Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Θρύλος Ιωαννίνων: Ανανεωμένος, γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες


Νέα σεζόν ξεκινάει το ερχόμενο Σάββατο στην Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ και ο Θρύλος Ιωαννίνων είναι μία από τις σταθερές δυνάμεις του Β΄ ομίλου. "Οι πορτοκαλί" μπαίνουν στο νέο πρωτάθλημα με όνειρα και φιλοδοξίες, με στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Το Epirusbasket.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Θρύλο Ιωαννίνων της νέας σεζόν.

Τη σεζόν 2017-2018, ο Θρύλος είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 6η θέση του Β΄ ομίλου. Τη φετινή σεζόν, η ομάδα του Μπεζεβέγκη στοχεύει σε καλύτερη πορεία. Η ομάδα ανανεώθηκε με αρκετές προσθήκες, ενώ σημαντικά κομμάτια του ρόστερ θα φορούν και τη φετινή σεζόν την πορτοκαλί φανέλα.

Ο ΚΟΡΜΟΣ

Στην περιφέρεια ο Θρύλος διατήρησε τους Καραγιάννη, Σκόρδο, Παπούδο, Τάχια, Κοντοκωστόπουλο, ενώ στους ψηλούς πολύ σημαντική ήταν η παραμονή του Χρήστου Τζοβάρα, που αναμένεται και φέτος να είναι σημείο αναφοράς στη ρακέτα. Στην ομάδα του Μπεζεβέγκη συνεχίζουν οι Γιώτης, και Κωστούδας.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Ήταν ένα δραστήριο καλοκαίρι το φετινό για το Θρύλο, αφού πραγματοποίησε συνολικά 7 προσθήκες, οι 3 εκ των οποίων στα guards και οι 4 στους ψηλούς.

Δημήτρης Νυφαντής, Νίκος Σιαραψής και Θανάσης Γαλλιανός, είναι οι τρεις περιφερειακοί παίχτες που εντάχθηκαν στο Θρύλο και θα δώσουν τον προπονητή τους περισσότερες επιλογές.



Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση στο ζωγραφιστό, όπου αποκτήθηκαν οι Νίκος Κυριακάκης, Δημήτρης Μπιλανάκης, Παναγιώτης Τριάντης και Βαγγέλης Ντόντης.



Ο Ντόντης πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στο Εργασιακό Πρωτάθλημα με τα Επαγγέλματα Υγείας, όπου και έφτασε μέχρι το Final 4. Ο Μπιλανάκης αγωνίστηκε την περσινή σεζόν με τη φανέλα των Μολοσσών, ενώ Τριάντης και Κυριακάκης αναμένεται να δώσουν δύναμη στη ρακέτα και βοήθειες στα ριμπάουντ.




ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ 


Με μία ματιά στο ρόστερ της ομάδας, μπορεί να διακρίνει κανείς τις περισσότερες επιλογές που θα έχει τη φετινή σεζόν ο Σπύρος Μπεζεβέγκης και τα πολλά και διαφορετικά σχήματα που θα μπορεί να επιλέξει. Σκόρδος, Τάχιας και Νυφαντής θα αναλάβουν το ρόλο του οργανωτή ενώ στο "2", ο Καραγιάννης είναι ο παίχτης που θα επωμιστεί τις μεγαλύτερες ευθύνες, μαζί με τον Παπούδο (αγωνίζεται με την ίδια άνεση τόσο ως shooting guard όσο και ως small forward). Κοντωκοστόπουλος, Σιαραψής και Γαλλιανός θα συμπληρώνουν ιδανικά τους δύο πρώτους. Στα guards, ο Θρύλος διαθέτει και δύο νεαρούς και ταλαντούχους, τους Αποστολίδη και Πάλιογλου, παίχτες που μπορούν να πάρουν ευκαιρίες από τον προπονητή τους στη διάρκεια της χρονιάς.


Στις θέσεις των forwards υπάρχουν οι Γιώτης, Τριάντης, Τζοβάρας, Ντόντης, Μπιλανάκης, Κωστούδας και Σιόντης, μαζί με το νεαρό Παπαζυγούρα. Καθαρόαιμος center είναι ο Κυριακάκης, ενώ με μεγάλη ευχέρεια μπορούν να αγωνιστούν τόσο ο Τζοβάρας, όσο και οι Ντόντης, Μπιλανάκης.

ΠΑΙΧΤΕΣ ΒΑΡΟΜΕΤΡΑ

Δημήτρης Καραγιάννης
Είναι ο παίχτης που η απόδοσή του θα κρίνει πολλά στη φετινή πορεία του Θρύλου. Εξαιρετικός σκόρερ, αποτελεί σταθερά πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες και μεγάλο όπλο για τον Σπύρο Μπεζεβέγκη.








Χρήστος Τζοβάρας

Ο έμπειρος center αναμένεται να είναι κομβικός για το Θρύλο τη φετινή σεζόν. Πέρυσι ένα πρόβλημα τραυματισμού τον ταλαιπώρησε και δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο θα ήθελε την ομάδα του, όμως φέτος είναι υγιής και δείχνει έτοιμος να αποτελέσει έναν από τους ηγέτες της φετινής προσπάθειας.







Νίκος Σκόρδος

Ο 36χρονος play maker αποτελεί έναν από του βασικούς πυλώνες στο παιχνίδι του Σπύρου Μπεζεβέγκη. Εξαιρετικός οργανωτής, στοχεύει πάντα να βοηθήσει την ομάδα του στο κομμάτι της δημιουργίας, ενώ όταν χρειαστεί μπορεί να βοηθήσει και στο εκτελεστικό κομμάτι.








Γιώργος Παπούδος

Ο Παπούδος, αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια του κόουτς Μπεζεβέγκη. Πολύ καλός αμυντικός, που μπορεί να μαρκάρει πολλές και διαφορετικές θέσεις, αναλαμβάνει στις περισσότερες περιπτώσεις δύσκολες αποστολές, μαρκάροντας παίχτες που διακρίνονται για την επαφή τους με το καλάθι, με σκοπό να τους περιορίσει.







ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Σπύρος Μπεζεβέγκης









ΘΡΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΡΟΣΤΕΡ 2018-2019
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΘΕΣΗ
ΥΨΟΣ
ΗΛΙΚΙΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΑΝΕΛΑΣ
Πέτρος Τάχιας
Guard
1,78
20
4
Γιώργος Παπούδος
Guard/Forward
1,87
25
5
Δημήτρης Καραγιάννης
Guard
1,88
24
6
Νίκος Γιώτης
Forward
1,88
31
7
Νίκος Σκόρδος
Guard
1,83
36
8
Άρης Κοντοκωστόπουλος
Guard
1,90
22
9
Γιάννης Σιόντης
Forward
1,85
37
10
Νίκος Σιαραψής
Guard
1,85
20
11
Χρήστος Τζοβάρας
Forward/Center
1,95
37
12
Βαγγέλης Ντόντης
Forward/Center
1,91
37
13
Σάββας Κωστούδας
Forward
1,90
22
14
Νίκος Κυριακάκης
Center
2,00
18
15
Δημήτρης Μπιλανάκης
Forward/Center
1,90
24
16
Παναγιώτης Τριάντης
Forward
1,90
22
17
Θανάσης Γαλλιανός
Guard
1,92
20
18
Δημήτρης Νυφαντής
Guard
1,86
27
19
Αλέξης Παπαζυγούρας
Forward
1,92
15
20
Δημήτρης Αποστολίδης
Guard
1,87
15
21
Μάριος Πάλιογλου
Guard
1,75
16
22








































ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Εδουάρδος Αρβανιτάκης

ΕΔΡΑ: ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ















Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου