Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Ο Γιαννιώτης Λευτέρης Μαντζούκας, ξεκινώντας από το Θρύλο Ιωαννίνων, γράφει ιστορία...



    Το παιχνίδι του Προμηθέα Πατρών με τον Πανιώνιο έληξε με τους Πατρινούς να επικρατούν στην έδρα τους. Όμως, πολλοί θα θυμούνται το συγκεκριμένο αγώνα, για την εμφάνιση στο παρκέ ενός δεκατετράχρονου παιδιού, που έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία και μάλιστα προέρχεται από την πόλη των Ιωαννίνων, του Λευτέρη Μαντζούκα.

    Ο Μαντζούκας γεννήθηκε στα Γιάννενα και έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του μπάσκετ στη "Ντούγιας Basketball Academy" και στον Θρύλο Ιωαννίνων, όπου βρέθηκε από τα 6 μέχρι και τα 12 του χρόνια, μαθαίνοντας τα μυστικά του αθλήματος από τον Νίκο Ντούγια και τους συνεργάτες του. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το Θρύλο Ιωαννίνων στις 24/1/2015, σε παιχνίδι απέναντι στον Σπάρτακο (Β), όταν ο προπονητής, Σπύρος Μπεζεβέγκης, του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί με την μεγάλη ομάδα, ενώ ήταν μόλις 11 ετών. Στη συνέχεια, μετακόμισε στην Πάτρα, όπου και ανήκει στο δυναμικό του Προμηθέα Πατρών και σήμερα ήρθε η στιγμή να κάνει το ντεμπούτο του στην Basket League, σε ηλικία μόλις 14 ετών, 7 μηνών και 6 ημερών, όντας ένας από τους νεότερους παίχτες στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας. Μάλιστα, έγινε ο νεότερος παίχτης που σκοράρει πόντο στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού σημείωσε 2/2 βολές στην αναμέτρηση της ομάδας του με τον Πανιώνιο.

   Ο ταλαντούχος αθλητής, που θεωρείται ως ένα από τους πιο ελπιδοφόρους νέους του ελληνικού μπάσκετ και που έχει ως πρότυπό του τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, δείχνει ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του, αφού το ταλέντο και οι ικανότητές του είναι δεδομένες. Με σκληρή δουλειά και προσήλωση στις οδηγίες των προπονητών του, μπορεί να εξελιχθεί σε έναν πραγματικά σπουδαίο αθλητή, δικαιώνοντας αυτούς που τον πίστεψαν τόσο στα πρώτα βήματά του στα Γιάννενα, όσο και τώρα στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην ομάδα του τον Προμηθέα Πατρών.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου