Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΓΣΙ: Δουλεύει με μεγάλη προσήλωση για να παρουσιαστεί έτοιμος(vids,pics)


Με εντατικούς ρυθμούς δουλεύει ο ΑΓΣΙ στο Νέο Κλειστό, προκειμένου να αποκτήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα χημεία και να παρουσιαστεί έτοιμος στις 14 Οκτωβρίου, όπου είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα της Γ΄ Εθνικής.

Ο κόουτς Τσουκανέλης σε συνεργασία με τον άμεσο βοηθό του Άγγελο Κούκη, δίνουν τις κατευθυντήριες εντολές, προκειμένου οι παίχτες της ομάδας να υλοποιήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα αυτά που ζητάει το προπονητικό τιμ. Την Τετάρτη ο ΑΓΣΙ θα δώσει τον πρώτο του φιλικό αγώνα απέναντι στο Σπάρτακο.

Στην αρχή οι παίχτες χωρίστηκαν σε δυάδες, με τον έναν να δίνει την πάσα και τον άλλον να τελειώνει τη φάση με lay up.


Στη συνέχεια οι αθλητές του ΑΓΣΙ σούταραν από μέση απόσταση με στόχο να σημειώσουν συνολικά 30 εύστοχα καλάθια. Το πρόγραμμα περιελάμβανε και ασκήσεις για τη βελτίωση του footwork και των πλάγιων βημάτων.


Ο κόουτς Τσουκανέλης έδινε συνεχώς οδηγίες στους παίχτες του
Αμέσως μετά στόχος του προπονητικού επιτελείου ήταν ο σωστός τρόπος επίθεσης σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Η επίθεση γινόταν με τρεις παίχτες, με τους δύο να αλλάζουν πάσες και τον τρίτο να εκτελεί.

Ο Σοφοκλής Τσουκανέλης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη χθεσινή προπόνηση στην επίθεση της ομάδας. Προγραμμάτισε τον ηλεκτρονικό πίνακα στα δώδεκα λεπτά και μέσα σε αυτό το χρόνο, ήθελε να δει από τους παίχτες του να εφαρμόζουν στο γήπεδο όσα τους είπε σχετικά με το pick and roll αλλά και τη σωστή επιθετική λειτουργία με συνεχόμενη κίνηση και όχι στατικότητα. Σε πολλές περιπτώσεις διέκοπτε τη ροή της προπόνησης, προκειμένου να κάνει παρατηρήσεις, όταν έβλεπε ότι οι παίχτες δεν έκαναν στο παρκέ αυτά που τους ζητούσε.



Στο τέλος, χώρισε τους παίχτες σε δύο ομάδες. Οι συγκεκριμένες ομάδες αποτελούνταν κανονικά από 5 άτομα. Για 10 λεπτά ο προπονητής του ΑΓΣΙ, ήθελε να δει από τους παίχτες του αυτά που τους δίδαξε και σε κανονικές συνθήκες αγώνα.


Δηλώσεις του Σοφοκλή Τσουκανέλη στο Epirusbasket.gr 


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου