτι που μας κάνει όλους να βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας δίνοντας το κάτι παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο, και να μπορούμε να βγάζουμε τα στοιχεία που θέλει από εμάς στο γήπεδο.



-Οι δύο ήττες σας τη φετινή σεζόν έχουν έρθει απέναντι σε δύο πολύ ισχυρούς αντιπάλους, τον Βίκο ΠΑΣ Γιάννινα και τον Πρωτέα Γρεβενών. Τι πιστεύεις ότι ήταν αυτό που έλλειψε από τον ΑΓΣΙ, ώστε να κερδίσει τα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια;

-Όσον αφορά την ήττα από τον ΠΑΣ, αυτή ήρθε στην πρεμιέρα και οι δύο ομάδες ήταν ανέτοιμες. Εμείς προηγηθήκαμε και ήμασταν μέσα στο παιχνίδι για ένα ημίχρονο, όμως δυστυχώς στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και δεν καταφέραμε να μείνουμε στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να ηττηθούμε από μία πολύ δυνατή ομάδα, που είναι στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Το ίδιο συνέβη και κόντρα στον Πρωτέα Γρεβενών, μία επίσης πολύ δυνατή ομάδα που στοχεύει στην άνοδο. Κάναμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι όμως δυστυχώς, η ευστοχία των παιχτών του Πρωτέα από το τρίποντο και κάποιες άτυχες φάσεις προς το τέλος του αγώνα δεν μας επέτρεψαν να φύγουμε με το «διπλό» από τα Γρεβενά.

-Γρηγόρη, την περσινή σεζόν ο ΑΓΣΙ είχε μόλις τρεις εκτός έδρας νίκες, ενώ φέτος μετρά ήδη τρεις. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτή η διαφορά εικόνας τη φετινή σεζόν στα εκτός έδρας παιχνίδια συγκριτικά με πέρυσι;

-Όντως οι εκτός έδρας εμφανίσεις μας την περσινή σεζόν μας στοίχισαν στην γενική πορεία μας στο πρωτάθλημα. Φέτος, με τις προσθήκες που γίνανε και τα παιδιά που έχουμε στο ρόστερ, είμαστε πιο ομαδικοί, η μπάλα γυρνάει πολύ περισσότερο και παίζουμε ο ένας για τον άλλο, με αποτέλεσμα να έχουμε κάνει ήδη τρία «διπλά» στα μέσα της σεζόν, κάτι που εύχομαι να συνεχιστεί και με το νέο έτος, γιατί οι εκτός έδρας νίκες είναι αυτές που θα μας φέρουν πιο κοντά στο στόχο μας, που είναι η τετράδα και ίσως και κάτι καλύτερο!

-Η εμπειρία σου από τις εθνικές κατηγορίες είναι πολύ μεγάλη, έχοντας αγωνιστεί ακόμα και στην Α2. Ποιες διαφορές μπορείς να εντοπίσεις συγκριτικά με τη Γ΄ Εθνική;

-Έχω αγωνιστεί πολύ μικρός σε ομάδα της Α2 αλλά και στη Β΄ Εθνική και πιστεύω ότι το μπάσκετ δεν αλλάζει όσο ανεβαίνεις ή κατεβαίνεις κατηγορία. Αυτά που αλλάζουν είναι οι ταχύτητα, οι σωματοδομές και η ικανότητα των παιχτών. Αυτά θεωρώ ότι είναι τα στοιχεία που υπάρχει εμφανής διαφορά  ανάμεσα στη Γ΄ Εθνική και τις υψηλότερες κατηγορίες.


-Υπάρχει κάποια χρονιά, από τότε που αγωνίζεσαι, που σου έχει μείνει στο μυαλό περισσότερο ή που τη θυμάσαι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο;

-Σίγουρα η χρονιά που μου έχει μείνει και θυμάμαι περισσότερο είναι η σεζόν 2015-2016 με τον Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου, που από τη Γ΄ Εθνική καταφέραμε να ανεβούμε στη Β΄ Εθνική. Ήταν μία καταπληκτική χρονιά, η ομάδα λειτουργούσε άψογα τόσο στο οργανωτικό όσο και στο μπασκετικό κομμάτι και σίγουρα έχει χαραχθεί στο μυαλό μου.

-Θα ήθελα την άποψή σου για το Νέο Κλειστό, το οποίο έχετε έδρα, και τις συνεχείς ενέργειες αναβάθμισής του από τους υπεύθυνους.

-Πρόκειται για ένα πραγματικό «στολίδι» για την πόλη και είναι υψηλών προδιαγραφών. Μας βοηθάει πάρα πολύ στις προπονήσεις μας, διαθέτει χώρο που μπορούμε να κάνουμε scouting των αντιπάλων μας, έχει τρομερά αποδυτήρια, ενώ το παρκέ είναι εξαιρετικό. Θα έλεγα ότι είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένας αθλητής για την προπόνησή του και όχι μόνο!

-Με τι θα είσαι ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν;

-Θα είμαι ευχαριστημένος αν πλασαριστούμε στην πρώτη τετράδα και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο έρθει είναι καλοδεχούμενο! Προφανώς μία άνοδος με τον ΑΓΣΙ στη Β΄ Εθνική θα είναι το ιδανικό σενάριο, τόσο για την ομάδα όσο και για εμένα προσωπικά!

Δημήτρης Κοσίνας



  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου