Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Η κορυφή χωράει μόνο έναν!


Η ώρα για το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στο IBC και τον Σπάρτακο πλησιάζει, με τους δύο πρωτοπόρους να ετοιμάζονται για ένα δυνατό παιχνίδι το Σάββατο στις 20:00 στο Νέο Κλειστό, με έπαθλο την μοναξιά της κορυφής. Το Epirusbasket.gr, σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται πριν το τζάμπολ του αγώνα.
Το IBC πραγματοποιεί κυριαρχικές εμφανίσεις, επιβεβαιώνοντας στο παρκέ ότι είναι το πρώτο φαβορί για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Έχει την καλύτερη επίθεση στο Β΄ όμιλο, με 89.2 πόντους κατά μ.ο. (446 σύνολο). Εκτός όμως από τις επιθετικές της αρετές, η ομάδα του Παπαδόπουλου, δείχνει τρομερή συνέπεια και στην άμυνα. Έχει και την καλύτερη άμυνα, αφού δέχεται μόλις 49.8 πόντους κατά μ.ο. (249 σύνολο). Το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο ο αντίπαλος του έδειξε ανταγωνιστικό πρόσωπο για μεγάλο μέρος του παιχνιδιού, ήταν η πρεμιέρα με τον Πρωτέα Ηγουμενίστας, όταν και κέρδισε με 72-63. Στα άλλα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει, έχει δείξει την τεράστια δυναμική που διαθέτει, με όλα τα παιχνίδια να τα έχει κερδίσει με μεγάλες διαφορές.


Το IBC στις 5 πρώτες αγωνιστικές:

1η αγωνιστική: Πρωτέας Ηγουμενίτσας-IBC 63-72

2η αγωνιστική: IBC-ΑΓΣΙ (U 20) 92-50

3η αγωνιστική: IBC-Ιόνιος 103-33

4η αγωνιστική: Κερκυραϊκός-IBC 46-85

5η αγωνιστική: IBC-Θρύλος Ιωαννίνων 94-57

Από την άλλη, ο Σπάρτακος, είναι η καλύτερη ομάδα μετά το IBC, τόσο στο επιθετικό κομμάτι, όσο και στο αμυντικό. Στην επίθεση, η ομάδα του Καΐκα, πετυχαίνει 79.2 πόντους κατά μέσο όρο (396 σύνολο, 2ή καλύτερη). Στην άμυνα, οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Σπάρτακο να έχει παθητικό 53.6 πόντους κατά μ.ο. (268 σύνολο, 2η καλύτερη). Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, επικράτησε του Θρύλου Ιωαννίνων με 60-47, για να ακολουθήσουν άλλες τέσσερις σερί νίκες, κόντρα σε Πύρρο Αρταίων, Α.Γ.Ο.Φ., ΑΓΣΙ (U 20) και Κερκυραϊκό.


Ο Σπάρτακος στις 5 πρώτες αγωνιστικές:

1η αγωνιστική: Σπάρτακος-Θρύλος Ιωαννίνων 60-47

2η αγωνιστική: Πύρρος Αρταίων-Σπάρτακος 40-87

3η αγωνιστική: Σπάρτακος-Α.Γ.Ο.Φ. 80-70

4η αγωνιστική: ΑΓΣΙ (U 20)-Σπάρτακος 60-89

5η αγωνιστική: Σπάρτακος-Κερκυραϊκός 80-51

IBC
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΜΥΝΑ
49,8 κατά Μ.Ο.
ΑΜΥΝΑ
53,6 κατά Μ.Ο.
ΕΠΙΘΕΣΗ
89,2 κατά Μ.Ο.
ΕΠΙΘΕΣΗ
79,2 κατά Μ.Ο.

ΤΑ "ΒΑΡΙΑ ΟΠΛΑ" ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Ο Χρήστος Μπάλας και ο Παναγιώτης Τσατάλας, είναι οι δύο παίχτες, που "κλέβουν την παράσταση", μέχρι στιγμής στο φετινό IBC. Ο θηριώδης center, όπως αναμένονταν, κυριαρχεί στις δύο ρακέτες. Στην επίθεση σημειώνει κατά μέσο όρο 16.5 πόντους, χρεώνοντας παράλληλα τους αντιπάλους του με φάουλ, στην προσπάθειά τους να τον ανακόψουν.



Ο Τσατάλας, έχει αγωνιστεί και στους 5 αγώνες τις ομάδας του. Η ενέργεια που βγάζει στο παρκέ είναι αστείρευτη και σε συνδυασμό με τα αθλητικά του προσόντα, είναι ίσως ο καλύτερος παίχτης του IBC στα πρώτα παιχνίδια. Σημειώνει κατά μ.ο. 15.8 πόντους αποτελώντας μόνιμο πρόβλημα για τις αντίπαλες άμυνες.


Ο Κρικώνης, ερχόμενος τη φετινή χρονιά από τον πάγκο, κάνει τη διαφορά για την ομάδα του. Με 11.8 πόντους κατά μ.ο., συνεισφέρει τα μέγιστα στο IBC, δίνοντας λύσεις επιθετικά και κυρίως ηρεμία στο οργανωτικό κομμάτι, όταν χρειάζεται.

Στο Σπάρτακο, ο μεγάλος πρωταγωνιστής επιθετικά, για ακόμα μία χρονιά, είναι ο Δημήτρης Ζήσης. Όντας πρώτος σκόρερ στην ομάδα του με 21 πόντους κατά μ.ο., συνεχίζει να φορτώνει με πολλούς πόντους τα αντίπαλα καλάθια και είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για τις αντίπαλες άμυνες.


Ο Ντίνος Λαμπρόπουλος, είναι ένας από τους καλύτερους ψηλούς στην κατηγορία. Απειλώντας κοντά και μακριά από το καλάθι, προκαλεί πονοκεφάλους στους αντιπάλους του. Πετυχαίνει κατά μ.ο. 15.4 πόντους, όντας ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του. Σίγουρα ο προπονητής του θα στηρίξει πολλά πάνω του, προκειμένου ο Σπάρτακος να φτάσει στη νίκη.


Ο Θεοχάρους, έχει συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο στους ψηλούς με τον Λαμπρόπουλο. Με σχεδόν 14 πόντους κατά μ.ο., βοηθάει σημαντικά την ομάδα του και είναι από τους κύριους λόγους του εξαιρετικού ξεκινήματος.

IBC
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΠΑΙΧΤΗΣ
Μ.Ο. ΠΟΝΤΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΠΑΙΧΤΗΣ
Μ.Ο. ΠΟΝΤΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
1
Χρήστος
Μπάλλας
16,5
4
1
Δημήτρης
Ζήσης
21
5
2
Παναγιώτης
Τσατάλας
15,8
5
2
Ντίνος Λαμπρόπουλος
15,4
5
3
Κώστας
Κρικώνης
11,8
5
3
Αποστόλης Θεοχάρους
13,75
4
4
Θοδωρής
Τσιρώνης
8,4
5
4
Κωνσταντίνος Κιμισκίδης
10
2
5
Ντίνος
Τσιτσώνης
8,2
5
5
Αποστόλης Κολιγιώτης
5,2
5

ΠΑΙΧΤΕΣ ΒΑΡΟΜΕΤΡΑ 

Αναμφίβολα οι δύο προπονητές, διαθέτουν εξαιρετικούς παίχτες στη σύνθεσή τους που μπορούν να καθορίσουν την έκβαση του αγώνα.

Για την ομάδα του Παπαδόπουλου, ξεχωρίζουν οι Τσιτσώνης, Τσιρώνης, Δάσκαλος και Ματσάγγας. Ο Τσιτσώνης όταν βρίσκεται στη μέρα του, μπορεί να "πάρει φωτιά" από τη γραμμή των 6.75. Έχει σημειώσει 13 τρίποντα στα πρώτα πέντε παιχνίδια. Τσιρώνης, Δάσκαλος και Ματσάγγας, έχουν την εμπειρία να κρίνουν ένα τέτοιο ντέρμπι και σίγουρα ο Γιάννης Παπαδόπουλος θα στηρίξει πολλά σε αυτούς.

Ο Γιάννης Καΐκας, θα στηριχθεί πολύ στους Ντρίτσο, Κιμισκίδη, Κολιγιώτη και Κόρδα. Ο Γιώργος Ντρίτσος, μπορεί να μην σκοράρει με την ίδια συχνότητα που το έκανε στο Θρύλο, όμως είναι ο "εγκέφαλος" του Σπάρτακου και είναι υπεύθυνος για την καλή οργάνωση του παιχνιδιού της ομάδας του. Ο Κιμισκίδης έχει αγωνιστεί μόλις σε 2 παιχνίδια τη φετινή σεζόν, όμως είναι πάντοτε κομβική η παρουσία του, ενώ Κολιγιώτης και Κόρδας έχουν την εμπειρία από τέτοια παιχνίδια.

Η "ΜΑΧΗ" ΤΩΝ 6,75

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο ποια ομάδα θα αναδειχθεί νικήτρια, θα είναι και η ευστοχία από τη γραμμή των 6,75.

Το IBC, έχει σημειώσει στους πέντε πρώτους αγώνες 36 τρίποντα, με τον Τσιτσώνη, να είναι φυσικά ο παίχτης με τα περισσότερα, 13 τον αριθμό.. Ο Τσιρώνης ακολουθεί με 8, με τον Καραμπίνη να έχει 4.

Οι παίχτες του Σπάρτακου, έχουν από 31 τρίποντα, με τον Ζήση να πετυχαίνει τα 10.  Ο Κόρδας ακολουθεί με 6 και ο Λαμπρόπουλος με 4.

Οι απαντήσεις λοιπόν στο Νέο Κλειστό το Σάββατο στις 20:00, με τον νικητή του αγώνα να ετοιμάζεται να μείνει μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Δημήτρης Κοσίνας



   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου