Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Ηλίας Χατζής: "Να εξασφαλίσουμε την παραμονή και ό,τι καλύτερο προκύψει"



Αποτελεί έναν από τους βασικότερους συντελεστές της ανόδου του Φαίακα Κέρκυρας στη Β΄ Εθνική. Ο Ηλίας Χατζής, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες του κερκυραϊκού μπάσκετ, μιλάει στο Epirusbasket.gr για την περσινή αξιομνημόνευτη χρονιά και την άνοδο του Φαίακα στη Β΄ Εθνική, για την παρουσία αλλά και τους στόχους της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

-Ο Φαίακας Κέρκυρας θα αγωνίζεται την ερχόμενη σεζόν στη Β΄ Εθνική. Είχατε εξ αρχής ως στόχο την άνοδο ή προέκυψε στην πορεία;

-Ο βασικός στόχος της περσινής σεζόν ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Η άνοδος προέκυψε στην πορεία βάση των καλών αποτελεσμάτων που φέραμε στις πρώτες αγωνιστικές και συνεχίστηκε μέχρι τέλους.

-Σε ποιο σημείο του πρωταθλήματος αρχίζατε να πιστεύετε ότι η άνοδος ήταν εφικτή;

-Όταν ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος ήμασταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και, σε συνέχεια των καλών αποτελεσμάτων, ο στόχος ήταν όλο και πιο κοντά κερδίζοντας και όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας.

-Υπάρχει κάποιο παιχνίδι από την περασμένη σεζόν που σας έχει μείνει στο μυαλό πιο έντονα;

-Ένα από τα παιχνίδια που έχει μείνει πιο έντονα στο μυαλό μου είναι η νίκη με τον Φίλιππο Βέροιας στην έδρας μας. Επίσης ξεχωρίζω τη εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Πρωτέα Γρεβενών, μετά από δύο παρατάσεις, και τη νίκη απέναντι στη Νίκη Βόλου στην έδρα μας.

-Πώς κρίνεται τον ανταγωνισμό και το επίπεδο του περσινού πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής;

-Ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα το περσινό με τις τέσσερις πρώτες ομάδες να παλεύουν για την άνοδο και από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες περίμεναν να σωθούν.

-Η ομάδα κινήθηκε δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι αποκτώντας μερικούς πολύ σημαντικούς παίχτες. Έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν;

-Το ρόστερ έχει ολοκληρωθεί. Η διοίκηση έκανε ότι καλύτερο μπορούσε έτσι ώστε η ομάδα να έχει τη νέα σεζόν την καλύτερη δυνατή παρουσία στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

-Ποιοι είναι οι στόχοι του Φαίακα για τη σεζόν 2018-2019;

-Στόχος είναι η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει.

-Ο Φαίακας Κέρκυρας θα συμμετέχει φέτος και στο Κύπελλο Ελλάδας. Μάλιστα κληρωθήκατε με τους Ίκαρους Σερρών. Ποιες είναι οι βλέψεις της ομάδας στο συγκεκριμένο θεσμό;

-Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μας ο θεσμός του Κυπέλλου. Ελπίζω το πρώτο παιχνίδι, που είναι και στην έδρας μας, να είναι νικηφόρο ώστε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση.

-Θεωρείτε ότι υπάρχει σύμπραξη των κερκυραϊκών ομάδων με στόχο την άνοδο του αθλήματος τα τελευταία χρόνια;

-Είναι δύσκολη η σύμπραξη των κερκυραϊκών ομάδων, αν εξαιρέσουμε την περσινή ένωση του Φαίακα και των Ιπποτών. Μακάρι στο μέλλον να υπάρξει μεγαλύτερη σύμπραξη, προκειμένου να μείνουμε στο υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια.

-Θα ήθελα να κλείσουμε την συζήτηση με μία δική σας ευχή για τη σεζόν που έρχεται.

-Εύχομαι να έχουμε υγεία και να ευχαριστηθούμε το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, μετά από 30 χρόνια, και να τερματίσει η ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται. 

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου