Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Νίκος Σκόρδος: Στόχος το όμορφο και ελκυστικό μπάσκετ!


Ο Νίκος Σκόρδος, βασικό στέλεχος του τοπικού μπάσκετ εδώ και πολλά χρόνια, έχει περάσει από πολλές γιαννιώτικες ομάδες. Ο έμπειρος playmaker του Θρύλου Ιωαννίνων μίλησε στο Epirusbasket.gr για την ανανέωση της συνεργασίας του με την ομάδα, τους προσωπικούς και ομαδικούς στόχους ενόψει της νέας σεζόν αλλά και την πρόοδο του γιαννιώτικου μπάσκετ τα τελευταία χρόνια.

-Νίκο, ανανέωσες τη συνεργασία σου με την ομάδα και θα αγωνίζεσαι και την επόμενη σεζόν στο Θρύλο. Ανυπομονείς για τη νέα χρονιά;

-Σίγουρα ανυπομονώ! Έμεινα σε ένα γνώριμο περιβάλλον για μένα. Κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, αυτή η περίοδος είναι λίγο δύσκολη για εμάς, γιατί περιμένουμε να ξεκινήσουμε τη χρονιά και να ξαναβρεθούμε με τα παιδιά και τους προπονητές ώστε να ξεκινήσουμε την καινούργια προσπάθεια.

-Η φετινή θα είναι η 3η σου σεζόν στην ομάδα.

-Ναι φέτος θα είναι η 3η μου σεζόν στον Θρύλο. Η περσινή ήταν λίγο δύσκολη για μένα, γιατί, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν είχα το χρόνο να βρίσκομαι πολύ κοντά στην ομάδα ώστε να βοηθήσω περισσότερο. Όμως φέτος ανυπομονώ για τη νέα χρονιά και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί.   

-Ο Ντρίτσος δε θα αγωνίζεται του χρόνου στον Θρύλο. Σίγουρα είσαι ένας από τους παίχτες που θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες την ερχόμενη σεζόν. Είσαι έτοιμος να ηγηθείς στη νέα προσπάθεια;

-Όπως είπες, ο Γιώργος έφυγε και αυτό είναι μία απώλεια για την ομάδα, καθώς θα μας λείψει τόσο η ποιότητά του όσο και ο χαρακτήρας του. Σίγουρα θα έχω κάποιες αυξημένες αρμοδιότητες όμως δεν είμαι μόνο εγώ, αφού η ομάδα έχει και άλλα παιδιά που θα μπορέσουν να επωμιστούν αυτό το ρόλο. Εγώ από την πλευρά μου νιώθω έτοιμος και σίγουρος να βοηθήσω την ομάδα, τόσο αγωνιστικά όσο και σε ότι άλλο μου ζητηθεί. Η απώλεια του Γιώργου θα καλυφθεί είτε εκ των έσω είτε με κάποια μεταγραφή. Εγώ πάντως θα είμαι έτοιμος.

-Ποιους στόχους θεωρείς ότι πρέπει να έχει η ομάδα για τη σεζόν 2018-2019;

-Δε νομίζω ότι είμαι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να θέσω τους στόχους της ομάδας. Όλοι μπορούμε να θέσουμε στόχους όμως το πιο σημαντικό είναι η δουλειά που κάνεις για να επιτύχεις το στόχο. Η ομάδα μας πρέπει πάνω από όλα να είναι υγιής για να δουλέψει όσο το δυνατόν περισσότερο και όσο το δυνατόν καλύτερα. Είναι πολύ σημαντικό να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Στόχος θα μπορούσα να πω ότι είναι να παίξουμε ένα όμορφο και ελκυστικό μπάσκετ, κάτι που θεωρώ ότι μπορεί να κάνει η ομάδα. Αν είμαστε εμείς όπως πρέπει, ό, τι είναι να έρθει θα έρθει και ό,τι μας αναλογεί θα το κυνηγήσουμε!


-Πώς είναι η συνεργασία σου με τον κόουτς Μπεζεβέγκη;

-Με τον κόουτς Μπεζεβέγκη συνεργαζόμαστε τα τελευταία χρόνια στο Θρύλο. Έχουμε μία καλή σχέση και γενικά πάντοτε είχα καλές σχέσεις με τους προπονητές μου. Στην αρχή τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Έτσι και εγώ, όταν πήγα στην ομάδα, δε σου κρύβω ότι είχαμε κάποιες προστριβές με τον κόουτς, όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλες τις ομάδες. Είναι κάτι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μέσα σε μία ομάδα όμως έτσι γίνεται εποικοδομητική μία συνεργασία. Πάντως με τον κόουτς Μπεζεβέγκη έχουμε μία πραγματικά πολύ καλή συνεργασία. Μου έχει δείξει την εμπιστοσύνη του, κάτι που είναι πολύ τιμητικό για εμένα. Το ίδιο ισχύει και από τη δική μου μεριά, καθώς τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Η άρτια συνεργασία μας με τον κόουτς και με τα υπόλοιπα παιδιά που είναι στο προπονητικό τιμ αλλά και με τους συμπαίχτες μου βοηθάει ώστε να βγάζουμε στο γήπεδο το καλύτερο αποτέλεσμα.  

-Με ποιον παίχτη από την ομάδα θεωρείς ότι έχεις περισσότερη χημεία και μπορείτε να συνεργάζεστε καλύτερα;

-Νομίζω ότι την καλύτερη χημεία την έχουμε με τον Δημήτρη Καραγιάννη. Αυτό συμβαίνει γιατί παίζουμε και οι δύο στην περιφέρεια και μπορούμε να επικοινωνούμε καλύτερα. Θεωρώ ότι βρίσκουμε τον τρόπο να έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία και γενικότερα ταιριάζουμε λίγο καλύτερα.

-Νίκο, μία δύσκολη χρονιά η περσινή για τον Θρύλο. Τι θεωρείς ότι έφταιξε και δεν κατορθώσατε να πλασαριστείτε σε πιο υψηλή θέση;

-Πραγματικά ήταν μία δύσκολη χρονιά. Αν δει κανείς το ρόστερ της ομάδας μας, θα πει «πώς κατάφερε αυτή η ομάδα να τερματίσει 6η;». Η αλήθεια βέβαια είναι ότι βασικοί λόγοι που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τη φετινή χρονιά ήταν: οι πολλοί τραυματισμοί, που είχαμε και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, που δε μας επέτρεψαν να κάνουμε καλές προπονήσεις. Δεν μπορέσαμε σε κανένα σημείο της χρονιάς να βρεθούμε όλοι οι παίχτες της ομάδας και να δουλέψουμε σωστά ώστε να παρουσιάσουμε αυτό που μπορούσαμε. Ήταν δύσκολη χρονιά, όχι όμως κακή, αν αναλογιστούμε τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κανένα παιχνίδι της χρονιάς δεν μπορέσαμε να είμαστε πλήρεις, πράγμα που έκανε δύσκολο το έργο των προπονητών μας, καθώς αλλιώς είχαν σχεδιάσει την ομάδα. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι που μπορεί να αντιμετωπίσει μία ομάδα μέσα στη χρονιά, δηλαδή να μην μπορεί να είναι πλήρης, καθώς είναι δύσκολο να βρεθεί η κατάλληλη χημεία.  



-Αν είχες τη δυνατότητα να ξαναπαίξεις έναν αγώνα από την περσινή σεζόν, ποιον θα διάλεγες;

-Αν είχα αυτή τη δυνατότητα, νομίζω ότι θα διάλεγα το παιχνίδι του δεύτερου γύρου απέναντι στο Σπάρτακο. Ο λόγος είναι ότι είχαμε κάνει ένα πολύ κακό ξεκίνημα στον αγώνα και είχαμε μείνει πίσω στο σκορ. Θεωρώ ότι το κακό μας ξεκίνημα οριοθέτησε το παιχνίδι μας, παρόλο που αυτό τελικά κρίθηκε στο τελευταίο σουτ. Αν δεν είχαμε ξεκινήσει έτσι, πιστεύω ότι θα ήταν ένα πιο ωραίο παιχνίδι για εμάς. Παρότι τελικά το γυρίσαμε, αν δεν είχαμε κάνει αυτό το κακό ξεκίνημα, ίσως θα μπορούσαμε να είχαμε διεκδικήσει τη νίκη πιο εύκολα.  

-Πιστεύεις ότι το γιαννιώτικο μπάσκετ έχει κάνει βήματα προόδου το τελευταίο διάστημα;

-Για να μην είμαστε ούτε απαισιόδοξοι αλλά ούτε και ρομαντικοί, νομίζω ότι γίνονται κάποια βήματα προόδου αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς και αμφιβάλλω αν γίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα. Το κυριότερο πρόβλημα είναι αυτό των εγκαταστάσεων. Θεωρώ ότι με το Νέο Κλειστό στο Πανηπειρωτικό κρύβουμε λίγο τα προβλήματα «κάτω από το χαλάκι», γιατί οικειοποιούμαστε έναν χώρο, ο οποίος δεν έγινε εξαρχής για το μπάσκετ, απλά προέκυψε και αυτό δεν μπορούμε να το προβάλλουμε σαν μία μεγάλη επιτυχία.

-Άρα θεωρείς την έλλειψη υποδομών το σημαντικότερο πρόβλημα του γιαννιώτικου μπάσκετ;

-Είναι το σημαντικότερο για να μπορέσουν να αναπτυχθούν οι ομάδες και να δουλέψουν σωστά. Γενικότερα θεωρώ ότι δεν κοιτάμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Μπορεί να φαίνεται ότι κάνουμε κάποια βήματα προόδου αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Θεωρώ ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα, γιατί η πόλη έχει τη δυναμική, τις δυνατότητες και τον κόσμο, αλλά πρέπει να υπάρξει περισσότερη και καλύτερη συνεργασία των αρμόδιων, ώστε να διαγνώσουμε τι πραγματικά λείπει από το γιαννιώτικο μπάσκετ και να το διορθώσουμε.    


-Κλείνοντας, θα ήθελα να μου πεις τους προσωπικούς σου στόχους ενόψει της νέας σεζόν;

-Πρώτα απ’ όλα, θέλω να είμαστε υγιείς όλοι στην ομάδα, αλλά και γενικότερα σε όλες τις ομάδες. Προσωπικός μου στόχος είναι να ευχαριστηθώ τη χρονιά που έρχεται, να δουλέψω όσο περισσότερο γίνεται και το αποτέλεσμα θα έρθει. Το να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε είναι για μένα ο σημαντικότερος στόχος. Υγεία, δουλεία και όρεξη!

-Σ’ ευχαριστώ πολύ Νίκο

-Εγώ σε ευχαριστώ για τη συνέντευξη!    

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου