Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Νικητής ο ΑΓΣΙ απέναντι στο αξιόμαχο IBC(videos,pics)


Δυνατό φιλικό τεστ έδωσαν σήμερα το μεσημέρι στο Νέο Κλειστό ο ΑΓΣΙ και το IBC, με την ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη να επικρατεί με σκορ 65-58 του αξιόμαχου IBC.

Καθοριστικός για τους νικητές ο Θυμνιός, ο οποίος στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και κυρίως στο τέταρτο δεκάλεπτο, έδειξε την κλάση του, παίρνοντας την ομάδα στις πλάτες του και με μεγάλα καλάθια συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο ΑΓΣΙ να φτάσει στη νίκη. Από την άλλη το IBC έδειξε για ακόμα μία φορά ιδιαίτερα δυνατό, αφού κοίταξε στα μάτια τον ΑΓΣΙ και δείχνει έτοιμο να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ.

Ο αγώνας ήταν σε όλη του τη διάρκεια μεγάλο ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος ξεκίνησε με τους Κρικώνη, Τσιτσώνη, Τσατάλα, Δάσκαλο και Μπάλλα, ενώ ο Σοφοκλής Τσουκανέλης επέλεξε στην αρχική του πεντάδα τους Φίλιο, Ζαμπέτη, Καννή, Θυμνιό και Αντωνίου. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν απόλυτα ισορροπημένο και η λήξη του βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 14-14. IBC και ΑΓΣΙ πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με την ομάδα του Παπαδόπουλου να έχει βραχεία κεφαλή (10-9 στο 5΄). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η είσοδος του Αναγνωστάκη, έκανε τον ΑΓΣΙ πιο επικίνδυνο επιθετικά και στο 15΄, πήρε το προβάδισμα με 23-20. Το δεύτερο δεκάλεπτο κύλησε στο ίδιο μοτίβο με το πρώτο. Πρωταγωνιστικό ρόλο για τις δύο ομάδες είχαν οι άμυνες, με αποτέλεσμα, στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο ΑΓΣΙ να προηγείται με 29-28.
Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Μάκης Θυμνιός

Στο 24΄ οι δύο ομάδες συνέχιζαν να συμβαδίζουν στο σκορ (33-33). Τρία λεπτά αργότερα, η ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη έτρεξε σερί 7-2, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 40-35. Το IBC είχε τις απαντήσεις και με δικό του σερί 8-0, πήρε το προβάδισμα με 43-40 στο 29΄. Τελικά ο ΑΓΣΙ στο τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου, έτρεξε σερί 6-0, παίρνοντας εκ νέου τα ηνία του αγώνα (46-43).

Καλάθι του Αναγνωστάκη στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου

Στην τέταρτη περίοδο ο ΑΓΣΙ, με επιμέρους σκορ 19-15, κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα και να φτάσει στη νίκη. Το IBC στο 35΄ είχε μειώσει στον πόντο τη διαφορά (56-55), όμως ο Μάκης Θυμνιός ήταν αυτός που σε όλη τη διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου απέδειξε την ποιότητά του, βοηθώντας τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να φτάσει στη νίκη. Αύριο το IBC θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τον ΑΓΟΦ στις 18:00 στο Νέο Κλειστό.

Τα δεκάλεπτα: 14-14,28-29,43-46,58-65

Διαιτητές: Μαντήλας, Δημητράκας

Δείτε εδώ στιγμιότυπα από τον αγώνα:

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου