Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Με ηγέτη τον Πανάρα, ο ΠΑΣ θριάμβευσε στο ντέρμπι με το IBC


Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της πόλης απέναντι στο IBC αναδείχθηκε ο Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα, αφού επικράτησε άνετα με 83-59. Ο ΠΑΣ ήταν κυρίαρχος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να φτάσει στη νίκη. Με αυτό το αποτέλεσμα ο ΠΑΣ έκανε το 15/15 και  κλείδωσε την πρωτιά του Β΄ ομίλου. Για τους νικητές σπουδαίο παιχνίδι έκανε ο Πανάρας με 19 πόντους και είχε άξιους συμπαραστάτες τους Μουζακίτη και Μάντζιο Π. που πρόσθεσαν από 14 πόντους αντίστοιχα.

Ο κόουτς Βλάχος, επέλεξε στη βασική του πεντάδα τους Κρικώνη, Πρέντζα, Κρανή, Χρύση και Μάλλιο, ενώ ο κόουτς Σδράκας ξεκίνησε με τους Αναγνώστου, Πανάρα, Γιωτάκη, Μάντζιο Δ. και Πάτρα. Ο ΠΑΣ ξεκίνησε πιο συγκεντρωμένα τον αγώνα με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 17-8 στο 6΄. Σε εκείνο το σημείο, ο Βλάχος πήρε τάιμ άουτ προκειμένου να αφυπνίσει τους παίχτες του. Πράγματι μέσα σε δύο λεπτά, το IBC έτρεξε σερί 5-0 και μείωσε στους 4 πόντους τη διαφορά (13-17). Η δεύτερη περίοδος ήταν ισορροπημένη για τις δύο ομάδες, με το επιμέρους σκορ στο 16-12 υπέρ του ΠΑΣ. Οι παίχτες του Σδράκα προηγήθηκαν με 29-23 στο 16΄, όμως οι τυπικά γηπεδούχοι, με σερί 7-2, έφεραν τη διαφορά στον πόντο (31-30). Σε εκείνο το σημείο, μίλησε η κλάση του Μουζακίτη, ο οποίος με 5 σερί δικούς του πόντους, έδωσε αέρα 6 πόντων στην ομάδα του (36-30). Ημίχρονο με τον ΠΑΣ να προηγείται με 36-30.

Το τρίτο δεκάλεπτο, ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα. Ο ΠΑΣ, προηγήθηκε στο 25΄ με διψήφια διαφορά (46-33) και σταδιακά άρχισε να κυριαρχεί στον αγώνα, ενώ την ίδια ώρα οι παίχτες του Βλάχου έδειχναν να χάνουν τη συγκέντρωσή τους. Ο ΠΑΣ με σερί 9-2 μέσα στα επόμενα τρία λεπτά, ανέβασε τη διαφορά στους 20 πόντους και πλέον έδειχνε ξεκάθαρα ότι θα έφτανε στην νίκη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το IBC, προσπάθησε να επιστρέψει στο παιχνίδι, όμως ο ΠΑΣ δεν το επέτρεψε και το επιμέρους σκορ του δεκαλέπτου ήταν 23-17, με αποτέλεσμα οι παίχτες του Σδράκα να ντουμπλάρουν τις νίκες τους απέναντι στο IBC.

Καθοριστικοί παράγοντες που έκριναν τον τελικό νικητή ήταν η μεγάλη μέρα στην οποία βρέθηκε οι Πανάρας και Μουζακίτης,  που πρόσθεσαν μία ακόμα καλή εμφάνιση τη φετινή σεζόν. Επίσης το αμυντικό πλάνο του Σδράκα, με το οποίο κατάφερε να δυσκολέψει το IBC και μην αφήσει την αντίπαλη ομάδα να βρει ρυθμό επιθετικά. Εξαιρετική άμυνα πάνω στον ηγέτη του IBC, τον Χρύση, στον οποίο δεν επέτρεψε τα εύκολα καλάθια και τον περιόρισε στους 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα:18-20,30-36,42-59,59-83

IBC (Βλάχος): Κουλουμπής 3, Ματσάγγας 6, Κρικώνης 3, Χαντάλης, Κακατσίδης 4, Τώνης 6, Πρέντζας 9, Μάλλιος 4, Κρανής, Χρύσης 11, Τσιρώννης 1, Δάσκαλος 12

Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα (Σδράκας): Χρυσοσπάθης, Πανάρας 19, Μουζακίτης 16, Ανααγνώστου 3, Τώνης 3, Ζήκος, Καρασίμος, Μάντζιος Δ. 7, Πάτρας 11, Πανταζής, Μάντζιος Π. 14. Γιωτάκης 10


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου