Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Σούπερ ντέρμπι με φόντο μια θέση στα playoffs!


Σπάρτακος και Πρωτέας Ηγουμενίτσας πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία στο φετινό πρωτάθλημα και αναμφίβολα είναι οι δύο ομάδες που έχουν ξεχωρίσει ως οι πιο ποιοτικές μετά το πανίσχυρο IBC.
Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες το Σάββατο στο Νέο Κλειστό, με τον νικητή αυτής της αμφίρροπης αναμέτρησης να παίρνει κεφάλι στη μάχη της δεύτερης θέσης, που οδηγεί στα playoffs στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Οι δύο μονομάχοι έχουν ρεκόρ 6-1, με την μοναδική τους ήττα να έχει έρθει από το IBC. Ο Σπάρτακος σκοράρει πολύ τη φετινή σεζόν, έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στον όμιλο με 77.8 πόντους κατά Μ.Ο. Την ίδια ώρα ο Πρωτέας, σημειώνει κατά Μ.Ο. 70.4 πόντους, όντας η τρίτη καλύτερη επίθεση. Στις αμυντικές επιδόσεις παρατηρούμε μια αντιστροφή με τον Πρωτέα να είναι η δεύτερη καλύτερη άμυνα με παθητικό μόλις 55.4 πόντους κατά Μ.Ο. Είναι το μεγάλο όπλο της ομάδας του Αλεξίου και το συστατικό το οποίο την οδηγεί τόσο ψηλά. Ο Σπάρτακος έχει την τρίτη καλύτερη άμυνα, αφού δέχεται κατά Μ.Ο. 61.4 πόντους.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΑΜΥΝΑ
61,4 κατά Μ.Ο.
ΑΜΥΝΑ
55,4 κατά Μ.Ο.
ΕΠΙΘΕΣΗ
77,8 κατά Μ.Ο.
ΕΠΙΘΕΣΗ
70,4 κατά Μ.Ο.

Ο Σπάρτακος έχει κερδίσει με σχετική άνεση τους περισσότερους αγώνες που έχει δώσει. Η πιο επιβλητική νίκη για την ομάδα του Γιάννη Καΐκα, σημειώθηκε τη δεύτερη αγωνιστική, όταν επικράτησε εκτός έδρας, με το άνετο 87-40 του Πύρρου Αρταίων.

Ο Σπάρτακος στους 7 πρώτους αγώνες:

1η αγωνιστική: Σπάρτακος-Θρύλος Ιωαννίνων 60-47

2η αγωνιστική: Πύρρος Αρταίων-Σπάρτακος 40-87

3η αγωνιστική: Σπάρτακος-Α.Γ.Ο.Φ. 80-70

4η αγωνιστική: ΑΓΣΙ(U 20)-Σπάρτακος 60-89

5η αγωνιστική: Σπάρτακος-Κερκυραϊκός 80-51

6η αγωνιστική: Σπάρτακος-IBC 67-91

7η αγωνιστική: Αίας Άρτας-Σπάρτακος 71-82


Ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μετρώντας έξι σερί νίκες. Η μεγαλύτερη νίκη από άποψη διαφοράς, σημειώθηκε την 5η αγωνιστική, στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Α.Γ.Ο.Φ., όταν και επικράτησε με το άνετο 97-64 της ομάδας του Καραμούτσιου.

Οι 7 αγώνες της ομάδας του Αλεξίου στο φετινό πρωτάθλημα:

1η αγωνιστική: Πρωτέας Ηγουμενίτσας-IBC 63-72

2η αγωνιστική: Ιόνιος-Πρωτέας Ηγουμενίτσας 54-76

3η αγωνιστική: Πρωτέας Ηγουμενίτσας-Θρύλος Ιωαννίνων 67-52

4η αγωνιστική: Πύρρος Αρταίων-Πρωτέας Ηγουμενίτσας 41-63

5η αγωνιστική: Πρωτέας Ηγουμενίτσας-Α.Γ.Ο.Φ. 97-64

6η αγωνιστική: ΑΓΣΙ(U 20)-Πρωτέας Ηγουμενίτσας 61-64

7η αγωνιστική: Πρωτέας Ηγουμενίτσας-Κερκυραϊκός 63-44


Η μάχη στην περιφέρεια

Οι "κοντοί" των δύο ομάδων, αναμένεται να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ντέρμπι του Σαββάτου. Από τη μία μεριά ξεχωρίζει ο Ζήσης, παίχτης που αναμφίβολα θα πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Πρωτέας. Ο Ζήσης σε εφτά αγώνες πετυχαίνει κατά Μ.Ο. 21.7 πόντους και είναι με διαφορά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Ντρίτσος και Κόρδας θα έχουν περισσότερο οργανωτικό ρόλο, όμως αναμένεται να είναι κομβική στην περιφερειακή άμυνα και στην αντιμετώπιση των αντιπάλων περιφερειακών.


Για τον Πρωτέα, ο Μιχαήλ αναμένεται να είναι από τους πρωταγωνιστές του αγώνα, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Είναι πολύ πιθανό ο κόουτς Αλεξίου να τον χρησιμοποιήσει για τον μαρκάρισμα του Ζήση, οπότε ο ρόλος του θα είναι πολύ σημαντικός. Κρανής και Ντούσκος αποτελούν αξιόπιστες λύσεις, ενώ ο Μπέζας είναι πολύ έμπειρος και μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στο οργανωτικό κομμάτι. 

Στις θέσεις των forwards, Κιμισκίδης και Χαντέλης θα είναι οι παίχτες με τις περισσότερες ευθύνες. Ο Κιμισκίδης σημειώνει κατά Μ.Ο. 8.25 πόντους, ενώ ο Χαντέλης, αποτελεί έναν από τους κυριότερους κινδύνους για την άμυνα του Σπάρτακου. Ο Γιαννιώτης forward, πετυχαίνει 11.7 πόντους κατά Μ.Ο. και δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση. 

Θεοχάρους ο παίχτης βαρόμετρο

Ο Θεοχάρους πραγματοποιεί πολύ καλή σεζόν και η απόδοσή του θα είναι κομβική στο παιχνίδι του Σαββάτου. Με 13 πόντους κατά Μ.Ο., αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους παίχτες στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας συνθέσει εξαιρετικό δίδυμο με τον Λαμπρόπουλο.


Λαμπρόπουλος vs Μάλλιος

Το συγκεκριμένο δίδυμο αναμένεται να δώσει μεγάλες μάχες στο ζωγραφιστό. Εκτός όμως από τη δεδομένη ικανότητά τους στο low post, πρόκειται για δύο κινητικούς ψηλούς που μπορούν να απειλήσουν και από μακριά, ενώ έχουν τη δυνατότητα και οι δύο να βάλουν την μπάλα στο παρκέ.


 ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ    vs    ΜΑΛΛΙΟΣ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΠΟΝΤΟΙ
112
89
Μ.Ο.  ΠΟΝΤΩΝ
16
12,7

Το Σάββατο αναμένεται να δοθούν όλες οι απαντήσεις στο παρκέ του Νέου Κλειστού με τις δύο ομάδες να είναι έτοιμες για ένα σούπερ ντέρμπι, με έπαθλο τη δεύτερη θέση.

Δημήτρης Κοσίνας
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου