Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Πανάξιος πρωταθλητής ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα!(vids,pics)


Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα στην Α΄ΕΣΚΑΒΔΕ το βράδυ του Σαββάτου, νικώντας με 72-55 το IBC. Η ομάδα του Σδράκα έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, παίρνοντας παράλληλα το εισιτήριο για τη Γ΄Εθνική, όπου και θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά. Ο ΠΑΣ ήταν η καλύτερη ομάδα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ολοκληρώνοντας τη σεζόν αήττητος με 22 νίκες σε 22 παιχνίδια. Για τους πρωταθλητές ξεχώρισε ο Πάτρας που σημείωσε 20 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Πανάρας με 13. Για το IBC ο Χρύσης είχε 21 πόντους.

Ο κόουτς Παπαδόπουλος ξεκίνησε στην αρχική του πεντάδα με τους Πρέντζα, Ματσάγγα, Χρύση, Πατραμάνη και Δάσκαλο, ενώ ο κόουτς Σδράκας στην αντίπερα όχθη επέλεξε τους Αναγνώστου, Πανάρα, Γιωτάκη, Μάντζιο Δ. και Πάτρα. Ο ΠΑΣ ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, με πιο καθαρό μυαλό και προηγήθηκε στο 6΄ με 16-9. Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Σδράκα ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (22-12 στο 8΄), δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις της για τον αγώνα. Τέλος πρώτης περιόδου με τον ΠΑΣ να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 27-17. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ, συνέχιζε να συντηρεί μια διαφορά των 10 πόντων (29-19 στο 15΄). Το IBC, όσο περνούσε η ώρα δυνάμωνε όλο και περισσότερο την άμυνα του με αποτέλεσμα να δεχθεί μόλις 7 πόντους στη δεύτερη περίοδο. Παράλληλα, η ομάδα του Παπαδόπουλου άρχιζε να "ροκανίζει" σταδιακά τη διψήφια διαφορά του ΠΑΣ (28-34 στο 19΄). Το τρίποντο του Ματσάγγα 30΄΄ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ήταν το τελευταίο καλάθι της περιόδου και έφερε το IBC σε απόσταση τριών πόντων (34-31 στο ημίχρονο).

Στην τρίτη περίοδο ο ΠΑΣ μπήκε πολύ συγκεντρωμένα με αποτέλεσμα το επιμέρους σκορ να είναι 27-12 υπέρ της ομάδας του Σδράκα. Η διαφορά στο 27΄ ανέβηκε και πάλι πάνω από τους 10 πόντους (50-38). Την ίδια ώρα, η ομάδα του Παπαδόπουλου  έδειχνε εγκλωβισμένη επιθετικά εξαιτίας της πολύ καλής άμυνας του ΠΑΣ. Πάτρας και Πανταζής οδηγούσαν επιθετικά την ομάδα τους στην τρίτη περίοδο, η λήξη της οποίας βρήκε τον ΠΑΣ μπροστά στο σκορ με 61-43. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν παίχτηκε ιδιαίτερα καλό μπάσκετ, με τον ΠΑΣ Γιάννινα από τη μία μεριά να κάνει σωστή διαχείριση στις κατοχές και στο χρόνο, ενώ το IBC από την άλλη προσπαθούσε να μειώσει το σκορ. Ο ΠΑΣ στο 34΄ διατηρούσε μια καλή διαφορά (63-47) ενώ στο 38΄ η διαφορά έφτασε κοντά στους 20 πόντους (68-49). Κάπου εκεί, το παιχνίδι είχε ουσιαστικά τελειώσει, με τα τελευταία λεπτά να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Η λήξη του αγώνα βρήκε τους παίχτες του Βίκου ΠΑΣ Γιάννινα να πανηγυρίζουν έξαλλα την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι πρωταθλητές αφιέρωσαν τον τίτλο στον κόσμο, που τους στήριξε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ο κόσμος από τη μεριά του αποθέωσε τους παίχτες, τον προπονητή και τον πρόεδρο της ομάδας. 

Τα δεκάλεπτα: 17-27,31-34,43-61,55-72

Διαιτητές: Τσίγας, Γεροδήμος

IBC (Παπαδόπουλος): Κωστούλας, Ματσάγγας 7(1), Κρικώνης, Κακατσίδης, Μάλλιος 7, Πρέντζας 7(1), Κουλουμπής, Κρανής, Πατραμάνης 6, Χρύσης 21(1), Τσιρώνης, Δάσκαλος 7(1)

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα (Σδράκας): Μιχαήλ 6, Πανάρας 13(2), Μουζακίτης 6(2), Αναγνώστου 2, Τώνης, Μακρής, Καρασίμος, Μάντζιος Δ 1, Πάτρας 20, Πανταζής 8(2), Μάντζιος Π. 9(1), Γιωτάκης 5













Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου