Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Στα Ιωάννινα βάζει τα θεμέλια για μία πετυχημένη σεζόν το Περιστέρι(vids,pics)


Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία του Περιστερίου στο Νέο Κλειστό. Στόχος του Αργύρη Πεδουλάκη και των συνεργατών του είναι η σωστή προετοιμασία, προκειμένου η ομάδα των δυτικών προαστίων να παρουσιάσει ένα πολύ ανταγωνιστικό πρόσωπο στο πρωτάθλημα της Basket League.


Σε δηλώσεις του στα μέσα της πόλης ο Αργύρης Πεδουλάκης τόνισε σχετικά με την επιστροφή του στην ομάδα του Περιστερίου και τις προσδοκίες που υπάρχουν: "Στόχος μας είναι να βάλουμε τις σωστές βάσεις τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Το Περιστέρι έχει την τεχνογνωσία και έχει ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα, μέσω του οποίου θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τα όνειρα των ανθρώπων της ομάδας αλλά και των φιλάθλων. Στόχος είναι η "παραγωγή" παιδιών. Επίσης θέλουμε να έχουμε μία ομάδα που θα εκπροσωπεί την πόλη και θα έχει μέσα στο DNA της την αγωνιστικότητα. Θεωρώ ότι θα έχουμε μία ομάδα ανταγωνιστική, με αρχές και φιλοσοφία, που θα παλεύει κάθε παιχνίδι". Όσον αφορά το επίπεδο της φετινής Basket League και αν το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό από το περσινό, ο έμπειρος κόουτς υπογράμμισε: "Νομίζω ότι θα είναι καλύτερο, επειδή και οι ομάδες είναι πιο αξιόπιστες οικονομικά. Οι συνθήκες εργασίας των ανθρώπων που απασχολούνται στις ομάδες θα είναι καλύτερες συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, οπότε αυτό θα κάνει καλύτερο και το πρωτάθλημα"


Σε ερώτηση για τον αν η ψαλίδα από τους δύο μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος κλείνει σταδιακά ο "Άρτζι" επισήμανε: "Αυτό δεν μπορεί να γίνει, γιατί οι συνθήκες, τα δεδομένα και το πλαίσιο είναι έτσι που δεν μπορεί να συμβεί. Αυτό μπορεί να συμβεί με άλλους τρόπους, όπως γίνεται για παράδειγμα στο NBA, με salary cap. Μπορεί να γίνουν κάποιες νίκες εναντίον τους, αλλά δεν μπορείς να τους ανταγωνιστείς. Φυσικά δεν παίζει ρόλο μόνο το οικονομικό αλλά είναι η ποιότητα δουλειάς και η εμπειρία που έχουν. Τέλος, σχετικά με τις εγκαταστάσεις του Νέου Κλειστού, ο Έλληνας κόουτς δήλωσε ευχάριστα ξαφνιασμένος από το γήπεδο, το οποίο όπως τόνισε: 'είναι πάρα πολύ καλό για γήπεδο προετοιμασίας". Ακόμα εξήρε τις συνθήκες που βρήκε η ομάδα του στην πόλη, τόσο τις κλιματολογικές, όσο και αυτές της διαμονής, ενώ ανέφερε τη σπουδαιότητα της Ιονίας οδού, η οποία βοήθησε την Ήπειρο να βγει από την απομόνωση τόσο κοινωνικά όσο και αθλητικά.


Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος από τη μεριά του δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στο Περιστέρι και είναι μέλος αυτής της ομάδας, που επέστρεψε μετά από χρόνια στην Basket League. Σχετικά με τον Νέο Κλειστό ο έμπειρος forward δήλωσε: "Χωρίς να θέλω να πω ψέματα, είναι από τις ωραιότερες εγκαταστάσεις και το γήπεδο είναι υπέροχο για να κάνεις προπόνηση. Οι συνθήκες στα Ιωάννινα είναι πολύ καλές, συγκριτικά με την Αθήνα που έχει τρομερή ζέστη, και μας βοηθούν πάρα πολύ στο να δουλέψουμε όπως θέλουμε. Το γήπεδο είναι πολύ περιποιημένο με πολύ καλό παρκέ και πάντα καθαρό". Σε ερώτηση σχετικά με τους στόχους του Περιστερίου ο Βασιλόπουλος τόνισε:
"έχουμε κάνει πολύ καλές προσθήκες και είναι όλοι πάρα πολύ καλά παιδιά. Είναι πολύ δύσκολο να χτίσεις μία ομάδα όταν έχεις 8-9 νέους παίχτες. Το καλό είναι ότι έχουμε έναν προπονητή με τεράστια εμπειρία, που μας δείχνει το πλάνο που θέλει να δουλέψουμε πάρα πολύ απλά κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Θέλουμε να παίξουμε όμορφο μπάσκετ και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία".


Σχετικά με τα προκριματικά της Εθνικής ομάδας, της οποίας ο Βασιλόπουλος είναι βασικό μέλος,  την "περίεργη" σύνθεση της ομάδας στην πρώτη φάση των προκριματικών, αλλά και τα ερχόμενα παιχνίδια δήλωσε: "Εγώ δεν κρατάω τίποτα άλλο πέρα από το αποτέλεσμα. Δυστυχώς, έχουμε αναλωθεί πάρα πολύ στην Ελλάδα με το να ασχολούμαστε αν η ομάδα είναι η "πρώτη" ή η "δεύτερη" και αν οι παίχτες που την απαρτίζουν είναι καλοί ή κακοί. Αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουμε είναι ότι σε 6 παιχνίδια έχουμε ισάριθμες νίκες και πλέον χρειαζόμαστε 1-2 νίκες για να προκριθούμε στο Παγκόσμιο. Είναι περίεργο, γιατί το πρώτο ματς της δεύτερης φάσης των προκριματικών είναι πάρα πολύ νωρίς και δεν έχουμε συνηθίσει, αφού ακόμα βρισκόμαστε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Από ότι φαίνεται όλες οι ομάδες θα είναι πλήρεις και τα δύο πρώτα παιχνίδια, με τη Σερβία και τη Γεωργία, θα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Πάντως ευελπιστώ ότι στα έξι εναπομείναντα παιχνίδια θα κάνουμε τις νίκες που πρέπει για να βρεθούμε στο Παγκόσμιο".


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου